Как да стане спокоен майка прилагат техники в живота

Здравейте, скъпи читатели на блога!

Кажи ми, колко често в нашето време майки се чувстват спокойни, уверени, отмора и почивка? Това е от личен опит? Честно казано, от моите наблюдения на мумии - рядко. Защо се случва това? И това, което може да се промени в тази ситуация?Когато едно дете е в семейството, основният фокус, така или иначе се фокусира върху него. След новороденото е напълно беззащитен, и не може да оцелее без помощта на възрастни и топлина. Той се нуждае от храна, комфорт, сигурност. И всички тези условия са напълно гарантирана постоянна връзка с майка ми.

Но детето расте, а с него расте и нейната независимост.

И сега той вече не се нуждаят от постоянен контрол от страна на майката, той може да играе, да, polepit в продължение на двадесет минути или дори часове е. Разбира се, никой не казва, че е необходимо да продължи две година, дори и съвсем без надзор. Но все пак, никой не спира да му осигури безопасна среда за игра, но това означава нещо, рамо до рамо, от време на време поглеждаше към детето.

Защо тогава толкова много майки се оплакват от хронично neuspevanie? Защо те се разстрои, потръпваше и недоволни от живота? И как да стане спокоен майка, ако е възможно. Нека се опитаме да разберем.

Как да бъдеш спокоен мама

Защо майка ми тъжно?

На пръв поглед може да изглежда, всичко е въпрос на детето - че някой е получил тих и послушен, а майка му с него може да се отпуснете. А другите таралежи, уловени, които не я дам, че мирът всеки един момент. Изглежда има ясно.

Но защо тогава, някои майки са нещастни и тъжни, дори когато детето е просто един "подарък", а други са в състояние да влезе в състояние на Дзен и усмивка, повишаване на нейната палава с песни със счупени колене и скъсани гащи? Каква е тайната на миналото?

Всъщност, причината недоволството на майка ми със себе си често имат малко общо с самото дете като такива, а дори и да си от гледна точка на образованието. Дори и да има много задачи за домакинството, без помощници и наистина не разполагат с достатъчно бюджет за предоставяне на три хиляди трохи за сметка на развиващите се играчки, весели и спокойни мама лесно да намерят изход от ситуацията и да изглеждат като нещо просто се върна от спа центъра.

Основната причина за недоволство от майка си банално, но не е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед:

По мое мнение, това са основните причини, поради които жената като цяло и по-специално на майката не могат да намерят желания мир и да се наслаждават на живота във всичките му проявления. Така се оказва, и дразнене на бебето плаче постоянно в грешното време, хленчове, пита за нещо, или се нуждае от мама и чувство за вина пред него и за това, че предполагаемото майката му дава достатъчно време и усилия.

Как да бъдеш спокоен мама


Хвърли вината на мъжа си за постоянно уморен си вид и усещане "не много добро" настроение, срам да бъдат по-успешни и цветни шаферки, се страхуват, че детето ще порасне и няма да я обичам, защото тя имаше nedolyubili. Страхът от прави нещо нередно, да избират грешната система на образование. Нарастващата отвращение към себе си като лошо майка, жена му, една жена изобщо. Добавете всичко това в един куп - и да получите "букет" от усещането, че всеки ден се опитват да потискат, изтриване, забравяме и много прекрасни майки. И, отново, правя сам изпълни за него, да се възползва тъга торти и изливане горчиво кафе.

Но такава съдба - за цял живот? Сигурен съм, че това не е така. И има много примери за успешни, мирни и щастливи майки. Кой намери време и енергия за децата и съпруга, и любимо нещо, а за фаворит, разбира се. Как го правят?

Joyful майка: Тайните

Аз няма да кажа, че сега се отвори за вас в Америка. Но мога да ви предложи да се опита да направи в живота си някои стъпки, за да получат спокойствие, увереност и радост в живота. Ето кои са те:

  1. Напишете списък на нещата, които ви носят радост. Няма значение какво е то - събирания в кафе с приятел или книга преди лягане. Бъдете честни. Моля, не това, което се смята за добро и важно, и това, което ви харесва, и ресурс за вас! Сега направете списък на най-малко двадесет точки.
  2. Направете го по правило всеки ден да се направи най-малко един от прищявка на вашия списък. Дори и да изглежда, че няма време. Не се самозалъгвай! Някои малки неща са само на пет минути от време, или дори по-малко. Но приносът само по себе си, което правиш, донесе няколко пъти повече плодове!
  3. Водят дневник на благодарност. Аз винаги препоръчвам да се проведе най-точно знам колко тя помага да се живее. Дори и прости думи, само на пет минути преди да заспя, няколко линии в една тетрадка, и ... съвсем ново възприятие на света! Тъй като ние се научаваме да забележите и оцените чудесата, които се случват в живота ни. И след това, тя ще се интересуват отново и отново хвърли ни ново!
  4. Прекарайте качество време за семейството. Това не означава, че 24 часа на ден, трябва да бъде "нащрек", да слуша, да се обясни, успокоява, лекува, скраб и изстържете. Всичко това със сигурност е важна, но има и по-важни неща. Просто си поиграете с бебето половин час. Или най-малко 20 минути. Но, така че цялото внимание е сама за себе си. И той е щастлив да ви пусна след това седна пред компютъра или четете книга. Обособяването на пет минути за чаено парти с мъжа си, обсъждане на проблемите на изминал ден, интересуващи се от своите мисли и чувства. И, разбира се, не забравяйте да се обадите на глас своя собствена. Повярвайте ми, тази практика е много си струва!
  5. Оставете се да бъдете достатъчно добър. Не е робот и не е идеален. И само една истинска жена, която понякога може да бъде тъжен, легнете на дивана вместо почистване или Сервирайте полуготови продукти на ден до лошо здраве. Капка жертва - той е никой от семейството си и дарбата не е необходимо! Позволете си малко слабост. Себе си и семейството си. И тогава всички ще бъдат доволни!

Joyful и успокои живота си!

Ако ви е харесало неща, не забравяйте да споделите тази връзка с приятелите си! И да е с нас!

Как да бъдеш спокоен мама