Как да се научим да се плетат практически съвети за начинаещи

Как да се научим да се плетат

Историята на една кука се корени в далечното минало. В България, бродерията е широко разпространена само в вековете на XIX-XX и отначало тя е най-вече за плетене на дантела. Днес Плетене на една кука - един от най-популярните видове бродерия. Така се създаде дрехи, аксесоари, килими, дантела и др. Ако искате да научите как да се научите как да плетене на една кука, тогава ще трябва да овладеят много проста плетене техника и наблюдавайте някои прости правила.Изберете инструмента: кука

Как да се научим да се плетат

Първо, помислете за това, което влияе на дебелината и цялостната конфигурация на куката. За всеки вид прежда подходящ кука определен диаметър. Ръководство едно просто правило: ако дебелината на куката е приблизително два пъти дебелината на преждата, куката е избран правилно.
Ако, обаче, за фина прежда, за да дебела кука, а след това плетене до голяма оберлихт. Тази опция е подходяща, ако vyazhesh глоба или фини съдове. Обратно, дебели и тънки прежда кука осигури плътна плетене.

Куката трябва да е добре полиран. Много внимание трябва да се обърне главата на куката твърде рязко глава, когато плетиво е заседнал в прежда, и да си поделят низ, който ще създаде излишни неудобства. Напротив, твърде кръгла глава ще бъде лошо да влезе в примката. И в двата случая, самият процес на плетене значително сложен и бавен; В допълнение, такова състояние на куката може да има отрицателно въздействие върху качеството на крайния продукт.

Всички недостатъци на куката могат да бъдат коригирани с помощта на шкурка, както и с нож или файл. Ножът трябва да се използва за задълбочаване на шипа на куката, когато нишката, когато плетене пързалки на разстояние от него. Създадена през задълбочаването на разменяйте бодлите са лесно отстранени с помощта на шкурка.

И, разбира се, куката не трябва да бъде твърде тежък. Този недостатък е обикновено страдат масивни куки с дървени дръжки. Leogkoy кука с пластмаса или друг полимер дръжка не е да гума ръката по време на плетене.

Как да се научим да се плетат: съвети за начинаещи

Как да се научим да се плетат

Както вероятно вече знаете, плетене на една кука най-различни начини и средства. По-специално, в зависимост от самия инструмент може да се изолира плетене къси и дълги кука. Това са две напълно различни техники, които се използват за създаване на изделия с различни качества и текстури. Независимо от това, всички основни техники, използвани в двата метода са почти идентични. Помислете за общите правила за плетене на една кука, която ще ви помогне да овладеете първоначалните умения.Има два начина за захващане на куката плетене:

  • неработен край на куката е над ръката (напомня на позицията на страна, когато се използва молив или писалка);
  • неработен край на куката е на една ръка разстояние (приблизително колкото при използване на кухненски нож).

Плетене на техниката ще бъде различен за всеки режим на кука захват.

По този начин, в първия метод, в края на нишката на бобината е хвърлен през показалеца на лявата си ръка по посока на "аз" и притисна палеца си. За една топка на низ минава между пръстите и дланта; опъване на конеца, можете да настроите пръстите средните и пръстен. Сам в позицията на куката се държи между палеца и показалеца на дясната си ръка; показалеца протегна напред малко повече от помощта на молив или писалка. Брада свържете към наляво; движение на самото куката се въвежда в цикъла от лявата страна.

Как да се научим да се плетат

Плетене описан метод е много удобен за работа на дантела, както и други деликатни продукти. Ако искате vyvyazat по-плътна и текстурни продукт трябва да се отнася до втория метод, който е по-удобен за тази цел.

Ако знаете как да плета, или има някаква идея как изглежда, а след това до втора сцепление ако възникнат проблеми. Hook отнема почти същото като работна сондажа - палеца и средния пръст на дясната си ръка; където дланта надолу. Пръстен с пръст и кутрето служат като допълнителни опори: ние се придържаме към тях и да помогне кука палеца и средния пръст. По време на плетене показалеца задръжте линия в работната част на куката.

Както вече бе споменато по-горе, този метод е подходящ за плетене гъста и текстурни продукт като кука разполага с допълнително точка подкрепа и ръка в този случай, по-малко уморен - не можеш вече да държи спряно цялата работа. Излишно е vyvyazyvayut продукт следва в лявата си ръка; лявата държи същото, напукване и затягане на конеца, простираща се от бобината на прежда.

резба Местоположение на пръстите

Как да се научим да се плетат

А доста често срещан начин да се справят с резбата е неговият пикап с показалеца на лявата си ръка по време на плетене. Този метод значително ускорява; Освен това, в този случай не съществува опасност да се убоде кука пръст, тъй като прежда е хванат на теглото. влизане й се контролира от показалецът и средният пръст.

Ценни съвети: Опитайте се да не се напряга ръцете си, докато плетене, защото това води само до повече умора, но не оказва влияние върху ефективността и бързината на плетене. Ако нямате опит плетене на една кука, или все още не е достатъчно, по-добре е да започнете плетене уроци с отпуснати ръце. Така че вие ​​ще бъдете в състояние да извършват плетене много повече време, без появата на умора, и скоростта и умения ще дойде с времето!

Как да се научим да се плетат

Най-основните предимства на плетене преди плетиво - висока скорост, възможност за създаване на по-текстурирана и гъсти продукти, както и по-голям контрол над самия процес. Използването и изпитани във времето умения, вие ще бъдете в състояние бързо и точно да се сдружават почти всеки продукт. Голям набор от прежди с различни качества и почти всеки цвят, предлагани на пазара днес, ще ви позволи да прилага всякакви идеи!