Как да се разграничат една котка от една котка и определяне на пола, коте, домашни любимци

Когато планирате да има коте, хората първо мислят за това, което ще се размножават, какъв ще бъде нейният цвят. Но на първо място е необходимо да се избере кой ще - мъж или жена.

Как да се различи пола на котенцаСекс коте играе важна роля в избора си. Той определя навиците на животното. Обикновено котенца поемат образованието все още е малък, тъй като той трябва да свикне с обстановката в новия корпус, на новите собственици.

Поради анатомичните характеристики на външните полови белези при малки котета са почти отсъства и проверка на пода много трудно. Много от тях са гледа котето в издутината на чатала - тестисите. Но това е доста безполезно, тъй като те се определят от една котка на няколко седмици. веднъж спуснати в скротума. И котките в това място има малък оток.

Разликите между котката и котката за поведение

Малки котенца се държат по абсолютно същото - те са като малки деца. Отличава се с поведението на котенца е възможно само в пубертета, тъй като по това време те имат хормонални промени. Някои наблюдения показват:

  • най-активния котка, котки - мързеливите;
  • коте котка много чист;
  • котки маркират своята територия с секрети остри и неприятна миризма;
  • котки маркират своята територия същите краката, отдаване под наем на своите нокти, както лапите те са специални жлези;
  • котка се въздържат от галене на техните собственици, и котки, а напротив, по-нежна;
  • Котките винаги се борят над котки, и котки за котки - никога.

Как да се разграничат една котка от една котка

Как да се различи пола на котенца

Има най-малко три метода се различават. И всеки човек, дори и в най-отдалечената от всичко това, може да избере за себе си един от тях.

Визуалното наблюдение. За да се определи пола на едно коте, което трябва да погледнете под опашката си. Има ясни различия не могат да се видят, но според експерти, има голямо метод за определяне на пола на животното.При котките гениталии са разположени в близост до ануса и са много подобни на вертикална лента. Разстоянието между тези места е най-много един сантиметър.

Котки гениталиите изглеждат като кръгла точка, а разстоянието до ануса - две до три сантиметра. Тогава на това място те се появяват на тестисите.

Коте в цвят. Мъжете почти никога не са оцветени. Ако коте няколко цвята с окраската, това коте. И все пак, в много случаи е възможно да се определи пола коте - на муцуната му. Мъжкият израз на нейната по-груба, отколкото женските.

Палпация на гениталиите. Това е чист чувство на гениталиите, което може да се направи с две седмична възраст. Kotonochka трябва да бъде поставен върху мека повърхност, повдигнете опашката и много внимателно да започне да се палпира областта точно под ануса. Момчето веднага се появи два "грах" на около пет милиметра в диаметър, и момичето не е така.

Тези методи са малко, но за да помогне на собствениците да разберете пола на бъдещото си домашен любимец. И в никакъв случай не може да бъде по-малка котка или котка от падащия борд. Също така не е възможно да се вземат три седмици възраст малки котета на ръка. В противен случай, домакин ще бъде прехвърлена миризма коте и майка-котка го обратно не може да приеме, защото го имаше странна миризма.

Външни разлики от котката на котка

Има някои различия в структурата на тялото и оцветяване на тези животни.

формата на тялото. Тялото на котката на по-малки размери, по-меките й линии на тялото и е най-меките извивки. Муцуна тя протегна на дължина и ширина не, като котки. носа си и се изправи пред много по-широк и те са много по-големи и по-мощни тяло и дебели крака.

Цвят. Отличителна характеристика на котката котката е специфичен цвят. За червени и черни цветове съответстват на X-хромозомата. Ако присъстват ДНК на тези животни или, то тогава е котка. И само от тази жена може да има черупки на костенурки или съдържа три нюанси на цветовете.

Черти на характера на котки и кучета

Как да се различи пола на котенца

Отличителни черти на характера на един или друг, е възможно само след седем или осем месеца след раждането им. Голяма част от характера на котката зависи от тяхната порода и, следователно, те могат да бъдат агресивни или бунтовен, независимо от техния пол.

Котките (повечето породи) услужлив и мързеливи, обичат да гледат на себе си господари в къщата им и изискват за изпълнение на техните желания, веднага. Те няма да се интересуваме от желанието да се вземат ръцете си или път.

Котките обичат независимостта. Става дума за тях каза: "обича да ходи по себе си." Много свадлив и капризна природата, котките са всички видове, за да покажат своята независимост. Няма нужда да чакаме те да гали, да се даде възможност за удар може да се дава само като знак на уважение. Привързан котки са само в топлина. И все пак те са най-важната характеристика, която ги отделя от котките - е чистотата (часа може да се ближат козината му). А място за спане изберете по-мек и по-топло.