Как да си направим красив букет от свежи цветя

Няколко правила, чрез които можете да се научат как да се направи добра композиция от цветя
Трудно е да се каже дали има хора, които не обичат да живеят пъпки. Красив набор от цветове - това е идеалният подарък за всеки повод, най-добрият начин да се вдигне настроението и много приятен интериор. Много салони предлагат готови решения, но това беше един куп уникални и в хармония с интериора, или се състоеше само от тези пъпки, които обичате, по-добре е да го събере себе си. В тази статия, няколко прости правила създават букет цветя със собствените си ръце.Основни правила за цветар

Съставът на диворастящи растения от всички цветове на дъгата - това е чудесно. Но може би това е единственият случай, в който огромен брой различни пъпки изглежда добре. Второто правило е за тези, които искат да знаят как да се направи красив букет, - не се комбинират повече от три вида съцветия в един състав. Освен това, лош вкус, се счита за да бъде комбинация от прости и екзотична област.

Третата важна точка се отнася до така наречените "monobuketov". Те изглеждат страхотно в случая са изработени от благородни и елегантни цветове. Например, рози, лилии, ириси и други вкусни пъпки. Ако просто пъпка, най-добре е да го комбинирате с други цветове, отговарящи на цветове и размери.

Как да събира букет цветя

Как да си направим букет цветя

За това, че съставът се обърна хармонично, трябва да започне с формата. Има няколко начина как да се направи букет цветя - за събиране на своята кръгла форма, с форма на дъга или удължена състав. Най-лесният начин - състав продълговата форма. В този случай, пъпки са разположени успоредно един на друг. Важно е да се вземат под внимание при изготвянето на правило: 5/8 от цвета трябва да падне върху себе си букет и 3/8 - за купата, а след това на снимачната площадка ще изглежда хармонично.Малко по-сложно да се съберат състава на кръгла форма. Тези букети от деликатен, женствен и са абсолютни фаворити сред булки. За да го направи, се използва техника, спирала, където всеки следващ добавя "спирала". По отношение на пропорциите, в този случай, повечето от цветята има дълъг прилеп 5/8, 3/8 и най-краткия. Има и алтернативно правило - най-дългите вази за цветя трябва да са 1,5 диаметър.

Най-трудно да се извърши, са композиции под формата на дъга. Монтажът изисква опит и умения. Но изглежда са елегантни комплекти. Като правило, те са съставени от екзотични цветя и украсена със скъпи довършителни материали.

Как да събира букет цветя

Правилно вземете цветя

След дефиниране на формата, трябва да се определи какъв вид цветя, за да изберете за състава. Тук-важният фактор е случаят, в която е представен един букет, както и за които тя е предназначена. Много млади момичета се вписват нежни пастелни нюанси, с акцент върху младите хора и нежност. Това може да бъде най-божури, орхидеи, леки нюанси на роза. За младите жени, склонни да избират ярки, ефектни пъпки. Червено, червено или ярко розово рози, ириси, гербери. Дами и в зряла възраст съответства на цвета на дълбоки, богати цветове. Идеален бордо роза. Ако един куп хора, традиционните за такива състави са рози, ириси, гладиоли и гербери.

Важно е да се постави пъпките в състава. В флористичната има някои правила за това как да се направи букет цветя:

  • първо това ще става в началото на състава - това основание, състоящ се от най-вълнуващите и зрелищни;
  • в горната част на състава трябва да бъде насочен, а останалите във фонов режим, настроен да играе роля в съответствие с централната;
  • подпомагане на цветята не трябва да бъде по-ярка от базовата състава;
  • цветя на основното тяло трябва да се избират така, че те се събраха не само по цвят, но и формата и дължината на стъблото.
    Как да събира букет цветя

Трикове опитни цветари

Формулиране на композиции - работа, която изисква познания и опит. Въпреки това, съществуват трикове, как да направят един красив букет цветя, дори и начинаещ себе си. Една от тези техники - използването на пъпки на различни етапи от разцвет в един комплект. Този трик е подходящ за сложни състави, и за monobuketov. Такъв състав ще изглежда модерен и модерен, за по-лесно небрежност в момента е основната тенденция. В допълнение, цветята постепенно ще бъдат разкрити и повече, за да се насладите на красотата му.

Бъдете внимателни към правилата, е без значение за душата, а след това всичко трябва да излезе.