Как да се подобри качеството на грижите за пациентите

 • качество на лечението
 • качество на лечението

  Всеки лекар иска да бъде най-доброто в грижата за пациента, но не се правят грешки, можете да направите? Съвременните технологии може да помогне на лекарите да се повиши качеството на заданията без рискове за пациентите.  За всеки начинаещ експерт идва време, когато той вече е овладял основните умения и да е време, за да растат. Но мъдрият се научи да живот. Лекарите също не са изключения. Те се учат медицинската литература, отидете на конференции, обучение директно от резултатите от лечението му. Но нещата не са толкова прости, медицината налага значителни ограничения.

  стандарти на лечение - най-доброто решение?

  Първият е стандартното лечение. От една страна, те са проектирани от най-добрите специалисти в своята област, и са предназначени да помогне на лекарите да се избягват грешки. Но който и да е опитен лекар знае, че стандартите не са оптимални и индивидуален подход към всеки пациент е много по-ефективна. Дори и стандарти често съдържат грешки, понякога опасни за пациентите.

  Но да се вземат и да се премести далеч от стандарта на грижа - лудост. Не лекар не е в състояние да (изцяло), за да се предскаже всички последствия от техните назначения. Дори и прости взаимодействия между лекарства не са разгледани от преобладаващото мнозинство от лекарите. В най-добрия случай, се вземат под внимание най-известните. Но лекарствата все още е необходимо да се сравни с друга, и някъде около тях, първо трябва да се научи по принцип.

  Какво трябва да се направи? Просто се тъпча стандарти за третиране като молитва за всички болести? Това не е най-доброто решение. Нека да разгледаме някои от проблемите по пътя към индивидуален подход и евентуалното им решение.  Проблеми на индивидуално третиране и възможно решаването им

  1) Факторът време. От анализа на наркотични вещества и техните показания и противопоказания лекар може да прекара много часове. И вземете лечението индивидуално за всеки пациент - не е тривиална задача на всички.

  Какво може да се направи. използвате услугите за избор на терапия, а след това на базата на собствения си опит и да изберете най-добрите варианти, описани по-долу. Пример за такава услуга - kiberis.ru. Тя ви позволява да отидете до най-вероятните лекарства за минути и да има само между тях изборът много по-лесно.

  2) взаимодействие между лекарствата. В САЩ, смъртните случаи от правилно предписано лечение (включително и от опасните взаимодействия между лекарства) е на трето място. И обширна европейска изследователска задача 5 и по-силни лекарства за повече от 90% от времето, носи повече от добро - всичко това е заради същите лекарствени взаимодействия.

  Какво може да се направи. използване инструмент за проверка на съвместимостта на наркотици, е желателно да се работи по технологията на изкуствения интелект (в противен случай не намирам нищо). В България това, докато само един -kiberis.ru/vsaimodeistvia.php. В него можете да проверите на безопасността на терапията (противопоказания и странични ефекти). Той е още по стандартите на лечение са много често открива грешки, което е опасно за сляпо повтаря.

  3) Избор на лекарство от множество аналози (сравнителни лекарства). Всеки лекар изправени пред ситуация, в която за лечение на болест, предлага десетки и често стотици лекарства. Как да изберем най-подходящия за дадена ситуация, както и да позволи на пациента?

  Какво може да се направи. използват онлайн услуги за лекарството сравнение. Например, kiberis.ru/sravnenie_lekarstv.php. Perfect тази услуга не се нарича, но той може да се сравни нищо, което показва различия в ясен списък. И ако има статистика ефективността на лекарството, тя също uchuvstvuet в анализа. А цените също могат да се сравняват.

  заключение

  Разбира се, проблемът за персонализирано отношение към всеки пациент не свършва дотук. Въпреки това, нещо трябва да се направи първата стъпка. Желателно е, така че да не доведе до увреждания при пациенти. И когато се повиши ефективността на лечението, признателните и щастливи пациенти са най-добрата награда.

 • Използване на материалите "Версии" не индексирани хипервръзки забранени