Как да тъкат мандала със собствените си ръце

От санскрит "мандала" означава "кръг", "диск". Мандали са споменати в много древни традиции, включително будистки, хиндуистки, славянски, индийски.В широк смисъл, мандала - е сложна геометрична символ на определена структура, която може да се използва като средство за медитация, хармонизация на пространството или всяка сфера на живота.

Mandala как да тъкат

Мандали са създадени от различни материали: метал, камък, дърво, пясък, тяхната бродирани върху плата и боя по стените. В този майсторски клас, аз Ви предлагам да овладеят производството на много малка мандала на цветни конци.

Материали и инструменти:

  • четири клечки за зъби
  • цвят тънка нишка (I използват "ириса")
  • ножици

Mandala как да тъкат

Weave мандали с ръцете си

Вземете няколко клечки за зъби и конец любим цвят. Сгънете клечки за зъби и ги свързва в средата на обичайния двоен възел.

Mandala как да тъкат

Включете клечка за зъби, за да образуват кръст. Ние ги поправи в това положение няколко завъртания на конци на същия диагонал, а след това от другата.

Mandala как да тъкат

Сега започваме да тъкат на "квадрат". Преплитат резба всеки клечка за зъби в даден момент, се движат в една спирала. В този случай, опашката на нишка, която е останала от нодула, крие под плитката. Така че ще трябва да се направи най-малко с всички опашки.

Mandala как да тъкат

Оказва се, една малка кутийка. Когато размерът изглежда достатъчно корекция на снопче конци, върхът отрязани.

Изберете различен цвят конец и продължават да тъкат на квадрат. Целта е да се двоен възел на една от клечките за зъби.

Mandala как да тъкат

След това просто да се върти в кръг, последователно опаковане на всяка клечка за зъби.Mandala как да тъкат

Няколко реда от обвързване на възел и нарязани на конец.

Mandala как да тъкат

Отделете малко време, чифт клечки за зъби и повторете всички манипулации. Само че този път на квадрат и монохромен направя - това все още ще бъде почти невидим в мандала. Fit за двете квадратчета трябва да е едно и също.

Mandala как да тъкат

Когато и двете квадратчета са готови, идва най-трудната част - трябва да ги свържете. Изберете друг цвят, вратовръзка низ към една от клечките за зъби.

Mandala как да тъкат

Ние съчетаваме две от кръста и да започнат да тъкат на "лъчите". Това означава, че на принципа на тъкане е същото, но не е необходимо да се ангажира всяка клечка за зъби, както и на две. Т.е. преплитат един, като прескочите две преплитат трета, отново премина двете, така нататък. "Стар" се получава. На първо място, тя ще се деформират и се клати, но ако я гледате внимателно и се опитайте да направите всичко ъглите между клечките за зъби равни, всички ustakanilos скоро.

Mandala как да тъкат

Така трябва да изглежда грешната страна.

Mandala как да тъкат

След като "лъчи" да започне отново "квадрат". Първо тъкат "Квадрат" в долната кръст кука клечката през една.

Mandala как да тъкат

Weave един "квадрат" на горната кръста.

Mandala как да тъкат

Сега, за да се разнообрази нашия модел, могат да бъдат повторно тъкат "лъчи". Просто се уверете, че най-малко една четвърт от всички останали свободни от клечки за зъби.

Mandala как да тъкат

И заключава елемент - тъкат "колан". За да направите това, просто вия конец всяка клечка за зъби, движещи се в кръг, както и в началото.

Mandala как да тъкат

Можете да направите "колан" многоцветни.

Mandala как да тъкат

Остава да се направи една линия за окачване и прикриване на самите върховете на клечките за зъби. Асоцииран резба контур и закрепване на възел в "горен" клечка за зъби.

Mandala как да тъкат

Минете окончателен кръг около всеки от тези съвети да се правят няколко завои нагоре и надолу няколко завъртания.

Mandala как да тъкат

Готово! Любов към вас и хармония.