Как да се получи сертификат за вграждане онлайн - пълна стъпка по стъпка ръководство

Как се поръчва извлечение от регистъра на данъка? Какви са начините за получаване там? Какво е становището и как да го получите безплатно?

Всички мениджъри (основатели на юридически лица) и счетоводител, така или иначе се сблъскват с документа, който се нарича извлечение от регистъра. Но не всеки разбира, защо и кой има нужда.Извлечение от регистъра - документ, без които е невъзможно да се открие банкова сметка, при сключване на сделки с недвижими имоти, за провеждане на големи сделки. Този документ играе жизнено важна роля във всяка организация.

Как се поръчва извлечение от данък

1. Какво представлява извлечение от регистъра, и защо е необходимо?

Да започнем с това, какво USRLE. Това съкращение стои като Единния държавен регистър на юридическите лица.

Извлечение от регистъра - това е официален, правно обвързващ документ, издаден от Агенцията за вътрешни приходи, които съдържат важна правна информация и данни за организацията - юридическо лице.

При регистриране на фирма, като компания, всички данни, получава в един регистър данни инспекторат на Федералната данъчна служба (данъчните служби). Както и всички промени в дейността на дружеството е отразена в федерална база данни - USRLE.

Как се поръчва извлечение от данък

Екстракт от регистъра е важна част от някои процеси, свързани с юридическо лице бизнеса.

В някои случаи, декларация от регистъра:

 • за да се потвърди съществуването на юридическото лице;
 • при отваряне или затваряне на сметка в банката;
 • в процес на съдебни спорове;
 • за участие в търгове;
 • за производство на официални данни на контрагенти (фирми, извършващи договорни задължения) в сделки;
 • в случай на ликвидация или реорганизация на предприятието;
 • при получаването на лиценз за определен вид дейност;
 • с нотариална заверка на документи, свързани с дейността на организацията.

Това са най-честите, че е възможно в частния може да се наложи да се извлече и при други обстоятелства.

2. Какви видове извлечения от регистъра?

Как се поръчва извлечение от данък

Вижте 1. Създава се електронен или информация изявление

Този вид декларация се издава по искане на всеки с достъп до Интернет.

Снабдете такова изявление не може да напусне офиса или апартамента, тъй като тя е документ в електронен формат, който може да бъде изтеглен.

Инс получаването на изявлението в електронна форма са му ефективност, липса на задължения и простота. Минус само една, но много важно: информацията, предоставена без цифров подпис, не се смята официално и не се счита за правителствени агенции.

Това означава, че такъв документ няма правна сила.

Можете да опитате да получите извлечение от регистъра, като се използва официалната служба на Федералната данъчна служба на България по всяко време на деня.

Вижте 2. Официално становище

Издадена само за данъкоплатците, на неговия упълномощен представител, както и съдебните или правоприлагащите органи.

Този документ е отпечатан на хартия и с цялата необходима потвърждаване на автентичността им: подписи, печати, уникален идентификационен номер.

Форма е на разположение за 5 дни, с изключение на почивните и празничните дни. Заедно със заявлението за издаване на официално изявление от регистъра трябва да предостави на служителите данъчната служба приходи, както и разписки, удостоверяващи плащането на държавния дълг на. Този подход за получаване на документ, наречен не-спешно.

Вижте 3. Подробен отчет

Тя съдържа всички данни за юридическото лице и неговия източник на доходите.

Разширен съдържаща: Регистрационен сертификат изисква заявление:

 • паспортни данни на заявителя;
 • пълно или съкратено наименование на проверката, която е поискано;
 • идентификационен номер данъкоплатец (TIN);
 • BIN фирма, чийто отчет се изисква за екстрадиране.

Снабдете такова изявление може само държавна собственост и извънбюджетни българските власти, както и на самия субект.

4. Plain Вижте откъс

За разлика от разширената декларация се издава на всяко лице, което желае документа. Обичайна извлечение от регистъра не съдържа паспортни данни на основателя на юридическо лице, информацията за откритите разплащателни сметки в банки и други търговска информация.

Този вид декларация често питам трети страни, които искат да научат подробности за предприятието от трета страна. Издаден на ръцете си след 5 дни.

5. Вид на платено и безплатно

Всяка поръчка се издава само за такса от откъси от видовете регистър (с изключение на д). защото държавата харчи време и ресурси, поддържане на база данни за юридически лица.

Как да платя за получаване на екстракта

Да заплати държавна такса за освобождаване от отговорност може да бъде в пари в брой чрез прехвърлянето на банката, банков път, чрез платежни терминали, които се намират непосредствено вътре в сградата на данъчната инспекция.

Размерът на таксата за регистрация е 200 рубли, но тя може да бъде малко по-различни в зависимост от региона.

Безплатно се издава документ, ако той е съставен от собственика на предприятието или негов представител. За да получите семена извлечения от регистъра, имат право на счетоводител и финансови компании.Срокът на издаване на 5 работни дни, ако клиентът иска да ускори процеса, можете да поръчате спешно изявление от регистъра, но след това гербов налог ще достигне до 400 рубли. Но на документа, който ще получи един ден на подаване на заявлението.

3. Как се поръчва извлечение от регистъра - 3-популярните начини

Ето, аз ще ви кажа какво да съществуват най-добрите начини да се получи този документ.

Метод 1 След разделяне IFTS

Този метод включва събиране на всякакъв вид освобождаване от отговорност, различна от електронната поща.

Първата стъпка е изготвянето на действие и подаване на заявление до областния отдел на Федералната данъчна служба.

В декларацията трябва да посочите:

 1. Пълното име на отдел на данъчната служба, която кандидатствате, както и името на шефа на клона (ако е известно). Данните са написани на родителен падеж (на кого?).
 2. Пълно официално наименование на компанията, нейната INN, котка и BIN.
 3. След това трябва в пълна форма да се посочи причината, поради която вие ще получите изявление от регистъра.
 4. В края на програмата, която трябва да се остави на датата и уверя всички подписани и подпечатани.

Нищо сложно в запълването на формата там. Не ви препоръчваме да приеме предложение за услуги при попълването на заявленията от чуждите фирми. По мое мнение това е загуба на пари. По-долу ви предлагам да изтеглите заявление по образец за сертификат за вграждане и да попълните в нея.

След изготвянето на програмата, която трябва да плати държавна такса. Това може да стане директно в данъка, с помощта на интернет банкиране, или по някакъв друг начин. Изберете метода, по който можете лесно и бързо да получите потвърждение на плащането.

Ако плащате с непарични услуга - отпечатване на касовата си бележка и ще получите чек в терминала. При депозиране на средства чрез пари в брой, с разписка ще ви се даде по никакъв начин. Сега можете да отидете на данъкът за доставката на документи.

Хартия с данните, които ще ви се даде след няколко дни, официален документ. Всички страници са зашити и запечатани.

От тази гледна точка твърдение е правно обвързващ и е готов за представяне на мястото на търсене.

Този начин на получаване на документа е най-често. Въпреки въвеждането на информационните технологии, хората все още не напълно се доверяват на електронния подпис (цифров подпис) и други нововъведения, така че те предпочитат да отидат на данъка върху себе си.

Метод 2: Една търговска организация

Този метод е подходящ за тези, които искат да научат повече за техния бизнес партньор, работодател, инвеститор и така нататък. То не изисква действия от Ваша страна, с изключение на лечение в съответното дружество и изплащането на своите услуги.

Етапи на получаване на електронна съдържаща: Регистрационен сертификат с помощта на търговски дружества:

Някои компании изпращат документ към вашата електронна поща за предоставяне на тези услуги, а други - с обикновена поща, изпратено до вас в реално хартия, въпреки че това може да отнеме повече време.

Някои от тях ще предложи да ви изпрати изявление по куриер, но таксата за услугата, ще бъде много по-висока. Но най-вече, това стандартна услуга и евтин: 500-600 рубли.

Предимства за вас в този случай няма да има нужда да отида някъде и да бъдат избирани в опашки. Отрицателни - трябва да чакат за документа, което означава, че няма да бъде в състояние да го използвате в този момент.

Метод 3: Чрез официалния сайт на IRS - извличане на линия

За да се извърши тази операция, ще ви е необходим електронен подпис. Той представлява уникален набор от криптографски данни, с помощта на които можете да се уверя, абсолютно всеки документ.

На интернет, тя е равна на текущата си подпис. Снабдете се с електронен подпис може да бъде удостоверено чрез специални органи за сертификация (CAS). Списък на сертифициращите органи могат да се видят на единния портал електронен подпис.

Аз препоръчвам да се получи цифров подпис по-нататъшни етапи на техния бизнес - това ще ви помогне да направите сделки без да излизате от офиса, че е възможно да подпише някакви електронни документи.

Как се поръчва извлечение от данък

Какво трябва да направите, за да получите сертификат за онлайн на публикуване:

 1. Отидете на портала на Федералната данъчна служба на България.
 2. За удобство, можете да създадете своя лична сметка или да отидете директно на процеса на регистрация на отчети.
 3. Изберете вашия регион и секцията "Юридически лица".
 4. Отиди в подменюто "Услуги" и изберете "Заявление за регистрация от регистъра." Ако това е трудно да се направи, въведете заявката си в ред за търсене в сайта на двигателя.
 5. Попълнете всички исканите данни.
 6. Запознайте се с всички условия на информацията и кликнете на "да".
 7. След като изпратите вие ​​ще трябва да чакам за получаването на документите по пощата.

Как се поръчва извлечение от данък

Електронната версия може да бъде изпратен за отпечатване (желателно е, че принтерът е цвят за правилното показване на печати), създаване на копия е разрешено при него. Този екстракт може да бъде нотариално заверено и да представят и да е институция.

Тогава ще получите това известие, ако информацията за определен юридическото лице няма да бъде намерен. Уверете се, че записът на данни, ако всичко е наред, можете да поръчате сертификат, който потвърждава липсата на данни за юридическото лице в базата данни.

Сравнителна таблица на различните начини за получаване на извлечение от регистъра:

Както можете да видите, като всеки от методите има своите предимства и недостатъци, но вие избирате как да се възползват от.

4. Често задавани въпроси - често задавани въпроси на извлечение от регистъра

Тук ще дам отговори на често задавани въпроси, свързани с получаването на изявлението. По-долу Ви събрахме най-честите въпроси, задавани от потребителите в Интернет за правни и счетоводни обекти.

Въпрос 1: Мога ли да получа изявление от регистъра безплатно?

На този въпрос, ние вече частично отговори в предишния раздел на тази статия.

Има два безплатни начини:

 1. Чрез уебсайта на данъчните власти.
 2. При поръчка на обичайните твърдения в данъка клон.

Плюсове и минуси на всеки метод, са изброени в разделите по-горе, обаче, ви препоръчвам да използвате първия метод. Тя е по-бързо във времето, тъй като сайтът все още няма опашки, и печатни форми могат да бъдат у дома или в магазина.

Въпрос 2. Срок на действие и продължителност на отчети

Ако сте човек, на трета страна и просто искате да научите повече за компанията, а след това този метод е най-добрият - в рамките на 10 минути ще бъде на разположение необходимите данни.

вариации хартия съдържаща: Регистрационен сертификат се изготвя в срок до 5 работни дни, спешно документ клирънс е на разположение за 24 часа. Тяхната валидност се задава директно от издаващия орган (проверка), в зависимост от целите на получаване:

 1. Ако се изисква декларацията за участие в търга, тя ще бъде отменена след 6 месеца.
 2. Получаване на документ за съдебни производства му дава правото да съществува в рамките на един месец.
 3. За да се отчужди от акционерния капитал - от 10 до 30 дни. Точното време, зависи от конкретната ситуация.

Всички тези случаи са регистрирани в законодателството.

Въпрос 3. Каква информация съдържа извлечение от регистъра?

Вече казах, че има обща и разширена изявление. И в зависимост от неговия вид, информацията, съдържаща се в отчета ще бъде различен.

По принцип, документът съдържа следната информация:

Предлагам ви да видите, че изглежда като истински изявление от регистъра.

Въпрос 4: Мога ли да поръчам изявление доставени в офиса?

Да, но правителствени агенции не предлагат такива услуги.

Ако нямате време да посетите офисите на Федералната данъчна служба, след което кандидатства за освобождаване от отговорност може да бъде чрез търговски дружества. Като цяло, това може да струва около 1000 рубли.

извлечение от регистъра след доставката на поръчката чрез официалния сайт ще бъде на разположение, когато посочите за получаване на хартиена версия чрез пощенската услуга. Тя ще бъде по-дълъг, но е много по-евтино. За проследяването ще трябва да въведете номера на мобилния номер и ORGN компания.

5. Заключение

Единния държавен регистър на юридическите лица съдържа подробна информация за основателите, наименованието и финансовата жизнеспособност на дружеството.

Сега, че знаете всичко за процеса на регистрация и получаване на удостоверение за регистрация. Ако прочетете статията внимателно, най-вероятно осъзнават, че това не е трудно.

В случай на необходимост от получаване на този документ, не се колебайте да си отворя след като инструкции стъпка по стъпка.