Как да се съберат на стръв - видео, изграждане на поплавък за въдици

За да започнете риболов, трябва добре да се подготвят за риболов с въдица. За да направите това, от своя страна, е важно да се определи точно какво и как ще да се лови риба. В действителност, има много възможности за това как рибар да изберете вашето облекло.Как да се съберат на стръв плувка прът

Освен това, всяка риба има свои собствени характеристики. които трябва да бъдат взети под внимание при изготвянето на риболовните съоръжения.

Видове носят прът

Разбира се, един от най-важните елементи е пръта. Тя може да бъде от различни видове. Кажете ни какви са основните сортове.

прът за полети пера

Този вид се използва за риболов в краткосрочен или средносрочен обхват. Кастинг въдицата се извършва, като пляскаше. От това и там е името на този тип. Основната разлика от него е, че не е осигурена на ринга за риболов линия. Това се нарича "сляпа инструментална екипировка."

Улавянето този начин може да се появи за още вода и ток. Mahovye пръчки са най-древната и, в същото време, най-прост и достъпен. В процеса на въдици обикновено се провеждат в ръцете вдигна високо, което води до факта, че използването на тежка въдица ще бъде неудобно.

Ето защо, ниско тегло, което е необходимо за повтаряща се хвърля въдица, е за този вид необходимост. Накарайте ги от различни видове от пластмаса също понякога се използват телескопичен дизайн.

Те, от своя страна, са разделени на няколко подвида:

 • Скоро е с дължина до четири метра. Използва се да улови малки рибки на брега. Този вид се използва рядко.
 • Средните пръти могат да имат дължина от пет до девет метра. Тяхната употреба е универсална. Този вид е най-често срещаните. Те се използват за улов на риба на разстояние от пет до тринадесет метра. Изчислено спрямо теглото на рибата не повече от два и половина килограма.
 • Long са с размери 10 - 13 m. Създаден за любителите на дълги разстояния риболов. Те се използват за разстояние от 15 - 21 м. Те се отличават с високата им цена и любителски риболов са доста редки.
 • А отделни видове са шаран пръти първични. Тяхната дължина обикновено варира от 7 до 12 метра. Основната разлика е по-голяма здравина и масивност. Това се дължи на факта, че тя използва груби оборудване за риболов.

Как да изберем една муха-въдица?

Болонезе прът

Някои смятат, че този вид е най-удобният вариант за начинаещите риболовци. Това е телескопична и по този начин има задуши пръстен за въжето.

Изборът на Болонезе пръти

Преди всичко трябва да се оправи цената. Тези пръчки могат да бъдат много евтини, но може да бъде доста скъпо. Не е препоръчително да се запишете на тази покупка. Опитайте се да намерите пари и да закупите на празен път, но много високо качество. Въпреки това, той също не се препоръчва да се разчита на много скъпа стока.

Най-скъпите продукти обикновено са насочени към тези професионални рибари, които имат специално специализация. Ето защо, най-скъпият, не се препоръчва да се купуват в началния етап от развитието на риболова.

Най-често, удобен достатъчно дължина е около четири - пет метър.

Род система, е желателно, че е такава, че когато само върхът на напрежението огънати пръти (трудно система). Не е препоръчително да закупи нещо, което има меко система (с товара равномерно прът чупки по цялата му дължина).

мач пръчка

Този вид се отличава с факта, че тя е много внимателно проектирана за дълги разстояния леене. Произведени от специален пластмасов материал и прикрепен към нея пръстени, които са направени в големи количества и с относително малки размери.

Една от задачите, които помагат за решаване на кръстовището на пръстена - равномерно разпределение на теглото на пръта.

Избор на мач пръчка

Тъй като този тип обикновено се прави на по-високо ниво на качество, изборът е повече свързана не с избора на нивото на качество и на избора на типа, който е най-подходящ за вашия тип риболов.

Мач прът обикновено е на разположение за следните варианти на улов на риба:

 • Тези, които са направени за класическия риболов в застояла вода, а в потока.
 • Тези, предназначена за риболов на шаран.
 • Пръти, които са предназначени за улов на разстояние от четиридесет метра или повече от брега.

Всеки вид има свой дължина, вашата система и теста си.

прът щепсел

Техните отличителни характеристики са, както следва:
 • Те се състоят от тънки и трайни тръби, които са свързани помежду си.
 • Риболовен прът е светлина, но в същото време и траен. тя се огъва под тежестта на рибата.
 • Преминаване на пръстените, както знаем, тя е почти няма, а тя бе хвърлен като правило, не се използва.
 • Обикновено този вид въдици са много сериозни. Дължината им е от 9 до 20 метра.
 • Тези пръти могат да бъдат съкратени от отстраняване от него на съответното свързващо звено и останалите.


Въдици по този начин могат да се даде на рибарски определени предимства:

Как да хванете повече риба?

Как да се съберат на стръв плувка прът
Имам за дълго време се ангажира с активен риболов и е установено, много начини за това как да се подобри след ухапване. И най-ефективен:
 1. Активатор ухапване. Той привлича рибата в студена и топла вода с помощта на феромони. грим и стимулира апетита. Извинете. Rosprirodnadzor, която иска да се въведе забрана за продажбата му.
 2. По-чувствителни справи. Преглед на бизнеса и инструкции за други видове snaststey можете да намерите на страниците на сайта си.
 3. Стръв с феромони.
Останалата част от тайните на успешния риболов можете да получите безплатно, като прочетете моите други материали в сайта.
 • Щанги всъщност не се огъват. Това им позволява да се позиционира точно там, където трябва.
 • Род позволява да ловят риба, където маховик прът е малко вероятно, че ще бъде в състояние да направи. Например, това може да бъде, където водата извити клонки върба. С помощта на приставка пръчка можете да ловят риба, седнал под правото по тях. Подобна ситуация възниква, когато се лови риба под склоновете на дървета.
 • Тъй като този метод може да се постигне чрез улавяне прецизен кастинг. това ще позволи да се локализира мястото на хранене.

Как да изберем щепсел пръчка?

За начинаещи, се препоръчва да се използва сравнително малък, което има от дълго от четири до шест метра. Те са добри за улов на големи риби. Ако сте по-опитен рибар, можете също да се възползват от предимствата на други видове.

Фиксирането на линия за риболов на плувка прът

В този случай, съществуват два основни варианта, които са често използвани:

 • Твоят жезъл има пръстен, през които въдицата.
 • Пръстени не го направите, но на върха на пръта има специална привързаност към въжето.

В първия случай, тази привързаност се извършва по следния начин. За да направите това, първо трябва да прикрепите бобината на пръчките. След това влакното се резбован прът чрез преминаване на пръстен и по-специално, чрез втория пръстен, разположен в края на буталния прът.

Ако тези пръстени, след продажбата на пръта осигурява специален връх за закрепване риболов линия, тя трябва да бъде залепен с помощта на лепило и се свързва с него на върха на въдицата.

Оборудване поплавък прът поплавък

Както е известно, най-често, класически вариант на поплавъка се състои от три основни части:

 • плаващо тяло. Това е основната му част, която осигурява плаваемост.
 • Антена стърчат от водата, обикновено боядисани в ярки цветове. В процеса на догонване на върха. Движенията му сигнализираха рибар дали рибата клъвна.
 • Кил поплавък. Това е тънък метален прът. При риболов той се намира в долната част на поплавъка тялото.

Как да прикачите плувка за риболов линия с пръстен в горната част?

 • Ако поплавък тяло има специален пръстен. трябва да бъде прикрепен към въдицата го пропуснете през този пръстен.
 • На следващо място, ние поставяме на три батиста. Всеки от тях е тесен пластмасов пръстен, който е предназначен за поставяне на въдицата да килът на поплавъка.
 • Следва да се определят три батиста. Всеки от тях обхваща линията с кила. Един от тях трябва да се намира в непосредствена близост до тялото на плувката, а другият - в средата на кила на плувката. Третата част следва да се издава леко отвъд ръба на кила.
 • В някои изпълнения, прикрепването е само една тръба. че в непосредствена близост до тялото на плувката.

Как да прикачите плувка за риболов линия без къдрица?

 • В този случай, можете да използвате два kemrikami.
 • Един от тях е да прикачите линията до антената на плувката.
 • В друг, дъното ще вденете кила на поплавъка заедно с въдицата.
 • И двете батиста трябва да се намира в непосредствена близост до основната част на поплавъка.

Правилното ogruzka поплавък

Наличните средства, когато риболовът трябва да бъде потопен във водата и стои вертикално. Това може да бъде постигнато от факта, че се регулира натоварването на линията. Корекция на корекцията ще помогне да се постигне максимален ефект от вашия риболов.

Както ogruzit поплавък на езерото?

За да направите това, трябва да инсталирате плувката на въдицата и да го прикрепите под пелети водачеството. Това е най-лесно да се направи с помощта на клещи, пресовани пелети по линията. Ако товарът е прекалено голям, че е лесно да отрязвам пелети. Когато оптималното тегло се определя, процедурата е завършена.

Както ogruzit поплавък в дома?

В този случай, всичко се прави по подобен начин. Това изисква пълна вана или висока бутилка. Прикачване на утайката в такъв случай е удобно възможно най-близо до поплавъка.

Монтаж каишка

Ако се случи да се закача, риба или рестартира риболов неговата линия, вие губите каишка, но въдицата ще останат непокътнати. Сега популярна употреба flyuorokarbovanogo каишка. Той е почти невидим във вода и разполага с достатъчно сила. Препоръчително е да се запасите на няколко потенциални клиенти и да ги промени, ако се случи да такава необходимост.

Прикачване на каишка с една платформа може да бъде всеки подходящ за това устройство. Един от най-популярните е фигура и осем възела.

Ето как изглежда.

Как да се съберат на стръв плувка прът

Как да се връзвам кука на линията?

Един от най-популярните сайтове - възел Паломар.

Поставете го по следния начин:

 • Край на линия, съставен наполовина и резба в една кука контур.
 • След това той трябва да обикаля около основната линия. Така че тук ще се окаже един прост възел.
 • Тогава контур връзки от началото на цевна накладка и се движи по линията.
 • Възелът се затяга, и допълнително парче рибарска корда, ще трябва да се реже.

Изглежда така

Как да се съберат на стръв плувка прът

Как да се съберат на стръв за шарани?

Трябва да изберете една пръчка, която може да се гарантира прилагането на хвърляне на разстояние до десет - петнадесет m. Това обикновено се използва примамка luffing прът. В някои случаи ще бъде удобно да се използва мача, тъй като тя е много подходяща за дълги разстояния леене.

Важно е, че дължината на въжетата е не по-малко от дължината на пръта. Когато улов на шаран са случаите, когато се появяват мощни тласъци. В този случай ще бъде удобно, ако върхът на пръта ще бъде оборудвана с допълнителен амортисьор, който ще гасят тласъци. Наличните средства, трябва внимателно да се регулира.

При риболов на шаран е важно поплавъка е правилно ogruzhen.

заключение

Сглобена правилно пръчка - един от компонентите на риболов успех. Опит, знания, и е установено точното място за риболов, разбира се важно, но без добър справяне малко вероятно да успее. Начинаещи, надявам се, ще могат да се подготвят за риболов въз основа на препоръките, показани тук.

Сега просто хапят мен!

Това щука уловена риба чрез активатор. Няма повече fishings хванат без обосновка и да търсят вашия лош късмет! Време е да се промени всичко това. Най-добра захапка активатор на годината! Произведено в Италия.