Как да си направите роза от лентата с ръцете си (майстор класа, снимка)

Елегантен и елегантна роза - царица на цветята общопризната.

За своите легенди, тя посвети стихове и песни.

В древна Гърция, розата се счита за дар от боговете.

От снежнобял пяна, която покрива тялото на Афродита, имаше едно цвете.Богове, омагьосани с такава красота, му дадоха чудесен вкус.

розови листенца, разпръснати пътеки, и брак легло победоносните войници.

Тези прекрасни цветя украсяват интериора и дрехи, аксесоари и домашните градини.

Какви са ленти като у дома си със собствените си ръце, можете да направите една роза?

Шивачка в работата си често използват найлонови или сатенени панделки в различни цветове и ширини. Те украсяват дрехите, украсяват интериора, бродирани цялата картина. От цветни сатенени панделки с различна ширина, ние притежаваме ръце изпълняват няколко варианта нежни и ефектни пъпки и цветя от рози.

Ние се нуждаем от сатенени панделки дълги 50 см и 3-4 см широки. Ако имате по-широк лента, след това дължината им трябва да бъде по-дълго. Също така, ние се нуждаем от обща игла и конец в цвета на лентата.

1. Сгънете лентата заедно точно единия до другия край. Шият на детайла близо до ръба шев "напред иглата". Когато тази крайна част се зашива при ъгъл от 45 °. Гарнитури в края на допълнителното парче тиксо и опърли го използвате пламъка на свещ или запалка. Необходимо е по-нататъшно ни розетка не разрошен. Краищата на резерва за тропоска конец достатъчно дълго, за да за тях това е било възможно да се вземе и се направи.

Розета от сатенени панделки с ръцете си

2. От едната страна на детайла точно се простират на нишката, което прави две или три ленти гъста навиване и ги свържат. Това ще бъде в основата на нашето цвете.

Розета от сатенени панделки с ръцете си

3. След това отново, леко затегнете декорации нишка и да направи следващия завой. Сега ние вятър лентата в насипно състояние и след всеки завой фиксиран. Внимателно зашити краища на лентата, довършителни работи, и мъх листенца. От парчета зелена лента може да се сгъне малки листа. Нашата Роуз готов.

Розета от сатенени панделки с ръцете си

Друг инструкции стъпка по стъпка, как да се направи една роза от сатенени панделки с ръцете си

От тънка панделка 1-2 см може да се направи невероятно цвете. Ние използваме най-сатен лента с дължина 50 см.

1. Намиране и добавяне на средната половина на лентата на 900.

Розета от сатенени панделки с ръцете си2. долния край на лентата ние се измести нагоре. В центъра на квадратен заготовка се получава. Отново, в долния край на лентата, но сега от другата страна, ние повърна. Не забравяйте да държите детайла с пръсти: сатенена панделка - много хлъзгав материал.

Розета от сатенени панделки с ръцете си

3. Ето, най-накрая, цялата лента е сгъната в квадрат. Задържането както на върха ленти, освободете детайла. Ние трябва да получите е такъв вид спирала.

Розета от сатенени панделки с ръцете си

4. Внимателно издърпайте един, който и да е, в края на лентата. На този етап е важно да не се дръпнете лентата, или розетка колапс. Преобърне обвързването на продукти с двойно възел, отсече излишък края на касетата и пърлене краищата, така че те не го правят разрошен. Малък розетка пинов готов.

Розета от сатенени панделки с ръцете си

Походова бродерия нараства от лентата със собствените си ръце

Сатенени панделки могат да бродират почти всякакви материали: платно, американ, коприна, чаршаф, деним. едно условие - материалът не се разтяга по време на операцията. Опитните майстори украсени с бродирани легло и покривки за маса, облекла и тънка блуза, завеси и възглавници, възглавници, шапки и ръкавици, чанти и колани.

За да бродира роза, ние се нуждаем две игли, обикновен и гоблен с голямо око, цвят ширина сатенена панделка 0,5-1 см, а просто нишка от един и същи цвят. Всичко това може да се купи във всеки магазин за бродерия. лента с дължина сегмент трябва да бъде 40-50 см по-дълго време obtrepletsya бродиране.

1. Първо, трябва да се подготвят лентата за бродерия: един ръб пърлене в огъня, за да не се занемарено, а другият - отрязан под ъгъл, за да направи лесно да се vdet иглата. Косо ръб не е необходимо да опърли кондензирани парчета материал може да се деформира тъканта.

2. В материал, избран резба изчакване бродирам зъбно колело с пет рамена, простиращи се от една точка. Дългите лъчи, толкова по-голям ще розата, и колкото повече се нуждаем от лента. Най-добрият вариант - 3-4 см, с по-дълги лъчи на цветето ще изглежда помия.

Розета от сатенени панделки с ръцете си

3. Лентата, vdet иглата с голямо око, произтичат от опаковата страна на статията на предната между гредите в непосредствена близост до центъра на града. Остават от грешната страна на върха може да бъде спретнато подгънати, за да не излезе и не развалят работата. Започваме да плитка нашата звезда група: един бод върху лъча, а другият - под него. И така се редуват до края на зъбното колело. Така че е необходимо да се уверите, че лентата е винаги отиде в предната част, лъскавата страна, и затегнете остри завои. Ако лентата липсва, тогава показва върха отвътре навън, и от този момент следващата бродира парче.

Розета от сатенени панделки с ръцете си

4. След като приключите бродерия, която извличаме лентата към опаковата страна, отрежете, зашити всички останали цели. Зелена панделка направи няколко единични шевове с различна дължина. Това ще бъде нашата цветни листа. Разпространява сатенени листенца - нашата роза готова. Това лято цвете украса чанта или шапка, рокля или завеси, чадър от слънцето или лек слой.

Розета от сатенени панделки с ръцете си

В ръцете на тези майстори сатенени панделки могат да бъдат превърнати в булчински букет, стая т декор, дреха украса и оригинални аксесоари. Те могат да украсяват венец или косата клип, бебешки и детски дрехи, комбинирайте няколко неща в ексклузивно ансамбъл. Картини, бродирани kapron или сатенени панделки, стачка яркостта на цветовете, оригиналност и идентичност. Те могат да бъдат чудесен подарък за близки и приятели.