Как да се засадят и грижа за азиатски лютиче

Лютиче (Ranunculus азиатски) се отнася до група от няколко стотин растения, комбинирайте растения от семейството ЛЮТИКОВИ. Благодарение на ярко оцветени цветя на тези растения често се продават в букети и като популярно растение градина. Много сортове с ярки цветове, с многопластови венчелистчета във формата на рози могат да бъдат засадени в домашни условия. Повечето видове от лютиче достига височина от около 15 инча. За да растат красиви лютиче, което трябва да знаете как да ги засадите и как да се грижат за тях, след кацане.стъпки Редактиране

Метод 1 от 2:
Засаждане на лютиче Редактиране

Как и кога да засадят лютиче

Как и кога да засадят лютиче

Изберете място, където да кацне лютиче, въз основа на характеристиките на своя климат. Лютиче предпочитат да расте на слънце, но ако живеете в един много горещ климат, те са лесни за носене и сянка. Лютиче не могат да издържат на тежките студове, така че ако отглеждането им в охладител климат, се препоръчва да се съхраняват на клубените в зимните (крушки) в стаята. [1]
 • Лютика съхранение грудки, описани в тази статия, в етап 6 на метод 2.

Как и кога да засадят лютиче

Как и кога да засадят лютиче

За засаждане на лютиче намерят на сайта с добре дренирана почва. При избора на място за лютичета, с изключение на осветяване площ, вие също трябва да се вземат предвид свойствата на почвата. Лютиче нужда от добър добре дренирана почва, тя предпочита богат, песъчлива почва. Опитайте се да не се засадят лютиче, където стагнацията локви след дъжд. Също така, не слагайте лютиче в тежки глинести почви. [2]
 • Можете да определите дали почвата е най-вече глина, стисна в дланта на шепа пръст. Ако тя slipnetsya на топка, това е тежка глинеста почва. Можете да подобрите дренаж на почвата, тя се смесва с голям брой вещества като растителни влакна (кора или окосена трева), или добре изгнила тор. Това почва добавка, за да разширите вашата лютиче.

Как и кога да засадят лютиче

Как и кога да засадят лютиче


Растителни грудки (луковици) Лютика. Най-добър отглежда лютиче от клубени или крушки. Грудки като корени; Лютика грудки изглеждат като паяк на нокът или куп банани. Тяхната странна полза външен вид при кацане. Завод на клубена "лапите" или "паяк" краката надолу. Засадят клубените:
 • Трябва да сортовете растения по-малка дълбочина от около 2 инча до 5 инча един от друг.
 • Растения големи разновидности, като Ranunculus Telocote, трябва да се засаждат на разстояние 12 инча един от друг.
 • Не е необходимо да се накисва клубените преди засаждане. За максимален ефект, по-добре да се засадят лютиче групи до 12 парчета. Засаждането обикновено се прави през пролетта, след последната слана.
 • След засаждане, вода клубените и земята около тях. Поливането ще допринесе за свиване на почвата.

Как и кога да засадят лютиче

Как и кога да засадят лютиче

Знайте, че обикновено може да се определи броя на цветовете, за търсене на крушка или клубен. размер крушка показва броя на цветовете, които формират едно растение.
 • Степен "Jumbos" - най-големият, около 3 см в диаметър, произвежда 30-40 цветя.
 • Малки грудки с диаметър от около 2 инча, могат да произвеждат приблизително десет цвята.

Как и кога да засадят лютиче

Как и кога да засадят лютиче

Как и кога да засадят лютиче

Как и кога да засадят лютиче

Можете да засадите лютиче в контейнер. При засаждане клубени лютиче контейнер го запълнете с почвата приблизително три четвърти. Поставете клубените, така че те са приблизително 10 инча от друг, и запълване на контейнера с почва, така че клубените са покрити с почва от около два инча дебелина. [3]
 • Не забравяйте, че растения в контейнер се дехидратират по-бързо от откритото пространство растенията, така че не забравяйте за поливане целия вегетационен период. Поливането е описано в етап 2 на метод 2.
 • Трябва да се има предвид, че лютичета са склонни да развиват голяма коренова система, така че не ги засадят в контейнер прекалено дебела и изобилна.

Как и кога да засадят лютиче

Как и кога да засадят лютиче

Лютиче да се пази от животни, защото цветовете им са отровни. Всички лютичета са отровни за животни и могат да бъдат токсични за домашни любимци и хора. Растенията имат неприятен вкус в устата и мехури кауза. Обикновено животните избягват да ги яде, освен в случаите, когато е налице нищо повече. Затова е добре, ако във вашия район има елени, но лошо, ако имате домашни любимци.
 • Завод лютиче на мястото, където те ще бъдат недостъпни за домашни любимци и селскостопански животни. Например, една леха в кутия или контейнер (контейнер засаждане разгледана в етап 6, предишния етап на този раздел).