Как да се справим с ревнив - психология на взаимоотношения и любов, на дълги разстояния връзка, Сериозна връзка

Как да се справим с ревнив гадже

Ревността убива взаимоотношения Shutterstock

Ако вашият партньор е патологично ревнив, тя може да бъде като една от проявите на необичайно в нашето време, невроза, както и индикатор за опасно психично разстройство - така че помислете съвременните психолози. В същото време, учените продължават да се разберат причините за ревност, много жени страдат от неоправдани изблици на гняв от страна на силния пол. Какво да правим с ревнив мъж?Да започнем с това, ние не трябва да се преструваме, че мислите, че това поведение е нормално партньор. Ще се мълчи - ще се развие ситуацията от лошо към по-лошо. Затова психолозите препоръчват най-малко се опитват да говорят на тази тема с партньор и да изразят несъгласието си с неговите пристъпи на ревност.
Препоръчително е да започнете разговор по този деликатен въпрос в спокойна обстановка, когато партньорът ви е в добро настроение. Разкажете ни за вашите чувства към него, като се уверите, истинската си любов, за да развенчае своите притеснения относно възможността за вашата изневяра. Може да се наложи повече от един разговор на тази тема, но толкова повече ще го убеди, толкова по-голяма вероятността, че вашият партньор е напълно спокоен и да спре изобразявайки ревнив.Някои психолози препоръчват няколко за да се определи всеки сигнал дума или действие, което може да се използва в напрегната ситуация. Например, вашият партньор започва друг гневно избухване, а вие го отведе за ръка и да кажа, сигнална дума, която е да се покаже на партньора, че той отива твърде далеч и трябва да спре.

Можете да повлияе на ревнив и партизанство си амбиции. Популярно Обясних му, че с насилие негативните емоции убиват нервните клетки, което води до лошо здраве. Прочетете го нещо от научната литература на тази тема. Може да се грижи за собственото си здраве, причинени от него да бъде по-малко насилие.
Психолози смятат, че много мъже в цялата болезнена ревност проявява собствен комплекс за малоценност. Особено податливи на този мъжки меланхоличен, така че ако вашият партньор е именно този тип, е необходимо да му помогне да се повиши самочувствието.

От друга страна, ревнува деспот изисква съвсем различен лечение. Тези хора вярват, че една жена е изцяло собственост на него, и следователно трябва да бъдат убедителни, за да му покажа, че това абсолютно не е вярно. Настояват за правото си да имат свои собствени интереси, но в същото време подчертават, че личните си постижения и ще бъде от полза както го, защото той ще има повече причини да се гордеем с вас.

За вярващия, човек добър медицина ревност един ще се хареса на религиозните норми, тъй като повечето религии лечение на ревност като грешен чувство обратното на любовта. Комуникация с духовенството, четене на книги и религиозни молитва може да помогне на ревнив човек да преодолее собствения си грях.

Вие вече сте изпробвали всички по-горе методи за справяне с ревност и нищо не помага? Не дърпайте време, доведе го до приветстваме опитен психолог или се развали отношенията с ревнив партньор!