Как да се засадят джудже нар у дома, особено за отглеждането и грижата за вътрешен

Ако началната производителят реши да растат в тяхната на перваза на прозореца на гранати, че е много лесно да се почиства и ще зарадва засаждане на декоративни растения. Единственото важно да се разбере, че ако искате декоративна допълнение към наслаждавайки се на красотата на растенията получават вкусно, годни за консумация плодове, които растат от семена, не се препоръчва. В такава ситуация е препоръчително да се засадят джуджета нар резници.Удобно за посадъчен материал е с дръжка, която е 6-8 бъбреците и зряло дърво. Зародишът се нарязва на остър ъгъл, и трябва да има гладка повърхност, която се извършва рязане остър нож или скалпел. Такава рязане лесно и бързо корен, особено ако се постави във вода, разрежда където средство за стимулиране на растежа на корените на 6 часа. От първите дни след засаждането на растението не изисква специални мерки за тяхното обслужване. Основното нещо е да подготви плодородна структурата на почвата.

Отчитане на температурата, почвата и торенето

Гранати като растение
гранати Стая взискателни температурни условия, особено по време на цъфтежа. Растението се развиват при стайна температура е малко по-висока от 20 ° С Ако температурата на поведението на стайна над 25 ° С, може да се наблюдава окапване на листата. причинява инхибиране на развитието на предоставянето. При листно пръскане хладка вода подходящ за намаляване на температурата.

Въпреки факта, че джудже завод в позната среда за него да расте в оскъдния почвата, без да влага. у дома той се нуждае от качествено обогатен дренирани почви. За да се създадат благоприятни условия за отглеждане на декоративни нар е добре да се използва следната почвата микс:

 • Уг торф земя част разрежда 25% листна плесен, и същото количество пясък;
 • от ¼ от глинестата почва и торф, допълнена с пясък;
 • торф глина почвата състав в количество от 2 части, една част от земята лист в същите обеми на хумус и пясък.

Стая гранати нуждаят най-малко 2 пъти в месеца да се хранят. През пролетта, по-добро използване на торове, съдържащи азот. По времето, когато растението изглежда цветя нар, фосфат торове и с началото на есента - калий. Торът се въвежда в мокра почва при облачно време. През есента на честотни превръзки е значително намален, тъй като температурата в помещението, където началната гранат. Това позволява на растението да се подготвят за зимата.

Растенията грижа у дома

Отглеждани в дома декоративни наровете в 2 години произвежда първите цветя. и с дължимата грижа може да даде плод. И въпреки, че растението е непретенциозно да се грижи трябва да знаете някои от нюансите на нар отглеждане на перваза на прозореца:

 • Гранати като растение
  За засаждане на декоративни дървета е по-добре да се избере един тесен пот. Това дава възможност за изобилие плодните.
 • Тъй като на естественото местообитание на нара - това е скалисти склонове, дори и в условията на апартамента не е необходимо да се използва твърде плодородна почва.
 • Важно е да се редовно и обилно напоени джудже нар, но силно преовлажнени почви растението не е подходящ. Следователно, вода растенията само когато най почвени слоеве се и се суши до. И през пролетта и лятото е препоръчително да се използва течен тор.
 • Всяка година, само трябва да се пресаждат на младите гранати. Възрастен растителни достатъчно трансплантации 1 път от четири години.
 • Тъй като растението е широколистна култура след листопада го пренаредите на хладно място.


Има доста неизискващ растение. отглеждат у дома, по време на вегетация трябва да пътуват до различни стаи с различни температурни режими.

Как е храст корона?

размножаване нюанси на семена от нар

Гранати като растение
Това растение, подобно на гранат, може да възпроизвежда както чрез резници и семена. За семена отглеждане е по-добре да се използват семена от специализирани магазини. Отглеждане растение от семена закупени градинарство магазин - първите цветя могат да се появят през първата година, а плодните в рамките на 2-3 години след засаждане нар.

Възпроизвеждането растение резници

По време на размножаването на екзотични растения е важно да следвате тези прости правила.

 1. Споделянето е взета от възрастни растения, които многократно е fructified.
 2. През летния сезон е препоръчително да се използват semilignified издънки, но с настъпването на зимата, напълно вдървесени зеле.
 3. Филизи се получават с 4-6 пъпки, и долната част на определен ъгъл, засадени в влажна почва, състояща се от пясък и торф смесени в равни пропорции, на дълбочина от не повече от 3 cm.
 4. Филизи са обхванати от пластмасова бутилка с врата или подрязани стъклен буркан.
 5. Стреля се съхраняват във влажна среда, и редовно да излъчват.
 6. Преди засаждане непосредствена пънчето обработват ukorenitelem.

След 3 месеца, става силни разсад трансплантирани върху отделни саксии. Цъфтеж се случва много бързо. но в първата година на цветята се препоръчва да се прекъсне изцяло.

Заболявания, възникнали при отглеждане нар

Гранати като растение
Въпреки растението простота дори в апартамента то е предмет на развитието на различни заболявания, най-често срещаният от които е акар. За борба с вредителите се провежда периодично пръскане нар чесън тинктура. Но е важно за предпазване на почвата с помощта на филма по време на процедурата.

Ако на вегетация има пожълтяване и проливането на листата, най-вероятно, растението се удари белокрилка, която се подхранва с сок от нар. Можете да използвате магазините "Derris" означава да се бори на вредителя. който се използва няколко пъти за най-добър ефект.

Изобилен цъфтеж - гаранция плодните

Правилно домашният растение, от двете кости, както и дръжка има цветя от различни видове - доминиращият мъжки и женски гранат, най-често се срещат в съцветия. Те се отличават с тяхната форма, което прави растението изглежда по-привлекателна и екзотично, защото в този момент храстите покрита с красиви цветове на светло лилав цвят с много тичинки. Лесен за грижа поради по-декоративен нар и липсата на необходимост от допълнително опрашване.

Кой желае да получи максималното количество плодове от растенията трябва да се разберат тънкостите на непълнолетно лице, което се използва в процеса на отглеждане на квалифицирана експерти нар. Номерът е причинено от факта, че по време на цъфтеж е необходимо да се използва студена вода за напояване. която температура трябва да бъде в интервала 18-20 ° С + Също така, че заводът не се угояват и произвежда огромен брой мъжки цветя, ще трябва да използвате една малка и тясна саксия.

Много производители използват друг малък трик - намаляване на обема на напоителни. Но е важно да се упражнява изключителна предпазливост и не прекалявайте, за да не погине гранати. По-добре е да жертват няколко яйчниците, отколкото да се даде на растението, за да изсъхват.

професионални съвети

Гранати като растение
Ако едно растение излъчва много голям брой цветове, почти формиране на плода, трябва да се обърне внимание на саксията, в която расте. Трябва да се както вече бе споменато многократно използване на капацитета на тесен малък размер. Също така през зимата на безвъзмездните средства трябва да се държат в дървото доста хладно място. Плодните време, за да се избегне нарушаването на клони под тежестта на реквизита житните използва.

Ако парчета хартия имаше кафяви петна, така че растението не е достатъчно влага. Вследствие на това е необходимо да се преразгледа честота или обем на напояване. Но по време на зреенето на плодовете, поливане трябва да бъде умерено, за да се предотврати напукване на кожата. Крон растения образуват само преди периода на растеж.

Ако засаждане не се справят, както и семената, е важно да се избере костите с плът. Изсушеният семената губи способността си да добро покълване. По съвет на много опитни градинари точно преди засаждане на семена от нар е препоръчително да кисне в продължение на няколко часа в топло мляко или вода с добавка на растежни стимулатори.

Както може да се види, декоративни нарове растат в дома не е трудно. Основното нещо е да се придържаме към експертни съвети и екзотично дърво производител ще се насладите за години напред.