Как да се определи пола на котенца основните разлики между котка котка на

Дори опитните собственици на котки, понякога са изправени пред проблема как да се определи пола коте. От раждането до около 2 месеца, женските се различават от мъжете не са ясни. Трябва да има по-опитното око да види колко кошчета за момичета и момчета.Процедура за определяне пола

Първо трябва да привлече подкрепата на котка майка, ако това е така. Прегръдка, говори, фуражи деликатес. Ние трябва да разберем, че котката не може да наруши или да се справя грубо и друга възможност за определяне на пола на котенце, тя няма.

Как да се различи пола на котенца

След това се наблюдава следната последователност:

  1. Внимателно поставете Fluffy в стомаха. Движенията трябва да са меки, плавни и спокойни.
  2. Внимателно повдигнете опашката и изследва структурата на гениталните органи им, размера и местоположението спрямо ануса.

Специалистите препоръчват да не се наруши семейството и да чака, докато котето се оказва най-малко един месец. Но ако е необходима точна информация за почти веднага след раждането, определяне е възможно дори на тази възраст. По-специално, от косвени доказателства: костенуркова коте е вероятно - едно момиче.

Какво не трябва да правите, когато се опитва да се определи пола

Въпросът е как да се определи пола на новороденото коте със сигурност е важно. Въпреки това, когато се опитва да идентифицира необходимостта да се пристъпи с повишено внимание. Всички действия трябва да бъдат насочени, да не се вреди на здравето. По този начин не е възможно:
  1. Дразнят котката.
  2. Съхранявайте при хранене.
  3. Дълга дръжка. Особено до 1 месец. Котенцата не са се развили терморегулацията система. Те могат просто да се замразява.
  4. Определяне е най-добре само визуално. Използването на тактилни методи ненужно, поради риск от нараняване.
  5. Дръжте бебето от гривата.
  6. Хърт или да направите резки движения.


Различията коте момче от едно момиче

Как да се различи пола на котенца

Обадете се на метода, който точно ще се прави разлика между едно момиче или потенциален котка невъзможно. Особено, ако нямате опит или ръце е едно коте. В този случай, не е възможно да се сравнява с другите. Трябва да се използват всички налични функции от опитите за дефиниране форма да се прави разлика етаж котенца от разстоянието между анален и генитален отвор.

Разстоянието между ануса и гениталиите

При мъжете, в сравнение с жени, разстоянието от ануса към гениталиите е много по-голяма. Има известно време, за да се появи на тестисите. Момичетата имат характерна структура, в която вулвата се намира почти директно под плячката. За да разберем това е най-лесно в сравнение.

Как да се различи пола на котенца

Форма гениталиите

Ако сравнението не е с някой погледне формата на гениталиите. При момчета, пениса и задника заедно, за да формират ясна фигура на дебелото черво ":" Аз казвам, че бъдещето на еднократната расте котка. Ако гениталиите с ануса образуват буквата «аз», пред теб момиче.

Ръст на тестисите в уплътнения

След около 2 месеца в мъжките тестиси се спускат в скротума. Ако не са аномалии (крипторхизъм), който по това време котето на пода не оставя никакво съмнение. Бъдещата котката между ануса и пениса бързо растат симетрична кръг образование.

Как да се различи пола на котенца

Тактилна сондиране гениталиите

Не се препоръчва да се използва този метод, ако нямате опит: Прекомерното налягане или грешна стъпка се превръща в коте забранено. За експертите е един от най-ефективните методи. Когато сондиране за обир в мъжките тестиси от раждането чувствах бъдеще под формата на грах.

Преди да разберете пола, така котето лежеше по гръб и внимателно се извършва на ръка в посока на корема до опашката.

Ако сте любов от пръв поглед, едва ли е важно, котка или котка в дома се разраства. За точно определяне могат да използват услугите на ветеринар, докато просто се наслаждавате на щастие, на което са паднали надолу.

Какво друго да се провери: