Как да се мотае тапети за боядисване

Като лепило може да се боядисва тапети

Боядисва тапет

Повечето нови изпълнители и любители да правят ремонти себе си, за да разбере фразата "тапети" е достатъчно проста - да вземе лепило, извайвам тапет. Но това, на пръв поглед привидна действителност, има много нюанси. Повечето от тях са свързани с материала, от който тапета. По-долу ще ви кажа как да се организира на тапети боядисване.Видове тапети за боядисване

Ако ние говорим за тапети за боядисване, която в момента на пазара има четири основни типа тапети:

хартия тапет

Самото име говори за материала, от който са направени. Този тип тапети е или структуриран или тип грубо влакно. те се различават по начина, по който те се произвеждат в завод. В първия случай, хартиената лента преминава през двата вала, единият от които е разположен издатини и вдлъбнатини, от друга. В резултат на компресия и текстура модел образуван. Груба влакна тапет е "сандвич", в горната и долната част на която е хартия, но вътре - разнообразие от дървесни отпадъци. Имайте предвид, че структурната тапет често се използва в спални и деца, поради високата им способност да "диша".

винилови тапети

В основата на този материал - обикновена хартия, повърхността на които се покриват от така наречената "разширена винила", забележителен материал, който позволява на дизайнерите да развият най-невероятните модели и текстури. Този тип тапети хартия по-силен, но "слаб" нетъкан - трябва да се разглеждат в тяхната многократно пребоядисване, особено в тъмни цветове.нетъкан тапет

Той се състои от два слоя поливинил (горен) и Vlies (дъно). Всъщност схемата оформен върху повърхността на нетъкания плат дължи на "шаблон" прилагане на най-горния слой - поливинил. Този вид тапети е с висока еластичност, тя може да се използва в нова сграда тенденцията да се свиват частни домове. Цената е доста висока, малка продуктова гама.

Стъклени влакна

Базовата хартията на този тип тапети и структура се образува чрез прилагане на стъклени влакна. Асортимент радвам голям - голям брой текстури и релефи. Допълнително фибростъкло са изключени, имат висок индекс на еластичност и устойчивост на повреди. Този тип тапети е интересно с това, че планира да често промените цветовете в стаята - този процес може да се извърши до 15 пъти.

Като лепило може да се боядисва тапети

Външен вид на тапети за боядисване

Тъй като лепило, хартия и нетъкан тапет?

Как се лепят стъклени влакна и нетъкан тапет?

Основната разлика между залепване на тези видове тапети е фактът, че лепилото се нанася на стената, а не на реалната тапет. Това значително ускорява процеса на работа. Тапети могат да бъдат отрязани директно от ролката в процеса на лепене и лепилото трябва да се прилага на площ, която е по-широка от 10-15 cm от широчината на лентата. Имайте предвид, че в случай на наличие на сложен модел на тапета ще наложи да се поберат от групата на групата.

Общи правила за работата на тапети чрез боядисване

  • Температурата в операционната зала - не по-ниска от 20 градуса по Целзий;
  • не чернови или отворени прозорци и врати.

Прилагането на боя е позволено не по-рано от 24 часа след изсушаване. Имайте предвид, че най-дългата суха фибростъкло тапет.

Материал за боядисване - бои САМО водна основа, или с други думи - на водна емулсия.