Как да се направи схемата за бродерия на снимки - със собствените си ръце

Как да направите снимка на бродерията. Признавам, аз съм позабравил, че е точно това, как се прави, когато той създава първия си готов (само един компютър знам колко Лежах тези заготовки!) Бродерия снимки кръст, но ще се опитам да се определи най-важните събития. Първо, мисля, че все още е една или две повече като бродерия, аз все още го правя. И на второ място, необходимо е да се споделят поуките, когато някой иска да се повтаря по моя начин.Аз не искам да плаша никого, но аз трябва да кажа, че подготовката на добри схеми имате нужда от множество умения и способности:

Сега кажете как да се направи снимка на бродерията лично себе си.

Предварителна стъпка.

Тук трябва да вземе решение за снимка, която искате да бродирате.

Как да направите схема на изображението

Ясно е, че, например, снимките от сватбата е сто и изберете от тях същата, която ще изглежда красиво на стената трябва да бъдат много придирчиви. Аз просто сто изгледа на всички снимки: оценена на фона състав (в този момент трябва да се реши - дали ще е да се бродира или "обособяването" по някакъв начин), цветова палитра, лицето (!, Защото те ще са основните обекти на бродерия), мислене, за това как ще изглежда върху платното ... като цяло, въпреки че на подготвителния етап, но след това трябва да сте внимателни. Взех няколко снимки като основа за работа с тях по този начин и че в "Photoshop" все още не е доволен от резултатите. Аз вече съвпадат с първия етап.

Първа стъпка.

Аз първоначално се разглежда като алтернатива за бродиране черно и бяло, или "трицветната" портрет ... (всички снимки може да се увеличи, като щракнете върху тях с мишката)

Как да направите схема на изображението

Но, след като е работил с малко цвят и острота, разбрах, че не съм само вариант, който се оказа прав. Исках повече. По-точно, по автентичността, така да се каже. Така че аз предприе внимателно проучване на точно цветните снимки, ...

Как да направите схема на изображението

Ето, Аз няма да кажа точно какви инструменти, използвани в "Photoshop". Но явно те са били замесени: криви, баланс на цветовете, изрязване на изображение, печат, избор фрагменти и работа с цвета на фрагмент, остротата, Постеризация (тази точка е, че да се направи, за да се намали броя на цветовете в окончателния бродерия) ... нещо да сте забравили над време. Но аз съм "супер" снимки, докато резултатът не ме задоволи. И мога да кажа с увереност - Взех тази снимка не е в една вечер.

Мисля, че разликата е забележима между оригинала и на снимката, която след това се изпраща на програмата, за да се създаде схема за бродерия?

Как да направите схема на изображението

Когато в резултат на обработката на снимка ще бъде задоволителен за вас, че е необходимо да го запишете в JPG формат. След това отворете записания файл, промените размера на изображението до 200 пиксела на инч и запишете като отделен файл. Той е с тях и ще се работи в PatternMaker. И това е вторият етап.

Втора стъпка.

Партида обработка на изображения в схемите за създаване на програма за бродерия.

Как да направите схема на изображението

Можете да вземете някоя програма, аз съм в никакъв случай не ви наложи мое мнение, но лично за моите нужди дойде само обявен PatterrnMaker.

В действителност, тя също може да по някакъв начин да се обработи, за да се опрости работата си с по-нататъшното веригата, но все пак му арсенал е много ограничен. Защото не бива да се пренебрегва първата стъпка, ако вземете тежката работа - портрет. За по-прости изображения (като моята схема дракон) и може да пропусне първата стъпка.

Правейки първи път качване на снимки в програмата, тя ще поиска да въведете вашите желания за размера на бъдещата бродерия на окръг платно, броя на цветовете, както и други важни параметри ... Честно казано, аз исках да се направи подробен преглед на работата в тази програма, но също така това отнема време. Поставете се на плана и тази година ще се опита да се подготви нещо като майсторски клас по основните етапи на работа в платежния. Така че, като изтеглите снимките в програмата, за да се създаде схема, почти на половината път към вашата идея! Така че сега остава още една, предпоследната, но също така важен етап - на третия.Стъпка три.

Работа с получената верига.

Как да направите схема на изображението

Когато видите оригиналния резултат износ, не се тревожете. Изглежда, разбира се, е малко плашещо. Но няма да има, за да видите как изглежда работата в различни форми - просто си поиграете с бутоните. Програмата ви дава възможност да видите как ще изглежда документа на една снимка в "пъстро" форма и под формата на черно-бели и цветни символи.

Съветваме ви да на първо място се провери броя на цветовете - обикновено програма дава твърде много близки по цвят и "Екстра" цветове - които се използват в схемата само 1-2 кръст. В моя случай, програмата е издала 62 нюанса на цвета. Използване на възможностите на програмата, аз съм превключване режим изберете един цвят, може да се отърве от излишните 20 (!) Colors. Това, което виждате, е добре. Разбира се, резултатът също е впечатляваща - 42 цвята. Но тук ние трябва да избирам: или сте приели по-малко цветове, и има голям "зеещи" фрагменти; или да вземе по-голям брой цветове и да получите най-доброто изображение вярност. В действителност, една и съща история е с размера на кръста (окръг) - ако поставите размер 11 - получавате огромни кръстове и да работи половин метър широк ... Моята схема е била в действителност плитка 18 Каунти, и бродирани върху ravnomerke го направя, със същия размер.

На този етап да бъде сложен: избирайте внимателно отстранени сенките, проверка на броя на единичните кръстове и, ако е възможно, да се премахне голяма част от тях. Трябва да кажа - аз бях просто огромен брой "сингли" в оригиналната версия, но и голяма част от тях остава - защото понякога дори и кама въпроси. И това трябваше да се измъкна още една стъпка да се провери качеството на изображението при превключване между режими, а след това да се върнем назад ... Това, което "танцува" Не мога да кажа. Но след това с течение на времето в продължение на месеци.

Тя е на етап на тази програма, имах идеята да бродира половин кръст фон. Както можете да видите, аз дори се опита да приложи тази идея.

Как да направите схема на изображението

Но тогава той отказа. На първо място, има нужда от много време и внимателно да се направи "твърде много с кръста на половин кръст" (може би аз съм все още не е толкова добре знаете функции на програмата), и второ, аз съм просто страх - аз с толкова много цветове не объркващо и ще затегнете нишка? И версията на полупрозрачни платно през половин кръст, също не е приемливо за мен. В общи линии, като оценява всички тези плюсове и минуси, най-накрая се отказа от идеята си. Но за това, което съм благодарен на програмата: това ми даде възможност да се експериментира.

Така че, когато си образ ще се превърне в диаграма, и вие отново ще бъдете доволни от броя на цветовете, качеството на изображението, ще има решаващ момент: спестяване схеми.

Етап Четири.

Записване на получения веригата за последващо бродерия

Как да направите схема на изображението
В действителност, тъй като се оказа, също не всичко е толкова просто. Фактът, че програмата е, разбира се, оборудвана с бутона "Import" и да създадете свой отделен текстов файл с ключ, който разписани всички цветова палитра и размера на платното, и по-друг формат JPG файл създаде самата схема ... но на този етап трябва да решите къде и как ще ви бродира? Знам, че някои бродерия да работи директно от екрана. За мен това е невалидна опция.
Намери цветен принтер, който отпечатва в цветова схема и вие трябва да се опитаме - след като всички размери бродерия понякога не се вписват в размера на лист А4.

Това, което направих. Консервирани черно-бял знак с ключ схема. След това отворете файла в любимия си "Photoshop" мен и буквално разделят файла ръчно до 8 листа с формат A4, като се уверите, да дублира броя на ставите на листа, така че бихте могли да разберете какво е това, което pristavlyat.

Как да направите схема на изображението

Тогава отпечатва на обикновен принтер,. Размери излезе страхотно. Но това се е случило, защото аз го направих структура символи доста големи, че е лесно да се работи с тях. Но след това трябваше да се възползва от схемата - обикновено правя без този "prettification" изходен материал - защото броят на знаците на квадратен сантиметър беше огромен.

Как да направите схема на изображението

Също така, аз продължавах тези парчета на отделните снимки, за да бъдат отпечатани и след секунда (или дори трета) инстанция - тя е трябвало да работят повече от година и никога не се знае какво може да се случи с веригата. За щастие, аз не ponabilos вторичен печат.

Разбира се, от време на време аз все още трябваше да се отвори запазена версия на цветовата схема (снимка показах във втория етап), но те бяха спорадични случаи.

О, и щях да забравя: не забравяйте да отпечатате ключа!

Сега ние сме готови да преминат бродерия снимки.

И тук са моите резултати: ляво - оригиналното изображение (едно и също нещо, че е след първата фаза на оригинала), Близкия - в цветовата схема, както е предложено от програмата, в дясно - готов бродирана портрет.

Как да направите схема на изображението

Трябва да се отбележи, че цветовете на програмата успя да вдигне доста значително. Ръчно направи избора на цветове, аз просто не смееше. Макар и да има си заслужава да опитате. Но аз ще се опитам друг път. В същото време, аз съм много доволен от резултата.

И когато аз и съпругът ми даде този портрет на конци за тези, които той показва момчетата дори не осъзнават, че това е кръстат бод! За мен това е най-добрият комплимент на дълъг и труден работата ми.