Как да се определи пола на коте или как да се разграничат една котка от една котка

признаване на пола при котките е същото като това на всички гръбначни - за външни полови белези. И до известна възраст, за идентифициране на пола на децата е най-лесният на първичните полови белези. Макар че има алтернативни варианти за това как да се разграничат една котка от котка.Как да се различи пола на котенца

Секс коте известен още при раждането

На живо е предмет на общите закони. И котки и други бозайници природата замислено като бисексуални видове: има мъжки (мъжки), има една жена (женски).

Пол генетично определена - във всички женски генотипния същите хромозомни двойки (XX), и в настоящото генотип мъжки двойка с Y-хромозома (XY). Именно тази непълна хромозома и прави мъжки мъжки.

От биологична гледна точка, най-надеждният метод за - генетичен анализ. Но това не е евтино, а не бързо и честно казано, това не е необходимо, когато става въпрос за здрави котета в град апартамент.

ДНК тест има смисъл, когато пола на животното не се определя по друг начин, има съмнение за хромозомни аномалии, свързани с пода, дори и по-рядко - за да потвърдите Хермафродитизмът, крипторхизъм или наследствени заболявания.

От инструментални методи може да се счита достъпни ултразвук. Лекарят вижда вътрешните полови органи и ако е така, тяхната патология. Такова проучване няма да боли всякакви домашни любимци.

Опитните животновъдите могат точно да разпознават пола на котенца още в първите минути след раждането. Някои от тях при избора на коте готов да проведе майсторски клас, как да се разграничат една котка от котка. Те са използвали втората и най-надеждният метод на разположение - анатомичните.

Деликатен предмет изисква точност

Обикновено мирянин изискват малко умения, за да се определи правилно котка или котка в ръцете си. Трябва да се търси под опашката на прасеца. Дори ако новороденото все още е сляп, той е или котка или котка. Промяна дори не е в състояние да се хормони.

Котенца под 3-месечна възраст изискват внимателно боравене. Преди да се научите как да се определи пола, коте, обърнете внимание на безопасността:

  • новородено котенце е опасно да се включите отново. Разгледайте най-добре бебето да лежи на една длан;
  • при котенца по-стари от 3 седмици обикновено вече са станали силни крайници, те могат да се разгледа правното положение;
  • Котенца на 1-3 месеца е доста пъргави и се определят секса по-добре, когато децата са яли за дълго време, играе достатъчно и се готвят за лягане;
  • Ако визуална проверка не работи, докоснете и про (палпация) всяка част от тялото ви трябва коте като нежно, колкото е възможно, така че да не се вреди на здравето и развитието.

Нещо по-интересно: Отношение към животни в исляма

Лежейки на дланта или стои на хлъзгава повърхност на котето е необходимо да се вдигне опашката (да не се спра!) И внимателно инспектира района от задните части надолу. Анатомичен рисунка под опашката ще ви помогне да разберете, които се занимават с теб.Природата е мъдър, котки оставят малко повече пространство между ануса и гениталиите. В пубертета, "дупката", образуван скротума.

При раждането, котката на тестисите, скрит в коремната кухина. Запазването въжетата им на възраст около 3-4 месеца, отслабен от действието на половите хормони. Птоза настъпва жлези и изтеглянето им от коремната кухина възникващи в скротума.

Но от 2-ри месец тестисите (тестиси) при котка обикновено добре напипва (като два сферични или овални печат), а понякога дори визуално забележима. Някои любители на котки котки гениталиите сравнение със знака ":" (дебелото черво).

Кити не архивиране интервали не са необходими - нищо ново, те няма да се появи. Ето защо, между ануса и вулвата разстоянието е минимално. Тя го описва като "аз" обърнат удивителен знак или писмо. Гениталиите могат да имат продълговата форма, а след това се определи пола котето още по-лесно. В рамките на опашката при котки изглежда спретнат.

Как да се различи пола на котенца

Ако подът е необходимо да се определи котката за първи път, най-добре е да се проучи котенцата по двойки. За сравнение, разликата на анатомичната структура ще бъде по-видима и да се определи къде момчето е, а когато момичето - тя е по-лесно.

Алтернативни методи за полова идентичност при котките

Метод, който може да бъде по-малко известна, но все пак посочи как да се направи разграничение между котки и котки - анализ родословие и проверка на екстериора на котенцата (цвят, тип на козината). Различни скали наблюдавани феномен на сцепление с пода. Това означава, че гените, отговорни за изява на някои външни признаци, преминали с чифт полови хромозоми (ХХ века и XY).

Нещо по-интересно: Защо котките имат лапи тъпчат

Как да се различи пола на котенца

Той се разпространява твърдението, че има само три-цветен котка. Генетично, мъжете могат да имат и цвят, но вероятността за раждането на котето е незначителен. Ето защо, трицветната - особено женските.

Най-често, комбинацията от черно и червено маркировки върху бял фон. Bicolor костенурки също присъщи преимуществено жени. Чисто червени котки повече от котки. Подробна информация ще осигури цветни генетика на котки и порода стандарти.

Как да се различи пола на котенца

Структурата на главата и тялото на жените и мъжете имат различия. Това явление се нарича полов диморфизъм и е тясно свързано с понятията "женственост" и "мъжественост". Мъжете и жените в рамките на всяка порода трябва да са морфологично различни един от друг, тоест, ярък дисплей на сексуален тип. Той се смята за един от критериите за чистокръвни животни.

Визуално определяне на пола - една много проста задача за опитен съдия от външната страна. Той лесно се разграничат една котка от една котка на линиите и пропорциите. Котките са по-тънък, елегантен структура от котки. Няколко удължена кост. Често се наблюдава при жените дълго талия - това дава възможност за по-просторен лагер потомство.

Котки, напротив, по-компактен, те са по-широки и по-дълбоки в гърдите, набит и по-силен. В същото време, мъжете често имат тесни бедра с добре развити мускули и стави силни и при котки с началото на пубертета се забелязва изискан закръгленост.

резюмирам

По въпроса за това как да разберете секс коте, в края на краищата може да се отговори по три начина: да се знае точно на резултатите от проучвания (ултразвук, ДНК); определя от анатомията на половите органи; Предлагам визуални (морфологични) функции. Всеки един от тези методи в техен интерес и надеждна. Остава само да избират и прилагат.

Как да се различи пола на котенца

Друг начин за определяне на пола коте 🙂