Как да се опише книгата, ние учим заедно

Преди да се отговори на този въпрос, аз ще разкажа малко история. Попитах този въпрос: как да се опише книгата? любимата ми търсачката Google. Четем какво се случи след ...Поредица - е 1) Pub място на издаване; 2) наименованието на издателя (име на издателска къща); 3) Публикация година.

Като цяло, книгата е описана от определени правила, установени за посещение. описание на книгата се нарича библиографското описание на книгата. Напомням ви, че това означава набор от информация за документа, даден от определени правила, които поставя стандарт, и са необходими за определяне на характеристиките на документа и неговото търсене.

Така че тук са правилата на описанието на книгата строго регулиране на някои описания на схемата:

Заглавие описания. Заглавие: Информация, отнасяща се до заглавие / сведение за отговорност. - изявление Edition. - Място на издаване: издател, дата на публикуване. - Том.

Title - библиографски запис елемент, разположен преди главния-ти продукт.

Основното заглавие е заглавието на книгата или статията и Sweda-Ниеми, отнасяща се до заглавието - обяснение на жанра, като например публикации, по-например, сборник от статии, ръководства, и така нататък ..относно публикуването на информация включва количествена и качествена характеристика на документа - ревизиран, стереотипни, 2-ри, и така нататък ..

Място на публикуване - на името на града. София и София намалява (М. SPb.), Всички други градове са написани на пълен (Новосибирск, Киев). Дата на книгата е годината на публикуване, за гостите, като точната дата е в дд.мм.гг формуляра (ден - месец - година).

Издател - в която издателството публикува книгата.

Обяснете накратко всяка точка по примера на книгата лежи на бюрото си:

Заглавие описание Boltanova ES

Заглавие Land Право

информация, отнасяща се към заглавието на серия от лекции

Отчет за отговорност ES Boltanova

изявление Edition -

Място на публикуване М - (намалени дума София)

Комбинирането на всички данни, заедно, ние получаваме:

BTW точки и тирета (.-) и други признаци - определени задължително. Аз специално пише с големи букви, както е заложено в гостите и не можем да разберем защо това е, както е обяснено в разработчиците на стандарта: "За да се отдели една област на библиографското описание на другия"

Да започнем с примери на библиографски описания на книги, вижте. Списък с препратки Страница. и ако нещо не е ясно да се напише. или прочетете следните статии по темата.

Така че, след като прочетете тази статия, вие научих, че библиографско описание на книгата и как да се опише в книгата.

Между другото статията може да се отпечата като кликнете върху бутона Print. 😉