Как да си направим вибратор за бетон с ръцете си от сондаж или удар

Една от основните материали, използвани във всички видове строителство - бетон. характеристики надеждност и дълготрайност на материала и неговата трайност, че е задължително прилагане правят.Какво вибратора

При образуването бетонен разтвор могат да образуват въздушни слоеве, присъствието на което е неприемливо. Има изграждане на устройството, за да се избегне тази ситуация - за вибрация. Готов единица могат да бъдат закупени във всеки магазин специалност. Въпреки това, много строители предпочитат да се изгради вибратор за бетон сами.

Принципът на работа на вибратора за бетон

Преди да направи вибратор за бетон с ръцете си, трябва да се разбере как да се работи правилно това устройство.

Неговата основна функция - унищожаване на въздушните образувания, произтичащи в разтвора по време на смесване и отстраняване на излишната влага. Този процес се реализира чрез вибриращ устройство за движение дюза, която е потопена в циментовия хоросан.

В резултат на този механизъм е да се подобри съгласуваността на разтвора. Маса става все по-течност структура и лесно може да се запълни всяка празнина или форма, без възможност за формиране на въздушни слоеве.

Покритието, получено в резултат на това е с висока надеждност, освен това, готовите продукти ще бъдат много по-силни и ще продължи живота си. Прилагане на устройството във формирането на решения като цяло, подобрява качеството на задачите. изпълнение на скоростта се увеличава значително.

Познаването на основните задачи да се извършва от вибратор за бетон, използвани за неговото производство може да бъде инструмент, който създава въртеливо движение с тяхното последващо превръщане в вибрации. Изграждане на домашна вибратор за бетон може да бъде на тренировка или удар.

Вибратор за бетон въз основа на тренировка

Изпълнение на проблемите с вибратор за производство на бетон от упражнението се извършва на няколко етапа.

  • Необходимо е да се подготви дюза, която може да бъде произведена от една тръба, чиято дължина трябва да бъде между 0.5 м и диаметър 40 мм. Материал - стомана, основно.

Само части и материали, които могат да издържат на агресивни среда на конкретно решение. Устройства, образувани от стоманена пръчка 15 mm в диаметър, за подаване на въртеливо движение към него генерира тренировка.

Такъв прът може да произвежда специалисти Стокова случай, важно е, че той е достатъчно силен. Към прът, разположен вътре в структурата трябва да бъде приложен чрез заваряване друг. Целта на тази правоъгълна формиране на вибрационно движение елемент.

Той се реализира поради желанието на пръта за напречно изместване на механизма.

  • Готовият централна част импровизирани устройството трябва да се фиксира върху вътрешната страна на тръбата. Необходимо е, че вътрешните части се въртят свободно.


Тя е свързана с използването на лагери. Е отвор в единия край на прът, разположен вътре в структурата. Необходимо е допълнително да се прикачи за задвижване. В процеса на работа по изграждането на устройството, то трябва да гарантира, че няма проникване на всякакво замърсяване на лагерите. Защита срещу прах и мръсотия трябва да се организира и от двете страни. Тези мерки, дълготрайност и качество на механизма на работа, за да се разшири значително.

  • Необходимо е да се формират предната част на устройството чрез намаляване на една странична част на тръбата за прът от 1 см. Избор лагер модел трябва да се вземе под внимание стреса на тези елементи. Предимство се дава на доверени и качествени екземпляри.
  • На следващо място, трябва да се направи избор на силен храст. Този елемент трябва да бъде допълнително закрепен към единия край на тръбата за вибратор, функция за превръщане прът извършване на ротация движение механизъм.

Движение устройство се появява върху вътрешната вал, бормашина се предава. Освен това въртеливо движение се преобразува и предава вибрации извън тръбата.

Какво вибратора

Такова взаимодействие на всички елементи дава възможност за извършване на необходимите функции на механизма. Фиксирано на края на задвижващия механизъм на външната страна на втулката опира срещу лагера с противоположния ръб, който позволява да се запази върха на стоманения прът.

Готов домашно вибратор може да се използва по предназначение, преминавайки през всички етапи на инсталация и свързване на всички елементи.

Перфоратор, като основа за устройството за вибратор

Друго основно устройство за самостоятелно производство на бетон вибратор може да обслужва удар.

  • Задвижването трябва да се използва на ниво от 1,5 кВт. Прилагане на устройството ще бъде в режим на шок и трябва да се помни в етап на подготовка.

За съвети относно машината, можете да използвате връх. Необходимо е да се оказва подкрепа на върховете на сцената на работата, за тази цел може да се използва кофраж. За да се генерира достатъчно сцепление между тези два елемента е възможно с помощта на стоманени шайби.

  • единица приложение за създаване на домашен контейнер бетон решение при малка дълбочина може да бъде постигнато чрез "shtykovaniya". Този метод включва монтиране друг дюза на вече съществуващата.

Важно в този метод - по цялата дължина на закрепване на вибратор щик - тя трябва да бъде същата като дълбочината на контейнера. Дюзата трябва да ляга върху дъното на съда и периодично пренареждане от място на място. Предимството на този метод е в състояние да обработва голям обем разтвор в краткосрочен план.

Какво вибратора

Методите, споменати по-горе, водят до устройството с минимални разходи на време и пари. Имайте предвид, че части и закрепващи елементи, които се използват по време на производството на устройството, може да бъде заменен от подобен - най-малко функционален. За извършване на равностойни резервни части трябва да се разбере принципа на работа на устройството и взаимодействието на всички нейни компоненти.

Общи препоръки за работа

  • Ако е необходимо за лечение на голяма повърхностна площ, например, монолитна основа може, използвайки домашно вибратор на Перфораторът. Предвижда присъствието на метална конструкция за закрепване на поансона и подложка от неръждаема стомана.
  • Когато производството на вибрационното устройство за строителни цели трябва да знаят, че дължината не трябва да бъде по-голяма от 1 м, на кръстовището трябва да се направи надеждно, тъй като те ще изпитате вибриращи натоварване и натиск.

Домашна вибратор произведен може да се импровизира, което практически е във всеки гараж, но използването на такова устройство е ограничено до битови нужди. За голям индустриален обхват на работа, е по-добре да си купите устройството сглобяеми.