Как да се облекчи косата на един тон, рецепти - жена и ден

За да промените цвета на косата на една сянка не се прилага задължително към козметичния салон и купуват скъпи оцветяване композиции. С тази задача лесно да се справят домашно рецепти, които са не само облекчи нишки, но също така да укрепи, подхранват, овлажняват.  • Как да се облекчи косата на един тон

Как да се облекчи косата на един тон у дома?

избелване на продукти

За да промените цвета на руса коса, подходящ маргаритка. В 3-4 седмици обикновено климатик се заменя със зеленчуков бульон (2 супени лъжици. L. цветя на литър вряща вода). Тя не трябва да се измие.

Рецептата за изсветляване тъмна коса:

· 4 супени лъжици. л. балсама за коса.

Смесете съставките, сложи маска на нишките, да се крият под целофан и се оставя за деня (8 часа).

Слънцето - естествен и приятен начин да помогне облекчаване на косата на един тон. Какво да се прави? Ежедневно 2-3 часа разходка в ясен ден с косата си. За бързи резултати от нишката се прилага лимонов сок.

Как да се облекчи косата на един тон - схема оцветяванеПреди да започнете процедурата, е необходимо да се уверите, че алергии към продуктите, използвани там. За тази цел, съставът на спада се нанася от вътрешната страна на китката си или върху кожата зад ухото. Ако зачервяване, сърбеж и дискомфорт там, можете да започнете оцветяване.

1. Приготвя се смес от керамика, стъкло или емайл пот. Метални предмети предизвикват окисляване на състава.

2. Нанесете върху шията, челото и лицето на контура на мазнини крем за защита на кожата от излагане на боята.

3. Разпространяване състав оцветяване чрез косата започвайки от корените. За да се получи равномерен цвят, то трябва да се извърши възможно най-бързо.

4. Сместа се държи, докато нишките не придобие желания цвят (в зависимост от рецептата).

5. Ръководителят на старателно измийте с шампоан.

Процедурата се повтаря 2 пъти седмично, докато желаната сянка.

Как да се облекчи боядисана коса на един тон

Боята може да се заключи от следните продукти:

· Алкален (натрий, например);

· Киселина (лимон, кисело мляко).

Рецепти със сода за хляб помага бързо да се облекчи сянката на нишките, но много ги подсушете. Масло полезен за косата, но за да се постигне резултатът ще трябва да чакаме повече от един месец. Така че най-добре е да използвате лимон и млечни продукти.

· Кисело мляко - 1 чаша;

· Две яйчни жълтъци;

· Балсам за коса - 1 супена лъжица. л.

Всички продукти се смесват в купа и се поставят на маската. Направления увийте в найлон или душ капачка, увийте в кърпа. След 2-3 часа, за да се измие грима, без сешоар да изсъхне косата.

Промяна на цвета на косата влияе негативно на тяхната структура и здраве. методи Фолк са не само безопасни, но полезни за нишките. Рецепти помогне за възстановяване на косата с едновременна промяна в оттенък.