Как да се хранят - всичко, което трябва да знаете за здравословно хранене

На тази хранене
Вероятно всеки от нас поне веднъж помисли за това дали ние се хранят правилно. Няма значение, че ни довежда до тези мисли - недоволство от тяхната фигура или здравето на раздора - само един извод: необходимо е да се промени нещо. Интернет е пълен с чудотворни диети, които обещават "незабавен и дълготраен ефект" съвети на диетолози и специалисти по хранене са намерени почти всеки сайт. А "хранителна пирамида"? First American и след това "коригира" Европа ... И, изглежда, тук е, истината - го вземе и да го ползват, но нашите малко човек сам препоръки. Винаги искаме да стигнем до дъното. И с право - познаването на механизмите за преработка на хранителни вещества в енергия и градивен материал за клетките на тялото ни, ние можем да независимо реши за себе си какво и колко да се яде, и наистина оценявам всички предимства, и най-важното е, че недостатъците на предложените диети и хранителни насоки.На тази хранене
Един от тях е постоянно извършване на работа. Работа - това не е само физическо или умствено усилие, но и жизнените функции на организма. Дори и в състояние на сън, когато на пръв поглед напълно неподвижен и спокойна, тялото ни ще продължи да функционира: договорите сърдечни, надминавайки кръвта през кръвоносните съдове, белите дробове правят дихателни движения, извършвани метаболизма във всяка клетка. В тялото строителни процеси непрекъснато се появят и подновяване на клетките и тъканите в организма. Някои клетки умират, вместо да ги новия родени. По време на живота на клетките в тях там е повтаряща се подмяната на редица вътреклетъчни структури, както и за тези, които "ремонт" на тялото се нуждае от "градивните елементи", които могат да бъдат получени само чрез храната. Някои биологично активни съединения (като хормони и коензими), формирани само от специфични вещества (витамини), съдържащи само в храни.

По този начин, храната - това е сложен процес протича, храносмилане, абсорбция и усвояване на хранителните вещества от организма, необходимо за покриване на потреблението на енергия, изграждане и обновяване на клетките и тъканите на тялото ни и регулирането на неговите функции. Поради това е много важно, че тялото получава необходимите хранителни вещества в оптимални количества и в точното време. Точно балансирана диета - ключът към правилното функциониране на нашите системи на тялото.

На тази хранене
Всички необходимата енергия за нашето тяло идва от храна. В процеса на усвояване и използване на храната в тялото е нещо подобно на изгаряне. Всъщност, най-на продукта се превръща в топлина (енергия), въглероден диоксид и вода. Въглехидрати и мазнини се усвояват от организма почти напълно, но протеина дава редица окислените продукти се отделя с урината. Законът за запазване на енергията е абсолютно, и е ефективен в цялата природа, включително и клетките на човешкото тяло. Ето защо, една от първите принципи на добра балансирана диета може да се нарече груба баланс между приема и разхода на енергия за нормалното му функциониране. Как може да се изчисли този баланс? Много просто - чрез преброяване калории! Смята се, че един грам протеин дава 4 ккал, един грам мазнини - 9 и 1 г въглехидрати - 4 ккал. На нашия сайт има специална маса и калкулатор калориите, както и за да знаят колко калории изразходвате, можете да изчислите колко калории на ден тялото ви се нуждае. Смята се, че съвременният човек прекарва около 2200 ккал на ден. Тези цифри се променят в голяма начин, ако някой се занимава със спорт или тежък физически труд, или, напротив, по-малко, ако той има заседнал начин на работа.На тази хранене
Но е важно не само количеството на калориите. Телата ни правят не са безразлични, поради които групи са получили калорични хранителни вещества. От съществено значение за нормалното функциониране на определено съотношение на протеини, мазнини и въглехидрати, както и витамини и минерали. Оптималното съотношение на протеини, мазнини и въглехидрати съотношение е 1. 1,2. 4. Това означава, че протеините в идеалния случай трябва да бъде около 12%, а мазнините - 30-35% от общите калории. Ако се преведат тези цифри в по-разбираеми грама, се оказва, че за възрастен занимава с лека физическа работа, количеството на протеина е равна на 80-90 г, мазнини - 100-105 г, въглехидрати - 360-400 грама (или около 2750- 2800 ккал).

В природата няма такъв продукт, който ще съдържа всички компоненти, необходими за едно лице (различно от, може би, майчиното мляко, но това е храна изключително за бебета). Поради това, комбинацията от различни храни, позволява на тялото да получите всички необходими материали за него. Ето защо е толкова важно да се яде най-различни

На тази хранене
за. И това е важно за ензимната система, като най-разнообразна храна, с оптимално съотношение на белтъчини, мазнини и въглехидрати позволява на ензима да работи добре. А поддръжници отделно захранване "ще бъде, че е полезно да се знае, че процесите на обучение и обмен на определени microcomponents често драстично подобрени и усъвършенствани в присъствието на други хранителни вещества. В кръвта и лимфата на тялото, в този случай едновременно дойде и аминокиселини, и мастни киселини, и монозахариди - това е, просто казано, и енергийни носители и "строителен материал". Логично е да се предположи, че отделна доставка на енергия само без "градивните елементи" или обратното, "строителен материал", без енергия в крайна сметка може да създаде много трудности за организма. Имайте това предвид, когато решите да се хранят в Shelton.

На тази хранене
Точно балансирана диета е немислимо без режима. И това е вярно, тъй като сериозни нарушения диета често водят до метаболитни нарушения, и - като следствие - до различни заболявания. А истината е, че много от нас по-лесно за нещо за ядене, какво да се яде по време и напълно. Най-често, ден работа лице е: много лошо закуска (или дори липсата на такава - не може в действителност, наречена закуска с чаша кафе сутрин), понякога дефектен обяд по време на работа под формата на сандвичи (добре, последния път, в офисите на всички най-доволни от кухнята!), закуски и чай, кафе и сладкиши през деня, и в крайна сметка, плътна вечеря у дома. Най-значимият резултат от тази диета може да стане със затлъстяване. Това се дължи на факта, че през нощта енергията на тялото ни са малки, но те са още по-ограничена по време на сън. Голяма част от въглехидратите, а не да бъдат подложени на пълното
На тази хранене
окисление, се превръща в мазнини, които са внимателно полага от нашето тяло "в резерв", където е възможно. В допълнение, прехвърлянето на основната част от дневната диета в вечерните часове може да получи разнообразие от заболявания на стомашно-чревния тракт и панкреаса.

Древногръцкият философ Сократ принадлежи на изявление: "Ние трябва да имаме, за да живее, а не живее, за да яде." Златни думи!