Как да се отървете от кашлица, без лекарства

Как да се отървете от кашлица

Здравейте скъпи читатели! Всеки от нас запознат с този симптом е кашлица. Понякога е досадно, защото е невъзможно да се спи през нощта, измъчван по време на деня, като по този начин намаляване на качеството на пълноценен живот. За да научите как бързо да се отървете от кашлица, има толкова много различни рецепти в Интернет. Искам също така да допринесе и да добавите някои от техните рецепти за лечение на кашлица у дома. Много от тях Аз се опитах, когато деца или съпруг страда от пристъпи на кашлица.


Причините за кашлица

Какво е кашлицата? Това защитно адаптивен отговор на организма на чужди вещества, които са в лигавицата на дихателните putey.Eto физиологична реакция и се изразяват в пречистването на дихателните пътища от чужди вещества, които могат да бъдат храчки, слуз, гной. прах или парчета храна: време на вдишване на чужди тела Кашлица може да възникне.

Как да се отървете от кашлица

Кашлица - е безусловен рефлекс и е в резултат на възпаление на нервните окончания. Предшествана от кратък акт кашлица и поемете дълбоко дъх. В този случай, инстинктивно намален на ларингса мускули, глотиса се затваря. В резултат на бронхиална дразнене на лигавицата се появява рефлекс свиване на бронхите мускули и в същото време намаляване на коремните мускули.

Всичко е насочено към да настоява от дихателните пътища, което пречи на дишането. Поради създаде много голям вътрегръдната налягане, глотиса се отваря и там е принуден издишване. Въздушният поток във връзка с трахеята свиване създава въздушен поток, чиято скорост е скорост на звука. В процеса на такива издишване през устата се появява на дихателните пътища.

Но понякога, по причини, не се случва за възстановяване на дихателните пътища заболявания, и кашлица пристъпи продължиха значителен период от време. Тук идват на помощ на лекарства. Все по-често хора прибягват до народната медицина, знаейки, че наркотиците не винаги са в състояние да помогне, а през последните години са станали много скъпи лекарства.Кои заболявания могат да бъдат кашлица

Ако не е, така наречената комуникативна кашлицата, които искат да привлекат вниманието към себе си, тя може да бъде симптом на заболяване. Например:

  • Студената или грип, и тя може да бъде една от основните Първоначалните симптоми и усложнения, когато инфекция на горните дихателни пътища се спуска в долните секции. Когато трахеит обикновено е суха и непродуктивна кашлица, която поразява пациенти ден и нощ.
  • Когато плеврит - болезнено и мъчително кашлица поради плеврална възпаление на лигавицата, която покрива светлината от по-горе.
  • Астма, в резултат на натрупване на слуз в дихателните пътища.
  • На кашлицата може да бъде само симптом на туберкулоза и рак на белия дроб, медиастинален тумор.
  • При заболявания на горните дихателни пътища, като синузит и отит дори.
  • Кашлицата може да бъде един от симптомите на сърдечна недостатъчност. Възможно е да се определи, ако кашлицата, при липса на друга патология възниква и усилва в легнало положение и често през нощта.
  • Може неврогенно кашлица при някои заболявания на нервната система, или на един от симптомите на гастроезофагеален рефлукс.
  • Кашлица може да бъде защитен чрез взаимодействие парчета храна в контакт с дихателни пътища. Можете да прочетете за по-подробно в предишната си статия "Какво да правя, ако дадено лице задавяне с храна."

Как бързо да се отървете от кашлица лекарствата от народната медицина

Имам една тетрадка, където записвам всички полезни съвети, включително и традиционните методи за лечение на кашлица. Ето някои от тях.

Тинктури и отвари

Как да се отървете от кашлица

Компреси при кашляне

Как да се отървете от кашлица

  • Проверено от много е националният метод - вдишване на изпарения от прясно сварени картофи.
  • Половината таблетки validol каша на фин прах, се налива 1 чаша вряща вода, поставени на слаб огън и дишат над парата в продължение на 5-7 минути. Тази процедура може да се повтаря до 3 пъти на ден, докато кашлицата изчезва. Бъдете внимателни по време на инхалации!

Добра помощ при лечението на бронхит, придружен от кашлица, акупресура гръдната кост, меЖдулопатъчната област и областта на шията. Този масаж може да се комбинира с мед и свинска мас.

И, разбира се, който отменен банки или горчица на гърба си? Това също е един добър начин за лечение на кашлица, че става дума само за това по някакъв начин се пренебрегва. Неговите дъщери, едно дете често поставя банки и дали горчицата, тъй като в тези дни някак рядко прибягват до услугите на народната медицина. Сложих ги банки, увити в одеяло и ще ви постави в предната част на телевизора. Всички са щастливи!

Има много рецепти, които са написани на моя блог читатели, които участват в конкурса "Народни рецепти за студена обработка".

С пожелание добро здраве Taisiya Filippova