Как да си направим заземяване на бойлера с ръце съвети и помощ

Както е известно, всеки уред увеличава електрическата мощност изисква от заземяване. Обикновено това се прави от специална връзка с мрежата от контакт и гнездото. Но ако бойлера, може да се окаже и специален терминал. За информация как да се направи земята с ръцете си към нагревателя на водата в апартамента и в страната, и ще бъдат обсъдени в тази статия.Както земята бойлер в апартамента?

Заземяване за нагряване на вода устройства трябва не само да се гарантира безопасността на живота и здравето на хората, които обичате, но също така да се гарантира, че устройството е служил толкова дълго, колкото е възможно. При липса на заземяване е вероятно какво ще се случи на фаза закриване и ток на утечка, освен това, си струва да припомним, че водата, преминаваща през нагревателния елемент съдържа електрически заряди. (. Вижте също: Как да инсталирате бойлер с ръцете си)

И ако свържете нагревателя на метални или метал-пластмасови тръби, тя ще се натрупват бездомни течения, съчетани с такси. Този процес може да доведе до преждевременно корозия на стена нагревателното устройство и отстраняването му от работно състояние.

Заземяване на нагревателя в апартамента е както следва: • Огледайте корпуса нагревател - почти всеки такова устройство се захранва от електричество, е настроен да се свърже със заземителната система. Тя включва не само вилица, но гайката и шпилка с шайби.
 • Проверете електрическата мрежа, което води от разпределителното табло, разположено на пода, за свързване на всички метални части на системата за защита. (Виж също :. Как да изберем електрически бойлер)
 • Разположен на изхода с заземяване елемент на разстояние 50 см от бъдещото местоположение на нагревателя. В същото време, не забравяйте, че трябва да е над нивото на пода на не по-малко от 80 cm.

Както земята бойлер

Защо имате нужда от бойлер на вилата?

В нагревателя на водата в страната може да има много значения: тя може да се използва не само за да си взема душ, но и да мие чинии, пере, направете почистване. Въпреки това, за какви цели не ви необходими топла вода, към днешна дата, непрекъснатата му присъствие в къщата на страната - вече не е лукс, а много обикновен комфорт.

За да се осигури възможно най-комфортни условия за отдих в това отношение, както е възможно и се поберат на електрически бойлер. Те могат да бъдат различни по своето местоположение, като например, Ariston - нагреватели хоризонтална или вертикална тип - както Gorenije. (Виж също :. Как да се свържете бойлер)

Както земята бойлер

Електрически нагреватели за вода - най-оптималния устройството, за да се гарантира вила или селска къща с гореща вода: На ток, във всяка къща, благословия на цивилизацията не доставят за в бъдеще, като дърва за огрев или купуват бутилки (газ), но с помощта на електрическа енергия водата се загрява достатъчно бързо. Освен това, процесът на загряване не изисква допълнителен контрол от човека.

Електрически нагреватели за вода са: • кумулативен (вода се съхранява в отделен резервоар и се нагрява има една от тях - електрически бойлери Baxi.);
 • овлажнен (вода се натрупва вътре в резервоара и се нагрява при използване на PETN Колкото по-голямо налягане на водата, охладителя ще стане.);
 • танкери (вода се излива в тенджерата с ръка, за разлика от първите два вида, а след това ще трябва да се изчака известно време, докато се загрява до необходимата температура).Вторият тип бойлер е станал доста рядко в магазините напоследък, но все пак още много продължат да ги използват, както централизирано водоснабдяване в градове и села все още малцина имат.

За да изберете правилния Електроводонагревателя за вила или селска къща на това е необходимо да се вземе предвид как точно ще се използва най-много, колко много хора ще го и по кое време на годината, както и колко сте готови да похарчите за да я използват.

От всичко това ще зависи от местоположението му, бъдещия размер, обхват, начин на свързване, сила и много други характеристики. Водонагреватели Clage - най-компактните, те са предназначени за малък семеен и има малки размери. На по-големия си струва да се отбележи, StiebelEltron и Superlux.

Както земята бойлер

Както земята бойлер в къща в открито пространство?

С цел да се смила на нагревателя на водата в страната, това ще отнеме много по-малко време и усилия, отколкото ако го направи в един нормален апартамент в града. Преди всичко, което, разбира се, ще трябва да я инсталирате в съответствие с инструкциите, за да изберете мястото, твърда повърхност, скрепителни елементи и начина за закрепване. Най-надеждният мястото за инсталиране на бойлер счита панел или тухла подпорни стени.

След бойлерът е инсталиран, този процес може да се пристъпи към земята. Ако бойлерът е планирано да се сложи на улицата, да се представи навес над него, така че устройството не е изложена на външни атмосферни влияния (преки слънчеви лъчи, дъжд, градушка). За правилно заземяване цилиндър стои на място една страна, следвайте стъпките в следния ред: • Не по-малко от 5 метра от къщата и не е твърде далеч от таблото копае ров под формата на равнобедрен триъгълник е на дълбочина от около 0.5 м.
 • Във всеки ъгъл на триъгълника изкопан електроди. Средната им дължина е обикновено около 2 м. Както заземителни елементи могат да се използват стоманени профили, ъгли, пръти, тръби и други подобни метални предмети. Диаметърът на пръти трябва да бъде най-малко 1,5 см, ако е ъгли или тръба стена дебелина е най-малко 0,4 см.
 • След електродите са монтирани, свържете ги един с друг по ров метален профил дебелина 0,4 см. В областта прилага заваряване. От същия профил, който ще води ще доведе от земята до таблото.
 • Прикрепете ивица проводник, водещ към щита. За да направите това, използвайте закрепващите болтове. Проводникът трябва да бъдат направени от мед, алуминий или стомана. неговата дебелина трябва да се променя в съответствие с характеристиките на всеки електропроводими метални видове. На влизане щита е специална гума от мед или стомана. Тя може да се намира във вътрешността на дистрибутора, както и извън него.

Както земята бойлер • Когато приключите цялата инсталация, внимателно се излива на земята подплатени плътна почва. Ако тя е достатъчно мека, използвайте камъни или чакъл груба фракция.
 • След напълването се измери устойчивостта на цялата верига. Ако стойността е не повече от 4 ома - всичко сте направили правилно.

След полагане на заземителна верига се изсипва в бойлера и да се провери нейната ефективност. Не забравяйте, че без течност устройство да работи във всеки случай не може да бъде - може да съсипе на нагревателен елемент.

Професионален съвет • за заземяване проводници не са подложени на корозия и ръжда, използване профил покритие и с достатъчно голямо напречно сечение;
 • във всеки случай, не задавайте в инсталацията за заземяване схема земята тръбопровод (газ, топлинна енергия, вода - без значение);
 • поставете електродите по-ниска от обичайната замразяване на земите в този район. По този начин дължината на електродите може да бъде до 3 метра;
 • колкото по-дълго електродите, толкова по-голямо разстояние между тях;
 • съгласно нормите, закрепването между профила и електродите разрешени само чрез заваряване;
 • поставете заземяването трябва да бъде на разположение за деца и домашни любимци.

Заземяване проточен бойлер или съхранение или танкер - доста лесен процес. Най-важното нещо - да знаят основните принципи на земята и стриктно ги спазвате. В този случай, ако земята се извършва по всички правила и използване на подходящи материали за тази цел, а след неговата функционалност и надеждност, което трябва да се притесняваш е все още много, много дълго време.

Използването на материали се разрешава само при наличие на индексираните връзки към страницата с материал. За всички въпроси, моля dom@otopimdom.ru