Как да се заваряват пантите на вратата и стъпка по стъпка инструкции порта със снимки

Както заварени тенти

Монтаж бримки на вратата или вратите могат да се извършват по няколко начина, в зависимост от материала за производство на отваряне самите елементи и колони, върху които те са монтирани. Най-често срещаните и надежден е метод за заваряване на електрически вериги с помощта на топлинна заварка. За да се разбере как да се заваряват панти за врати, портали, или метална врата, е необходимо да се разгледа, в допълнение към технологията, редица свързани с това въпроси, свързани с организацията на работния процес, при избора на инструменти, материали и т.н.предварителен етап

Преди да започнете да монтирате панти за врати, е необходимо да се спазват редица правила и изберете сами навеси.

изисквания за безопасност

Тази позиция е свързана със спазването на правилата за безопасност на организацията за правене на всеки заваряване. По-конкретно, това е невъзможно:

 • За да работите с помощта на повредено оборудване
 • При използване на електрическа връзка заваръчен апарат трябва да бъде заземен и съответното оборудване захранване приставка
 • Използвайте заваряване единици близо до запалими материали
 • Магистър е оборудван с всички необходими лични предпазни средства (маска, гамаши, обувки) и да се облече в устойчив пламък дрехи, или по-добре, костюм специален заварчик на

готовност продукти

Пантите на вратите да се монтират след пълно боядисване и сушене на защитен слой върху крайния продукт. В този случай, областта, в която се планира да се монтира тенти, трябва, напротив, да бъдат напълно изчистени от всякакъв покритие. Необходимо е за възможността за заварка в тази област и да се осигури безопасност при пожар.

необходими инструменти

По време на инсталацията е важно, че всички необходими за това устройство и оборудване са в непосредствена близост до господар. Преброяване инструмент се състои от:

 • рулетка
 • ниво
 • чук
 • апарат заваряване
 • четка метал
 • Ъглошлайф с метални дискове
 • Индивидуални средства за защита
 • Монтаж подложки под формата на пръти, тухли и т.н.

Преди заварени вериги, необходими, за да ги имаме в наличност. Можете да направите една линия за врати с ръцете си, но можете да си купите готови. Ако имате намерение да независима продукция, по-добре е да има рисунка на панти, които можете да видите в графиката по-долу или да предоставят въз основа на проби. В форма те са кръгли, квадратни и шестоъгълник. Това зависи от вида на изходния материал, от който са направени. Най-гъвкав и лесен за използване са кръгли.

Както заварени тенти

Също така има и структурни различия. разграничат:

Както заварени тенти

директен монтаж

Чудите как да се заварява пантите на вратата или заваряване контура на вратата, е необходимо, след прекарване на процедурите за получаване, описани по-горе, да следват строго последователност.

Инсталиране shelfplasty

Shelfplasty - тази плоча, всяка от които е прикрепена към отделен елемент на пантата. shelfplasty В присъствие осигурява по-надеждна връзка. Някои майстори с контактна заварка с козирки на опори, а не с помощта на тези компоненти. При монтаж на врати или врати с болтове или винтове без shelfplasty просто не мога да направя. Когато инсталирате дървени порти могат да изпълняват ролята си на декоративни елементи от ковано желязо.

Както заварени тенти

Повечето от пантите или полушарнирни комплекти се продават с готовите плочи. Ако пантите за врати и вратички са направени от свое или да са купени без shelfplasty, първото нещо, което трябва да изпълни, е да ги заваряват.

За тази отнеме сглобяеми плочи или ги срязва с ъглошлайф от листова стомана с дебелина не по-малко от 5 mm. Височина shelfplasty, по този начин, трябва да съответства на височината на частите на линия, и ширината - не надвишава ширината на повърхностите, към които са прикрепени отворена структура.

Готов shelfplasty могат да бъдат заварени към скобите като крайната част и страничния ръб.

Монтаж на врати и вратички

Преди това как да се заваряват пантите на вратата, вратата или врата, е необходимо точно да се определят структурата на отвор в отвора. Това е най-важната процедура, която трябва да се направи най-малко двама души. За да направите това:

 1. Инсталирайте монтажните баровете на земята в откриването перпендикулярно на гол линията. Височината на тези елементи съответства на желания клирънс, което винаги е препоръчително да напусне между долния ръб на конструкцията на люлка и пътната настилка или земята. Така се избягват проблеми при отваряне на зимата или с леко увиснала сгъва.
 2. Разположен на врата или порта барове, изберете желаната височина. Чрез редят на тънки плочи или блокове трябва да се постигне съответствие с нивото на откритата структура. линейност съвпадение се постига чрез преместване на задкрилките на същите барове.
 3. Преди заварена контур на вратата или вратите, е необходимо да се гарантира, че готовите weldments свободно поставени в отворите, за които те са предназначени. Просто вижте това, което можете да залепите балдахини на отключващи елементи и маркирайте мястото за бъдещо инсталиране.
 4. След това люлка система може да бъде отстранена от трибуните и разположен хоризонтално за монтиране панти.


Как да се спои линия на вратата или вратите

Сега нека да разгледаме как правилно да се заваряват пантите на вратата. За тази цел, взети горната цилиндрична част на подвижен комплект (ако е монтиран панти). Може да се изразява ремъците за закрепване на метални конструкции, без shelfplasty по медиация. Употребата му, както бе споменато по-горе, дава възможност да се постигне не само силна връзка, но и по-лесно да се работи с многопосочни гледка към веригата.

Както заварени тенти


Както заварени тенти

Както заварени тенти

Както заварени тенти

Както заварени тенти

Така shelfplasty сложи край на люлка елемент на мястото, което е отбелязано в идейния проект експониране на вратата. Преди заваряването всички контактната зона трябва да бъде почистена от мръсотия, метал четка и обезмасляване с използване на разтворител. Произвежда предварително капково заваряване. След това е необходимо да се гарантира, че посоката на успоредна на цилиндър за широката равнина затвора. Ако всичко върви добре, че е възможно да се спои цялата линия на контакт shelfplasty и метална конструкция. След приключване на работа, почистване на заваръчни местоположението от шлаката с чук и мелница. Също така свързан и втори шарнир.

Последователността на как вратата на заваръчен метал панти към абсолютната идентичност на алгоритъма, описан по-горе.

Фиксирането на опорите

Вратите или вратата отново изложени в отвор на нивото на същите, както е описано по-горе. Разликата е, че сега имаме на страната, от която има една линия, натиснете плътно към вратата. След това трябва да:

Както заварени тенти

 1. Закрепете долната част на комплекта за свързване към скарата и поставете заварени към рамката люлка цилиндър
 2. Dot заварени балдахин полюс до полюс
 3. Проверка на нивото на установени с конструкция
 4. Ако всички параметри са нормални, е възможно да се посочи-заварка долната шарнирна
 5. Проверка на системата възможност да се люлее свободно се отвори и затвори
 6. След още една степен на контрол може да бъде напълно заварени панти напълно
 7. Необходимо е да се отвори отново затворения затвора, като се гарантира, че топлината не е деформация povlok навеси
 8. Ако се прилага панти комплекти, клапата трябва да бъдат отстранени напълно или повдигане на щифт и смазване на греста балдахин. Той е на стойност правиш след заваряването, поради високата температура на греста, който първоначално е бил в контурите или изцедени или изгаря
 9. След всички процедури не са боядисани всички места, трябва да се обезмасли, грунд и боя за покриване на

Разликите линия инсталация, в зависимост от конфигурацията опори

Има няколко разлики при определянето на портата или портите на различните видове длъжности.

Монтаж на пантите на квадратни стълбове

Монтаж линии за производство на квадратни стълбове за подпора от корнер, което е частта, в която елементи са окачени отворени.

Монтаж на пантите на стълбове

Спецификата на това как да се заваряват шлейфове да закръглят полюси, в зависимост от големината на отвора на продукта. На кръглата форма ви позволява да скриете грешки в ширина грешки в изчисленията врата, ги инсталирате с голяма разлика между вратите, които ще работят свободно проектиране, дори и когато те са увиснали.

В схемата по-долу, може да се види едно от следните, които могат да бъдат заварени към контура кръг гредата.

Както заварени тенти

Повърхността на кръгъл колоната е разделен на четири четвърти. Монтажът се извършва в района на квартала, който е на страната, която ще бъде извършена по откриването вложка. Използването shelfplasty по време на монтажа, за да закръгли опорите може да бъде еднопосочна (само портата), или взаимно (с помощта на тесен закрепване плоча.

Монтаж на скрити панти

Инсталиране на скрити панти, произведени в разфасовки, които се правят за тях в порта или врата, рамка, както и стълбовете. Използването на тези елементи има своите предимства и недостатъци. Последните включват допълнителна сложност и облекчава монтажа надеждност на портал или на касата. На силата е липсата на отваряне на разликата между елементите и стълбовете.

препоръки

За да обобщим, то трябва да даде някои препоръки, които да опростят инсталирането и непрекъсната работа на тенти и летящи дизайн с тяхното прилагане.

 1. Първото нещо е да се отбележи, е, че всяко отваряне проектира виси на полюсите трябва да се извършва само след пълното втвърдяване на бетона, ако betonirovka проведено.
 2. При избора на метални навеси трябва да се използва само с висока якост сплави.
 3. Инсталираните балдахини се препоръчва да се направи един фини дупки във всяка. Чрез тези отвори може смазване панти с помощта на смазване, грес фитинги, аерозол пръскачка.
 4. Цилиндричната част балдахин се препоръчва да се монтира на вратата, както и ПИН - на полюсите. По този начин в цилиндъра ще бъде в горната част. Това ще позволи на дъждовна вода, в случай на поглъщане на електрически вериги, не се натрупват.
 5. За да се предотврати отстраняването на клапите могат да бъдат заварени върху парченцето метал не стълб, на място, което е малко над горната част ниво портал балдахин.
 6. Монтаж на заключване панти, болтове и т.н. Тя трябва да се извършва само след окончателното монтиране на портата на опорите.
 7. Между вратите е препоръчително да се остави малка празнина, която ще им позволи да работят свободно.
 8. При инсталиране на части от комплекта на шева поле не може да позволи протичането на ток през двете полувремена на сенника. Това може да предизвика образуването на контакт заваряване в контура.
 9. Някои сенници имат в структурата си на топка, чиято задача е да се осигури по-добро плъзгане. Въпреки това, в редки отваряне или тежки елементи дизайни може да предизвика корозия или да се счупи при натоварване. Следователно, използването на този комплект трябва да бъдат проектирани.

заключение

Както се вижда от по-горе, процедурата за пропускане контур затваряне не е твърде трудно, но много отговорна. Ето защо, преди началото на прилагането му трябва да бъдат запазени предварителни скици, подготвят инструментите и необходимите компоненти. Цялата работа е необходимо да се направи в съответствие с всички предпазни мерки и да се обслужват от инструменти.

Оценете тази статия класна стая