Как да се направи презентация за работата на дисертация - съвети за студенти

Сега много от студентите при подготовката да защитава тезата, не само за написването на текста на речта си, но също така направи презентация в Power Point.

Защо трябва да направи презентация за изследвания хартия?

Направи презентация за работата на теза не е лесно. Изготвянето му отнема време, което обикновено не е достатъчно отчаян, дори на себе си диплома текст. Често, обаче, все още трябва да се подготвят кадрите, въпреки нежеланието си да се занимава с тази работа. Фактът, че не се изисква представянето на защитата на научните изследвания в много висши училища. Освен това, обикновено тя работи, придружени пързалки се оценяват значително по-високи. Една добра презентация е в състояние да "спаси" дори не е много високо качество степен. Но е вярно точно обратното: безполезен може и да го "удави". Следователно, трябва да се подготви презентация внимателно и прецизно - в този бизнес не съществуват дреболии.Каква трябва да бъде във вашата презентация?

Първото нещо, което трябва да е в презентацията - е заглавната страница. Тя може изцяло да копирате "titulnik" по-голямата част на тезата, въпреки че е позволено и опростена форма, без да се уточнява на институцията, отдел, града, както и други безполезни сърма. Основното нещо е, че има ясно дефинирана тема на дисертацията. име на студента. Име и длъжност на ръководителя. Излишните разкрасено като герба на институцията или сложни винетките трябва да се избягват, особено ако тя не се нуждае от насоки.

Също така в презентацията трябва да присъстват 2-3vvodnyh пързалка. Те трябва да съдържат информация за обекта и предмета на изследването, значимостта и практическа стойност на работата, както и списък на научните методи, които се използват в процеса на изследвания студент. Тези слайдове не трябва да се претоварва текста, по-специално, не трябва да се копират на въвеждането на напълно - да получите абсолютно нечетлив!Това е последвано от основната част на презентацията, където формата на кратка теза определя най-важните и интересни аспекти на тезата. Много добре, ако тези 5-7 пързалки да съдържат никаква илюстративен материал: снимки, диаграми, таблици, графики и т.н. Претоварване пързалки текст не е: оптимален брой - 6-10 линии.

След основната част, разбира се, се стига до заключението (плъзнете 1-2). Трябва да се показва в резултатите от проучването и заключенията, че един студент, формулирани на базата на тези резултати. Както уводните пързалки, затваряне не трябва да се претоварва с текст - приветства строгост и краткостта, така че не се опитвайте да се тъпча всички тях, сключено на тяхната работа.

И накрая, трябва да присъства на окончателния слайда. Той не носи специално значение, защото съдържа само думите "Благодаря ви!". Единственото желание за този слайд - за да се избегнат ненужни украшения, по-специално, да се използва WordArt.

Какви са изискванията за представяне?

Един от най-важните изисквания - компетентни дизайн слайдовете. Представянето трябва да се поддържа в неутрална цветова схема на дизайна не отклони вниманието от информацията, която трябва да се предадат на публиката. Максималният брой на различни цветове на един слайд - 3: За фон на текст и заглавия. Използването на илюстрации и анимации, че е желателно, но в разумни граници, без излишни украшения. И най-важното правило: всички слайдове, трябва да бъдат проектирани в същия стил!

Друго важно изискване - разбираемостта на текста. За информация, стъклата трябва да се поставят в хоризонтално положение (вертикално поставяне нежелателни, тъй като трудно възприемане). Препоръчително е да се използва с размерите на щифта най-малко 0108 PST за нормален текст и не по-малък от 02:04 PST на позиции. Желателно е да се използват безсерифен шрифтове, като те са по-лесни за четене. Използването на различни видове шрифтове в представянето не са добре дошли: трябва да изберете някоя стил и да го използвате за всички слайдове. Желателно е също така да злоупотребяват удебеляване, подчертаване зачертаване шрифт и курсив и с главни букви. Важно: за текста и фона трябва да се използва изключително контрастни цветове!

Следващото изискване - синхронността с дейността. Демонстрационни презентации не трябва да изостават или в навечерието на представянето на материала ние докладчик. В идеалния случай, времето трябва да се изчислява така, че да показват един слайд съответства на 1,5-2 минути изпълнение.

Надяваме се, че чрез нашите съвети ви стане малко по-ясни, че да се направи презентация за изследвания хартия.

Поръчка работа