Как да се изгради мускул у дома професионални съвети

Muscle как да го построи
Гири в ръцете на атлета всички, които посещават фитнес зали, иска възможно най-бързо да се постигне големи резултати. Но по-често това не е така. Как да се изгради мускул, и дали това може да се направи у дома? Отговорите на тези въпроси могат да бъдат намерени в статията.  • Етапи на мускулния растеж
  • подготвителната фаза
  • мускулна хипертрофия
  • мускулна хиперплазия
  • адаптация система

Тази тема винаги е от значение и всеки начинаещ културизма чудеше колко бързо той ще може да видите резултатите. Често, обаче, никой не може дори да се опитва да планира етапите на растеж на мускулите си. И това се отнася не само за начинаещи спортисти, но опитни треньори. Но това е много важно, както показва практиката.

Възможно ли е да се помпа бързо? Почти всеки треньор на този въпрос на първо повдига само една усмивка, но след това започва да се дразни. На тези въпроси ясен отговор не съществува. Всеки човек има свои собствени характеристики, както и два различни хора могат да предприемат различни времена, за да постигнат същите резултати.

Можете да започнете, дори и с факта, че всеки млад човек, които влизат в залата, има различна мотивация и желание. Тук всичко е много субективно, но можем да кажем едно нещо: ако сме си поставили за задача и да направи всичко възможно, за да се справят с него, резултатът със сигурност ще дойде.

Етапи на мускулния растеж

Muscle как да го построи


Много е важно да се определят постижими цели. Ако всички ние говорим за примери от реалния живот, можете да изберете обикновения човек е с височина 178 см и тегло 70 кг. Сами по себе си, отново може да означава възможности достатъчно добре, за да се хранят, че също е важна. В този случай, можете да получите по следния график на прогресията му:

  • Подготвителна фаза - от 2 до 4 месеца;
  • Хипертрофия фаза - повече от 2 години;
  • Фаза хиперплазия - 1-2 години;
  • Система за адаптация.

Средното време, необходимо за напредъка, можете лесно да се изчисли тяхната собствена, и да получите отговор на въпроса дали може да се изпомпва? И сега това е необходимо за всяка от стъпките, за да ходят по-подробно по-горе, че всичко си представим това, което предстои.

подготвителната фаза

Както се вижда от горната схема, това е най-краткият от четирите етапа. Въпреки това, тя е и най-важният. Той е тук, че спортист се поставят основите на бъдещото си развитие, качеството на които зависи от скоростта си.

Muscle как да го построи


Обучение в залата са свързани с усилени тренировки, и тялото трябва да се движат, за да се намалят разходите за енергия в бъдеще. Първият променя системата на енергийните доставки. Това се дължи на необходимостта да се даде повече енергия към мускулите. От друга страна, това налага да се натрупват в мускулната тъкан повече от гликоген и АТФ. Също така, настъпят съществени промени в работата на ензимите, отговорни за метаболизма на енергия в организма.

Едновременно с тези процеси, мускулите също трябва да преструктурира своята работа, за да прекарат възможно най-малко количество енергия. За тази цел на централната нервна система започва да действа по различен начин на мускулите, така че те да работят повече, отколкото се съгласи.

На практика това означава увеличаване на силата. Например, ако в началото на обучението на атлета може да работи полюсните 50 килограма, а след това след няколко месеца, теглото се е увеличил до 60 или дори 70 килограма. Това не се дължи на увеличаването на мускулната си, но тъй като по-ефективно от тяхната работа. Всички онези, които вече са заети, да видя този човек.

Първите 2-3 месеца на обучение не трябва да гонят постоянното увеличение на мащаба. Тя е много по-ефективно да работят с малки тежести, но всички упражнения за извършване на технически възможно.
Всеки, който е само началото културизма трябва да обърнат специално внимание на е техниката. Това ще позволи да се научат да контролират мускулите им, което от своя страна постепенно ще работят още по-ефективно. Когато това се случи, само ще добавя тегло.

Ние трябва да се адаптират към новите условия, както и други системи на тялото - обмяната на веществата, костите и сухожилията. По време на растежа на мускулните тъкани и съответно увеличава броя на кръвоносните съдове, които ги хранят. Това води до промяна в транспортната система.

След няколко месеца от началото на обучението на мускулите се увеличи до известна степен, но това не е така, защото на растежа на myofibril, но поради нарастването на придружаващи системи. Но след известно време мускулите вече не се увеличи са, тъй като голяма част от процеса на растеж все още не е било. Това ще се случи само във втория етап.

мускулна хипертрофия

Muscle как да го построи


Ще започне този етап само две или дори четири месеца след началото на класове, когато тялото ще бъдат подготвени за растежа на мускулната тъкан. На този етап, мускулните влакна започват да харесват "надуе". И противно на общоприетото схващане, този процес не е толкова дълго време. По някаква причина много хора, те се третират и спортисти са сигурни да се постигне резултатът, трябва да преминат на няколко години. Въпреки това, той не е така.

Мускулната клетка е в състояние да достигне максималния си размер средно две години. Говорейки по друг начин, за продажба на ипотекиран в лицето на потенциала (в действителност, това се нарича хипертрофия) ще бъде достатъчно, за две години.

За да стане по-ясно, можем да посочим следните цифри. В рамките на два месеца от начинаещ спортист е в състояние да увеличи собственото си тегло от 70 до 74 килограма. След това, за първата година, поради увеличаване на мускулните влакна, теглото му може да се увеличи с 10 или дори 15кг, и през втората година - с още 5 или 10 кг. По този начин, в продължение на две години с правилното усилие в обучението могат лесно да добавите до 20 кг.

Така стигаме до точката, в която мускулните влакна наличните достигнали максималния си размер. Но това не означава, че повече мускули няма да стават по-големи. Точно сега е необходимо да се създадат нови влакна, имащи свои собствени резерви за растеж. Това ще се случи по време на третия етап.

мускулна хиперплазия

Muscle как да го построи


На този етап, трябва да отидете до висококачествено обучение обем с по-леки тежести. Това ще доведе до мускулните влакна, за да споделят, и след това да нарасне до максималния си размер.

Тези хора, които са били в състояние да постигне по време на втората фаза на максималния си хипертрофия. започва да се използва за обучение с голям обем, са в състояние да увеличи значително своите мускули. Ако курорта отново, за да фигури, а след това в една или две години, може да бъде добавена от 5 до 10 килограма мускулна маса. Така, ако връщането в примера по-горе, след това в етап 70 нов хиперплазия кг в състояние да достигне 95 или 100 кг.

Заслужава да се отбележи, че много от културисти в своите класове комбинирате етапи на хипертрофия и хиперплазия на един, който обикновено трае в продължение на четири години. Това е един много добър ход. Разработване и двете хиперплазия и хипертрофия, можем да постигнем много по-голям успех. Те ще помагат един на друг, както и дейности, ще станат по-ефективни.

Имайте предвид, че максималният потенциал да увеличи се постига мускулната тъкан в продължение на три или четири години. След този процес е бавен, и като резултат ще спре напълно. По този начин, последната фаза се случи.

адаптация система

Muscle как да го построи


Същността на сцената е съвсем проста: необходимо е да се увеличи възможността за системите на тялото, които възпрепятстват растежа на мускулите.

В последната стъпка, която трябва да се разшири основата, която е положен през първия етап. Както можем да видим, изграждането на собственото си тяло е много подобен на процеса на строителството на къщата. Ако след построяването на къщата в определено време стана твърде малък, за вас, вие трябва да го удължи, докато укрепване на фундамента.

По този начин, вие отново трябва да работят на всички системи, които са описани по-рано в тази статия. Когато те ще бъдат в състояние да разшири капацитета си, ще започне отново мускулни печалби маса.

За съжаление, за това колко може да продължи фаза на системата да се адаптира, не е възможно да се каже със сигурност. Ако успеете да хванете своята същност, а след това можете спокойно да се нарека специалист. Вие ще бъдете в състояние да вземе решение относно необходимостта да се обърне специално внимание на и за това как може да направи разликата. С грижата на добър в разбирането на това със сигурност ще дойде. От страна е трудно да се прецени, но самият той се чувства на всички промени и може да повлияе на развитието на организма.

В заключение ще отбележим, че преди да питам дали е възможно да се изпомпва, което трябва да се определи за себе си целта. Ако искате да имате големи мускули, е необходимо да се изготви план за развитие. Дайте няколко месеца, за да подготвят тялото му. Само тогава може да се премине към фазата на хиперплазия и хипертрофия. Това отнема средно от около пет години.

Ако се постигне това, е необходимо да се започне работа по системите на организма. Има много случаи, когато децата спечелили около 30кг за 4 или 5 години. В същото време те не се използват постиженията на съвременната спортна фармакология.

Ако сте си зададе въпроса: Как да се изгради у дома и реших да се постигне тази цел, висока ефективност и отдаденост, за да ви помогне с това.