Как да си направим воля за един апартамент, как да композира и пише

Как да си направим воля

Преди собственик на апартамента му често се получава вълнуващ въпрос - какво ще стане с имота, когато го няма. Остават от съветската действителност, страхът от загуба на трудно намерили убежище те кара да мислиш за решаване на проблема и да се консултират с експерти дълги преди пенсиониране. Нашите хуманни закони изключително достъпни и обясняват подробно как да се направи завещание за апартамента на близък и обичан човек е придобил законно право на жизнено пространство след смъртта на собственика.Уважаеми читатели! Нашите членове говорят за типичните начини за решаване на правни проблеми, но всеки случай е уникален.

Завещание или акт за подарък - как да изберем?

Тяхната жизнено пространство, можете да завещаем или дарят. В първия случай, документите, потвърждаващи решение на собственика, се изисква нотариална заверка, в случай на дарението се нуждае само от регистрирането на имот в Rosreestra. Основната и много важно, което изисква специално внимание, като разликата е в собствеността на апартамента. След официалната съставяне на завещание, собственикът продължава да живее в апартамента и да се насладите на всички налични към него права - той може да го отдава под наем, продава или дарят, ако е необходимо.

Завет ще получат сила само в случай на смърт, така че бъдещият наследник няма законно право да се предприемат никакви действия с въпросното жилище. В случай на дарение. бившият собственик губи всички права на собственост и реален риск да станат бездомни.

Когато дойде време да се мисли за наследниците на недвижимите имоти?

Завет - е предвиден от законодателството на правото да се разпорежда с имота в случай на смърт, това е гарантирано, че всички лица, способни. В България, капацитетът идва в осемнадесет години. Тази възраст може да бъде намалена до шестнадесет, но само при условие, пълна самостоятелност, т.е. постоянно работи граждани. Хората, които злоупотребяват с алкохол, имат умствени увреждания и наркомани могат да бъдат ограничени от съд в действията си. Следователно, за да мисли сериозно за вземане на завещанията може всеки възрастен български гражданин, който е собственик.

Защо ми е необходим воля?

Мнозина смятат, изготвяне на документ с конкретни указания на собственика на апартамента напълно ненужно, защото законът защитава близките на починалия. Това е вярно, но само в случаите, когато не съществува съмнение по отношение на правата на наследник. Ако кандидатствате за помещават няколко, но не ladyaschih един с друг, то въпросът за волята се превръща в изключително актуален.

В допълнение, понякога областта на собственика просто не съществува роднини, или дали той е готов достъпен от закона желание за промяна на дела на наследен имот на един от тях. Има много възможности. Родителите често се опитват да за справедливо разпределение на имота сред децата: дъщеря напусне апартамента, и синът му - една селска къща.

Съставянето на ще разработи - е уникална възможност да напуснат голяма войска за разположение на т.нар наследството на жизнено пространство, което е изпълнено с неспазване на изключение от списъка на претендентите за имота. Състоянието може да се превърне в незаменим, живеещи в дядо апартамент, през целия грижи за вашия любим домашен любимец, относителна финансова сигурност.

Как да напишем воля за един апартамент?

Волята трябва да се посочи следното се изисква от закона, информацията:

Необходимо е да се отделя специално внимание на последния абзац, защото ако няма определена дата или невярна информация за местоположението на документа, в случай на нужда за лечение на съда му обезсилва. Процесът може да бъде необходимо, ако другият е там наследници решат да го оспори.

Предложете как да напишете воля за един апартамент, нотариус могат да изпратят попълнен образец. В документа, изготвен в 2 екземпляра, единият от които ще се съхраняват безопасно в нотариалната кантора да поиска, а вторият ще бъде в завещателя. Ако имате някакви нужди, ще бъде възможно да се отмени или промени нещо - за да добавите или премахнете един от наследниците, да номинира допълнително условие и т.н.

Можете да видите и извадка от волята тук.

Как да промените или отмените воля?

Появата на нова автоматично ще анулира старото. При спазване на определени промени в съществуващото воля. Ако по-късно има спорове, разкри наличието на някои от тези документи, той е по-надежден и най-подходящи за завещанието на починалия в съответствие със закона, се счита за най-новия завет. Ето защо е толкова важно дата на документа.

В някои случаи на писмено становище за премахване на предишната издадена воля. След официалните уверения нотариални стигна до всичко това нареждане се счита за недействителна.Мога ли да завещаем да споделите?

Законният собственик на апартамента му е дал законното право да се разпорежда с апартамента, собственост на неговата или нейната част. Процесът е сходен на дела на завещания вече взети под внимание. Разрешена разпределението на собствеността между няколко кандидати, което показва, определен процент от всяка от тях. Без да посочва пропорционално разпределение на общата собственост право възниква, когато всеки наследник принадлежи към същото и с друга страна.

Как да си направим воля

Документи за посещението на нотариуса

Дайте професионални съвети за това как да се направи воля за апартамент и предостави списък на необходимите документи може да бъде специалисти от различни компании, които предоставят професионални правни услуги. Подготовка с тях необходимите документи, можете да намалите посещението нотариус до минимум.

Ако завещателят е далеч от пенсионна възраст, за да посетите офиса на нотариуса за изготвяне на паспорт е достатъчно и оригинални документи за собственост върху недвижим имот. След 55-60 години за съставяне на завещания нотариални процедури трябва да имат правото да поискат удостоверение от neuropsychiatrist отсъствие на заболявания, които могат да повлияят на дизайна. След 70 години на присъствие med.zaklyucheniya необходимо. Но информация за потенциалните наследници може да се направи с думите на жалбоподателя.

Процесът на регистрация

Причиняване на естествен страх от факта, че, изготвен без правна помощ, документът впоследствие ще бъде невалиден поради грешки присъстват, неточности, грешни интерпретации, или просто липса на дати за писане. Поради тази причина, изпълнение на завещанието на починалия може да бъде в опасност.

В случая с преминаването на конвенционалния, открита процедура, 2 копия на документ, сертифицирани, а след това на първия отляво на нотариуса, а втората е на собственика на апартамента. Ако завещателят не може да присъства лично и нотариус институция прави повикване, държавните задължения големи по размер.

Когато можете да използвате наследство?

Не е достатъчно да се знае как да се направи воля в апартамента, за съществуването на някои правни нюанси могат да направят пълния размер на поръчки, които притежава недвижими имоти. След потвърждение на смъртта на наследодателя, наследниците, които използват услугите на всеки нотариус да предявят своите претенции към жилищното пространство в продължение на шест месеца. Такова дълго време законът възлага да се определи общият брой на кандидатстване за един апартамент, обсъждане на спорни въпроси, да се намери приятелско компромис в случай на несъгласие. Присъединете се към всички наследствени права, посочени в документ завещателното, ще бъде в състояние да се само на шест месеца.

Задължително правен дял в наследството

  • или такива с непълнолетни деца постоянни доходи на завещателя;
  • неефективни или осиновители;
  • лица, които са били на издръжка на починалия най-малко една година.

Допустими издръжка могат да бъдат не само роднини на собственика на апартамента, но и тези, които просто дълго е живял с нея (най-малко една година) и напълно финансово зависима от него. Задължително участие не може да бъде по-малко от 50% от сумата, която би могла да бъде получена по силата на закона, при липса на документирани късните поръчки. Размерът на своята внимателно изчислени в съответствие с наличието на съществуващи и му наследници. Можете да се откажете от получаването му, но това действие не може да се направи в полза на лицето, което по-рано определен списък на отказ ще бъде отделено на наследник по завещание.

Наследник определена воля на починалия има право да поиска от съда да намали задължителните дела. Ако, например, той винаги е живял дълго време в апартамента на завещателя, или се занимава с наемане на работа там, и сега, се дължи на еволюцията на задължителен дял, неговите права са нарушени значително, и живее в това жилище не е възможно. Въпреки това, в тази ситуация е необходимо да се знае, че регистрацията в спорния апартамент няма да е силно доказателство за постоянно пребиваване там ищец.

Възможно ли е да оспори завещанието?

Как да си направим воля

Случаи, в които наследниците са принудени да се обърнат към съда, за да оспори завещанието, са доста чести. Понякога близките на починалия преживяват шок, за да научите за промяната вече е съставил воля малко преди смъртта му. Причините могат да бъдат различни - кавга с потенциален наследник, латентна умствена нестабилност, безредието, измамници и престъпници. В опит да се коригира своите действия, близки членове на семейството се опитват да намерят законен начин за излизане от ситуацията.

За да кандидатствате за признаване на воля валидно, можете само след смъртта на завещателя. Законът гласи, че тя има право да направи наследник на първия етап, чиито права са нарушени. С цялото ми желание да слугите на Темида да спазват последните желанията на починалия, когато има убедителни причини, съдът може да вземе решение за признаване на документ завещателното невалиден. Дълъг и труден процес, който изисква време и психическа издръжливост, и е в състояние, обаче, доведе до очаквания резултат.

Когато волята е невалиден?

За признаването на волята, не отговаря на необходимите изисквания, има две основни причини - общи и специални. Неправилно документирано, психично разстройство, изразяването на ще оказва натиск върху първия. Наличието на втория се дължи на външни фактори:

  • умишлено или неумишлено нарушение на секретността ще, водещи до изкривяване починал поръчки;
  • подписването на документ завещателното или изявление на друго лице;
  • липса на свидетели, изисквани от закона.

На практика най-често причината за признаване на воля инвалида е състоянието на ума му - злоупотреба с алкохол, прием на мощни лекарства, умствена нестабилност. Понякога това изисква следкланичен преглед, за да се потвърди или отхвърли наличието на аномалии на починалия.

Позовавайки се на съда, че е необходимо да се погрижи за наличие на доказателства: необходимите документи, свидетелските показания на роднини и съседи, медицински свидетелства за психичните заболявания - всички, които помагат на съда безпристрастно справяне със ситуацията и да направи правилното решение.

финансови разходи

Съгласно новото законодателство, вече не трябва да плащат данък върху апартамент наследство. Някои финансови разходи изискват само регистрация на документи за собственост на наследените жилища и платежните услуги, предоставяни от нотариуса. Тази сума е лесно достъпна - в първия етап на наследниците трябва да плати 0,3% от стойността на жилището, всички останали - 0.6%. Освободени от заплащане на деца под възраст и живее заедно с починалия. Вие не ще трябва да плати исканата сума и лица здравна карта, която потвърждава наличието на психични разстройства. Само в случай, че наследникът излагайте имоти за продажба, се изисква да плати данък - 13% от стойността.

В заключение, трябва да се припомни, че наследството може да бъде прехвърлено в апартамент, принадлежащ на собствеността на завещателя.

Имате ли въпрос за закона?