Как да се запишете на околната среда за всеки от нас, зелена къща

Как да се запишете на околната среда

Не е нужно да отидете доброволец в краищата на земята, за да помогнат за спасяването на планетата. Ние обичаме далечните страни, подпомагане на агротуризма, уважавам работата на доброволците, но не забравяйте колко можем да направим, за да се защити околната среда, без да излизате от дома сиЧе всеки от нас може да направи, за да запазите околната среда
Разбира се, докато в нашата страна, изсече горите за къща населени места и стреля с животни хеликоптери, включени в Червената книга, забавен разговор сериозно Sor-Трън sportation отпадъци, икономия на енергия, или че старото оборудване не могат да бъдат приписани на боклука, защото тя е била използвана при производството на сплави и метали ще се разложи Mill нас години. А освен това, в България sobesh надолу, докато не се намери елемента за стъклени или PE-PE-rabotki батерии, които в Европа е, във всеки супермаркет. И все пак, ние ще трябва да започнете със себе си - по друг начин да се спаси планетата няма да работи. Ето някои практически съвети, които ще ни помогнат да направим живота на нашите деца и внуци малко по-добре. И там, гледаше, и хората около pereymut си навици. За Сингапур все още га Леко, но първата стъпка е било взето.

3. горите
- Научете основното за интернет банкиране
Плащане на сметки онлайн, не само да спестят време, но също така спаси едно дърво. И ако вместо хартиени разписки, извлечения, разпечатки стават за използване електронни, броя на дърветата, записани, ще бъде отчетено в хиляди.
- Да не се отпечатва писма
Експертите смятат, че всяка година в Европа около 700 милиарда отпечатани страници ненужни. Опитайте да отпечатате само онези документи, които са наистина необходими. И ако е възможно, да се използва от двете страни на листа.
- Запазване на опаковките
Получавате красиво опаковани подаръци обичани от всички. Но в повечето случаи не можете да скъсате хартията яростно и точно разполагане и използване на пакет подарък отново.
- инсталация за дърво
На следващата Нова година купи малък коледна елха в саксия (149 търкайте.), Заедно с, поливане в продължение на няколко месеца, и се приземи в градината през пролетта.
- да напусне света на еко-приятелски
Дървени ковчези има алтернатива: ковчези, изработени от ратан. Можете дори да организира погребение, като се използват само саван. Ковчези на дървени плочи, съдържащи формалдехид при изгаряне отделят токсични газове и са в земята вреда на околната среда система - също и формалдехид лепилото се в подпочвени води. Там вече са сертифицирани за околната среда изгаряне на ковчези, а в някои страни "зелена" погребение в гората или на поляната.БИЗНЕС И НАВИК

1. Продукти и маса
- напитка "Арабика"
На насаждения растат в сянката на Арабския кафено дърво (вид кафе "арабика"), в съответствие с научните изследвания, е дом на около 150 вида птици. Ако кафето растенията се отглеждат в пълна слънчева светлина, броят на жителите му намалява до 20-50 вида. Благодарение на търсенето на евтини кафе, много производители са преминали към отглеждане на "слънчеви" класове, които използват повече пестициди и изкуствени торове. Можете да защитите на птиците, както и намаляване на употребата на химикали, предпочитайки "Арабика".
- веднъж седмично, да бъде вегетарианец
За да се получи 500 грама месо, трябва около 10 000 литра вода: 20 пъти повече, отколкото за производството на картофи със същото тегло. Освен това, животни, такива като крави, произвеждат големи количества метан - газови № 2, изброени отговорни за парниковия ефект.
- купуват риба от MSC-марка CSA
MSC сертификати дават ползи за рибарите, които работят законно. В програмата на този сертификат е насочена към признаването на екологично устойчив риболов.
- да подкрепят местния производител
Изделия от супермаркета изминали дълъг път, за да бъде по-близо до вас. За да се намалят емисиите на въглероден диоксид от всички камиони, кораби и самолети, за да достави стоката в магазина си, купуват повече местни продукти. И в същото фермерите помощ от време.
- Да не се нагрява пещта
Готварски книги твърдят, че е необходимо да загрейте фурната. Често, това изискване може да се пренебрегне. Ако нямате намерение да се пекат пайове, включете фурната, когато е изведен в нея ястие. А излишно манипулация на вратата на фурната дори печене не е добро - така че винаги първо се оцени степента на готовност през стъклото.
- Отхвърляне на пластмасови торби
Светът използва между 500000000-1000000000 найлонови торбички годишно. Няма причина да не вярваме на проучванията, които твърдяха, че фините частици от полиетилен, хванати в капана на океана, вече започват да се унищожи на хранителната верига! Излизането пазаруване, вземете я с торба платно.

3. Превозно средство
- Да вземе решение за размера на
В град с ограничение на скоростта от 60 km / h състезателен автомобил изглежда като не на място като Смарт в пясъците на Сахара.
- забравете за колата в продължение на най-малко един ден
През пролетта и лятото ходене или каране на колело е особено приятно и ще бъде от полза както за околната среда, и вие. Не вземете такси или кола под наем и не се намира в новия град за себе си - ходене, ще научите за него много повече, отколкото тя ще се втурне през него с кола.
- закупуване на хибридна кола
Чрез комбиниране на електрически двигател и спестяване на до една трета от бензин, което ще се отрази положително върху здравето на портфейла си с бензин. В света на електрическите превозни средства се превръща все повече и повече (наемане на автомобил, ако е възможно, да отдават предпочитание на тях) - уви, в българската инфраструктура, необходима за тях все още не са създадени.

4. Общи съвети
- Създаване на семейство
Изследователи от университета на Мичиган са изчислили, че един самотен човек консумира 38% повече храна, 42% по-голяма от опаковки, 55% по-голяма мощност и 61% повече газ от един член на четиричленно семейство.
- изберете ekooteli