Как да се почистване на съдове, изработени от неръждаема стомана в дома

Кухните обикновено изглеждат по различен начин предмети, изработени от неръждаема стомана, стоки за бита. Обикновено този материал се направи прибори, Самовари лъжички, измиване и термоси. Практически и осигуряват привлекателен външен вид предмети сплав водещи позиции в кухнята. Все пак, това чудо материал има не само предимства, но и различни недостатъци.Всеки собственик запознати с основния минус неръждаема стомана - различен вид замърсяване, които се появяват на повърхността и да съсипе външния му вид. Както почистване неръждаема стомана описано подробно в тази статия.

Как да се почисти от неръждаема стомана

Преди да започнете да почисти метал, е необходимо да се определи степента на замърсяване. И вече средствата, от които да избирате, в зависимост от продукта и степента на замърсяване.

Почистване от неръждаема стомана трябва да се провеждат редовно. Как да се почистване на съдове, изработени от неръждаема стомана, се интересува от много млади домакини, пред които са изправени с формирането на замърсени терени и мазни петна по повърхността. Специалистите съветват да се използват препарати и опитни домакини, които се борят да предлагат на хората начини, които се използват дори и нашите баби.

Как да се почистване на съдове, изработени от неръждаема стомана

Как да се почисти от неръждаема стомана

След съдовете или друг обект от метал е в употреба, тя трябва да бъде почистена, средство за неръждаема стомана и вода. Във всеки случай не се препоръчва да се мият тези елементи в съдомиялната машина и чиста кърпа или гъба. Така че е възможно да се повреди или да надраскат повърхността, лишавайки го от предишния си блясък.

Магазините предлагат широка гама от препарати за измиване и почистване, които ще ви помогнат в борбата срещу трудности. Изборът нужда да жалят средства, които не увреждат повърхността на продукта ще ви помогне да спестите време и ефективно да се справи с замърсяването. Ако нито един от вариантите не е подходяща, може да потърси помощ от чистачите, които са лесно да се направи у дома:

Как да се почисти от неръждаема стомана

  • Горчица. Ние трябва да се приема по 1 супена лъжица сух прах и тя се разтваря във вряща вода. След изчистване на необходими кухненски елементи Получената суспензия с помощта на четка с меки четина. След почистване, изплакнете обилно с предмет на вода и подсушете с кърпа или кърпа.
  • Амоняк. Този инструмент се използва и за почистване на инструменти и да ги върне бившия блясък. Ще трябва да се разреди 15 капки на амоняк с един литър вода. Овлажнява плата в разтвора и почистване на замърсени повърхност и след това изтриване сух продукт.

Как да се почисти от неръждаема стомана

  • Утайка от кафе. Той е незаменим инструмент за почистване на замърсени дрехи, изработени от неръждаема стомана. Луфа необходимо да се потопи в дебелите части и решетката, а след това се изплакват с вода при стайна температура. След това избършете с кърпа или кърпа. Блясък и обработка на повърхността са гарантирани!
  • Сода и канцеларски лепило. Трябва да се излива в купата на 3 литра вода, добавя 1/4 опаковки от сода и 50 мл лепило. След това сложете на замърсени съдове в контейнера и се вари в продължение на 20-25 минути и се оставя да се охлади. Мръсотия ще напусне, и оборудване за готвене ще се мият само вода със стайна температура.


Как да се почисти от неръждаема стомана

  • Оцет. Благодарение на този инструмент, можете да забравите за мръсотията и петната, образувана на повърхността на предметите от неръждаема стомана. Трябва да се овлажни мокра кърпа в оцет и внимателно избършете мръсните райони. След това измийте с вода със стайна температура и суха кърпа. В допълнение към оцет, лимонов сок е подходящ за такава процедура.

Как да се почисти от неръждаема стомана самовар

Как да се почисти от неръждаема стомана

Как да се почисти самовар? На този въпрос рано или късно си мисли някой с такова устройство. Трябва да се усъвършенства тя чисти се, за да не оставят петна и драскотини?
За тази форма разтвор от лимонов сок и вода, която се препоръчва да се използва в съотношение 1 супена лъжица сок 1 чаша вода. Полученият разтвор е внимателно почистете повърхността и отстраняване на замърсени обекти. След това измийте с вода със стайна температура и ястия суха кърпа или плат.

Как да се почисти от неръждаема стомана

Неръждаема стомана почиства суспензия на пепел и вода. Препоръчайте леко влажна кърпа, и има готовност да поеме функцията на ръба на гъбата. Повърхността трябва да се почистват внимателно, за да се избегне надраскване самовар. След това изплакнете с вода и се оставя да изсъхне си чиниите.

Как да се почисти лъжица, изработена от неръждаема стомана

Неръждаема метал, който се прави на малки кухненски прибори, като лъжици, лесни за почистване гъба и миене на съдове. След почистване, е необходимо да се измиват добре и химическо оборудване. Ако такава процедура се извършва редовно и ефективно, лъжици ще служат на собствениците за дълго време.

Как да се почисти мивка от неръждаема стомана

Как да се почисти от неръждаема стомана

Как да се измие и почисти мивка чешмата, всяка жена знае, защото този процес трябва да се повтаря често. Необходимо е, че в мивката не е имал петна и ивици, така че видни очите на другите. Мивка промива с гъба и различни препарати. Подходящи лимонена киселина, сол, сода, или спирт.

Как да почистите термос от неръждаема стомана отвътре

Как да се почисти от неръждаема стомана

Активният въглен и сол - отлично средство за почистване на термос.

Мнозина се чудят как да се чисти един термос от неръждаема стомана отвътре. Почистване на външната страна на избата, но е необходимо да се отстранят остатъците от листа чай и кафе вътре топлоизолация съдове за готвене на.

За да направите това, първо изплакнете добре с вода термос. След запълване в сол или активен въглен предварително омекотена, топлоизолиращи и се оставя съдовете за около половин час. След изплакване с разтвор от вода и лимонов сок и изплакнете обилно с вода.

Как да се почисти от неръждаема стомана

неръждаема стомана елементи не трябва да се почистват с метална гъба.

Експертите, които участват в почистването на стомана и битови предмети от неръждаема направени от този материал, стигат до извода, че когато измиване не може да се използва метал стъргалки, като гъба може да навреди на повърхността и да оставите драскотини.

Почистете неръждаема стомана на образуваните петна по повърхността, мазнини и изгоряла храна може и с помощта на специални инструменти само трябва да се вземе предвид, че се изисква предварително омекотяват замърсени терени.

Ето защо, преди почистване на обекта да се накисва в продължение на 30 минути, за да ускори и опрости процеса на почистване, а след това да се отървете от мръсотия и мазнини. След избършете неръждаема стомана кърпа, която ще ви помогне да се отървете от водните капчици на повърхността.

По този начин, срока на експлоатация на битови предмети удължен за дълго време!