Как да се разграничат една котка от една котка

На донесе домашни любимци често има случаи, когато това е необходимо да се определи пола на домашния любимец. И как да се разграничат една котка от една котка знае, че не всички любители на пухкавите създания. Трудности често са причинени от възрастта на животните, дебела вълна на неграмотност и собственика.Определяне на пола на новородено котенце

Най-трудно да се определи пола на новородени котенца. На тази възраст, първичните полови белези не са развити и е лесно да се сбърка котка на котката. При мъжки външните гениталии (тестиси) са оформени най-накрая и се спускат в скротума на 2 - 3-ти месец. Преди тази възраст външните признаци не са толкова типични, така че собствениците често правят грешката при определянето на сексуалния животински произход.

Опитните животновъдите знаят как да се забележи котка или котка в новородено възраст. Направи го в първите дни на живота е много по-лесно, тъй като котенца не са гъста козина, и това е практически невъзможно да се направи грешка:

  • преди процедурата трябва да мият ръцете си със сапун (не парфюм), се обработва с водороден прекис или хлорхексидин;
  • енергично триене ръцете си, топли ръце;
  • коте са най-добре поставени върху дланта на корема;
  • леко повдигнете опашката и да се помисли за откриването на анален и урогениталната внимателно.

Ако говорим за домашен любимец котка, двата отвора са подобни на дебелото черво. Разстоянието между ануса и урогениталния канал надвишава 1 см. Котенца е приблизително със същия размер отвор в новороденото. Тестисите на тази възраст все още не са влезли в скротума, така че може да се открие само визуално анален и урогенитални отвори.

Как да се различи пола на котенца

Ако тестваното животно е котка, функционалните дупките ще приличат на обърнат удивителен знак. Разстоянието между ануса и вулвата около 1 см. Урогенитални канал е по същество съседна на ануса и наподобява вертикален прорез.

Родено е важно да се знае как да се разграничат една котка от една котка в новородено възраст, да имат представа за секса структурата на носилката. Котенца някои от тях (шотландски, сибирски и др.), За да месеците възраст имат гъста козина и гениталиите все още не е формиран. Това значително усложнява процеса на определяне пола, така опитни собственици се опитват да държат "признание" най-ранна възраст.

определяне секс през месеците възраст

Много често ситуация възниква, когато трябва да се определи пола коте на възраст от 1 - 2-х месеца. По време на този период, най-често има грешки в идентификацията на сексуални аксесоари за домашни любимци. Това се дължи на факта, че тестисите в малки котета не се понижават в скротума, не може да бъде открит визуално, и котката често е погрешно за една котка. За да се реши този проблем има един прост начин да се определи котка или котка коте от палпация (сондиране):

  • е необходимо тази процедура да положи бебето на гърба, по-добре е да го направя седи чрез поставяне на животното на колене;
  • два пръста внимателно сонда слабините, напредва от долната част на корема на ануса (в този тактилна проверка за котката в пръстите на проучване площ палпира тестисите размер на грах);

Как да се различи пола на котенца

  • ако няма подуване от палпация не е открит, а след това на опитните животни - котка.

Секс различията в навиците

Много собственици се интересуват от въпроса за това как да намерите котка или котка на навиците и поведението на домашния любимец. Тази идентификация е възможно, ако животното е достигнал пубертета, са се формирали характера и се намира в тиха и спокойна среда за него.Наблюденията показват, че котките са по-независим характер, отколкото с котки. Жени, в послушание към естествения инстинкт, да се откажат от своята обич и грижа за потомството, и по-безразлични към мъжа от безгрижни котки. Мъжките показват на нежността домакин, щастлив отидете до контакта.

Що се отнася до прояви на ловен инстинкт, котките са по-активни от мъжете. Те успешно улов мишки, бдителни и защитни качества по отношение на нейната територия. Котки по-мързеливи, по-голямата част от времето е посветена на почивка и сън.

Как да се различи пола на котенца

Откъде знаеш, котка или котка чисти животни? Много собственици твърдят, че момичетата са по-чисто, отколкото с мъжки тип котешки. Те прекарват часове близане, донесе козината си в ред. Котките не показват до въвличане на такъв силен интерес. В допълнение, котката мирише хубаво от котки.

Функция, също може да бъде метод за напускане на даден животински тагове. Мъжките маркират територия на малки порции с силен аромат тайна урина. По този начин се поставят етикети върху вертикални повърхности: .. стените, мебели и др Котките също бележат територия, но го направи малко по-различно, надраскване лапи околните обекти.

Основни физиологични различия между животни

При избора на коте е важно да се знае пола на бъдещето ще бъде домашен любимец. Физиология на мъже и жени са различни и трябва да се вземат предвид при избора на домашен любимец.

Физиологични разлики между половете

Разликите в структурата на половите органи

При мъжете, половите жлези са извън коремната кухина в скротума. Котките рядко страдат от заболявания на сексуалната сфера. Структурата на женската полова система е по-сложна, поради бременност и потомство детероден. Котките често са изложени на заболявания на матката, млечните жлези. Тези характеристики трябва да бъдат взети предвид при избора на пола на животното

Разликите в сексуалното поведение

Котки, достигайки пубертета, започват да се маркира територия, извади на стаята, може да бъде агресивен към членове на домакинството. Поведението на котки още по-напрегнат, когато разгонване. Те викат силно, като става натрапчива, изискват по-голямо внимание, може да се отбележи също така територия

Половите хормони регулират не само сексуално поведение, но и оказват влияние върху външния вид на животното. Тестостеронът (мъжки полов хормон), спомага за образуването на по-тежко скелет и череп при котките. Мъжките имат дебели крака и опашката. Главата му котки са по-големи и по-тежки, отколкото при котките. Женските се сравняват с мъжете, по-лек скелет, елегантни линии. Въпреки това, такова сравнение би било само в рамките на един и същи вид и на същата възраст

Как да се разграничи момчета от момичета в цвят

За да се различава женската от мъжкия може да бъде не само по гениталиите, но също така и на външен вид. И най-лесният начин да го направя в цвят. Как да разпознаем котка или котка в цвят пухкав кожено палто? Природата е толкова разпореди ген, отговорен за цвета на трицветната и черупки от костенурки, свързана единствено с женски хромозоми. Ето защо, ако едно животно в цвета на козината присъства бяло, червено и черно, можем да кажем със сигурност, че тя е жена. Костенуркова цвят и трицветната при котките е почти не се среща. Мъжете с цвят трицветната, -redkost, и те не могат да произвеждат потомство. Червен цвят най-често се наблюдава при котки. Но черно кожено палто може да се носи и котки, и котки.

Как да се различи пола на котенца

И опитен развъдчик, и бъдещия собственик космато домашния любимец е важно да знаете пола на животното. За да направите това, което трябва да разберете как да се определи пола на котката или котки. Комплексният подход към този проблем, познаване на анатомични и физиологични различия ще ви помогне точно да се определи пола на бъдещото домашния любимец.

Как да се различи пола на котенца

Ето защо, любяща и грижовна собственик пухкав pitomitsy важно да се знае как да се определи, че котката е родила всички котенца в утробата и не остави прасеца.

Как да се различи пола на котенца

Как да се определи колко котенца ще бъде една котка? Някои експерти смятат, че броят на бъдещите деца може да се определя от броя на гърдата зърното на майката.

Как да се различи пола на котенца

Собственик трябва да е наясно, че е трудно да се сприятеляват помежду си възрастната котка и мъжко коте. Домашни любимци трябва да се разбират и да се изгради определени йерархични отношения.

Как да се различи пола на котенца

За някои показатели, както и как да се определи възрастта на котката. В този случай, ако котката закупен от селекционера или надеждно. коте зъби. Новородено коте. Все още няма зъби, те започват да изригне в двуседмичен срок от възрастта. 4 седмици.

Добре дошли в zootvet.ru! Можете да се консултирате с опитен ветеринар, както и информация за състоянието на вашия домашен любимец. Задайте своите въпроси, и ние ще се радваме да Ви отговорим в рамките на 24 часа!