Как да се регистрирате новородено дете документи, срокове, санкции и други подробности

Всеки човек, който живее в състояние на закона, има права, които трябва да бъдат спазвани от всички религиозно. Едно от правилата - регистрация на мястото на временно пребиваване или постоянно prebyvaniya.Propisat новородено дете трябва да бъде, като заявява, като по този начин местоположението на територията на новите граждани на държавата. Тази процедура е съвсем проста, тя изисква минимален набор от количествени инструменти и много малко време.Като дете къркане

Необходимите документи за регистрация

За регистрация на новороденото ще изисква всички документи, доказващи самоличността си и за самоличността на родителите. Само не забравяйте да правите копия на всички документи, те със сигурност ще дойде по-удобно. Списъкът на необходимите документи, не е голям, лесно можете да се съберат всички необходими:

  • паспортите на родителите;
  • удостоверение за раждане на бебето;
  • свидетелство за брак на родителите (ако бракът е регистриран);
  • декларация от един от родителите на записа, че той не се противопоставя на разрешение за пребиваване на детето на територията на друга;
  • изявление на мама, че позволява да се регистрират баща на бебето, ако се реши да се регистрирате детето на мястото на пребиваване на баща ми.

Нюансите, които се случват, когато поставяте регистрацията на дете

Мисля си за това как да се регистрирате новородено, и където, струва си да се има предвид факта, че го е предписал в къщата или апартамента са необходими, дори ако размерът на жилищното пространство, не е достатъчно.

  • ако детето е предписано отделно от майката, в допълнение към изявленията на баща си нужда писмено разрешение майка, заедно с декларация за регистрация с майката не се изисква от бащата.
  • регистриране на дете на възраст от един месец е възможно само ако е налице декларация от майката да се регистрират на детето след едномесечна възраст може да бъде в присъствието на изявление на майката и препратката към резиденцията на баща му.
  • за регистрация на един от родителите не е нужно одобрението на други членове на семейството, дори и да сте собственик, не ти. при регистрацията на пребиваване се изисква присъствието на двамата родители.
  • единият от родителите има право да се регистрират новородените си деца да споделят някоя частна собственост, дори ако тя е една четвърт от апартамента и областта на жилищното пространство, няма да бъде достатъчно, за установения минимум.


Има и нюанс, като резиденция на детето в хола, които не притежават нито майка, нито баща. В този случай, не се изисква съгласието на собствениците на зоната, при условие за регистрацията, както и не е необходимо съгласието (устно или писмено) всички други предписани. Когато регистрацията на детето в частен дом, бележка за това и се вписва в регистъра на къща, наред с други документи.

Ако родителите на бебето не са официално женени, но са готови да се регистрирате баща на бебето, папата, трябва задължително да бъдат посочени в основния документ на дете - в свидетелството за раждане. За тази опция се оказа, бащата е необходимо или да осиновят дете от себе си, или - да извърши процедурата за установяване на бащинство, или - процедурата за признаване на бащинство.

Условия за регистрация на детето

Като подготвени всички документи, можете да преминете към най-важното - екскурзия до паспортната служба. Там ще трябва да предостави на служителите с всички събрани удостоверения и други документи, сред които и родителски паспорт. Служителят ще ги вземе за известно време, като правило - за кратко време, не повече от 7 дни. След това можете да отидете над книжата си, там ще бъдат определени местоживеене на детето.

Въпреки привидната простота на процедурата в началото, има някои нюанси, да се знае кои е по-добре по-рано, за да не се налага да отиде в паспортната служба на няколко пъти. Например, ако едно дете е предписано на територията на майката, не се изисква съгласието на бащата, но ако обратното - от майките се нуждаят нотариално заверено съгласие. Бебето не се регистрирайте, за да жилищния район, където тя не е регистрирана при временно или за постоянно, нито един от родителите, защото законът забранява местопребиваване на детето, до навършване на шестнадесет години, отделно от родителите си.

За регистрация на детето трябва да предостави удостоверение за раждане, което е необходимо, за да се получи в службата по вписванията в рамките на един месец от датата на раждане, или безотговорни родители няма да са изправени пред една малка глоба. (В размер от 1,5 до 2500 (чл.16 претенция 6 Федералния закон "За гражданско състояние")

Разрешение за пребиваване, могат също така да бъдат формулирани в по-дълъг период - до 3 месеца, но й се стегна още не си струва. Липсата на регистрация, се наказва със значителни глоби, независимо от възрастта на лицето, както и за бебето е изцяло отговорност на родителите, а след това плащането на глобата ще бъде върху тях.

Залавя регистрация бебе, вие не само ще се следват законовите изисквания, но също така предоставя на детето си и да си спокоен живот. много Самата регистрация за пребиваване дава възможност на детето да получи медицинска застраховка, безпроблемно да изпълни всички финансови и други свързани с тях надбавки и майчинство капитал, ако имате бебе, не е първата.