Как да се хранят котката в къщи

Въпросът за това как да се хранят котката, се изправя пред всеки собственик, поради състоянието на захранването на здравето зависи от настроението на животното. хранят изборът е достатъчно широк, и се открие възможност, която е подходяща за котката и лесен за майстор, не е трудно.Хранителните нужди на котките

Котките обичат да се хранят котките

Основното нещо е балансирана диета

Котки и техните диви родственици в природата са хищнически начин на живот, ядат малки гризачи, птици. Структурата на челюстите позволява котки да отхапват или откъсват парчета месо, но котката ги поглъща цели - като няма задни зъби.

Съвместимост може да бъде различен: котка може да отхапе парчета от доста големи парчета и вече нарязан с храни, както и храна под формата на каша или паста. Котки едва ли отличават нюансите на вкус, но са чувствителни към миризмата на храна, така че не е задължително да разнообрази диетата си, толкова дълго, колкото е балансиран, а храната - пресни.

Продукти, които са противопоказани за котки

Котките не могат да дават остри, пържени и солени храни, така че ветеринарните лекари не препоръчват да се хранят животните с храна от масата. Поради слабата черния дроб не се препоръчва да се хранят котките сланина, както и често ги дават млечни продукти с високо съдържание на мазнини - заквасена сметана, сметана, масло.

Котките са строго противопоказани и шоколадови продукти, съдържащи какао на зърна - те съдържат теобромин, много токсичен за тези животни.

Какво точно трябва да се хранят котката

Оптималното храна за котката - тя е готова да специалност храна или естествена храна, задоволяване на нуждите на вашия домашен любимец. В менюто за избор, котката трябва да се вземат предвид възрастта, здравословното състояние и дейността на животното.

За стерилизирани животни е по-добре да се избере едно меню - техните нужди са малко по-различни. Специална диета нужди, котенца, бременни и кърмещи котки.

Дали е по-добре да физическо или промишлени емисия

На този въпрос все още няма ясен отговор за всеки тип храна има своите поддръжници и опоненти. Напълно балансирана диета естествено ще изиска от собственика на много по-дълго, отколкото да се готви храна промишлени премия производство.

В същото време, добре приготвена храна, не са евтини, а ако имате време да се хранят котка естествена храна, можете да спестите. При избора на власт, ние трябва да помним, е нежелателно да се смесват хранене завърши фуражи и naturalkoy, това може да доведе до стомашно разстройство.

Суха храна за домашни животни, ползите и вредите

Котките обичат да се хранят котките

Суха храна не е подходяща за всички котки

Суха храна за котки се произвежда под формата на крокети или гранули, съдържащи всички основни хранителни вещества котки в нарязан и уплътнена форма. Котките като хрупкави крокети, а повечето от животните с удоволствие се хранят със суха храна.

 • Пълен грим, при хранене с високо качество суха храна, не е необходимо да се даде котката ви витамини и минерали;
 • Лесен за употреба: няма нужда да се подготвят;
 • дълъг срок на годност;
 • храна не се разваля в купа;
 • качествена храна произвежда специализирана линия за всички възрасти, породи и начин на живот на котки.

Против суха храна:

 • Вие трябва стриктно да се гарантира, че котката е имал достъп до вода;
 • не всички котки, подходяща суха храна, някои животни предизвиква запек;
 • стари и слаби животни, които не винаги могат да дъвчат гранули.

Мокра храна за домашни любимци и консервирани

Котките обичат да се хранят котките

Мокра храна подходяща за котенца и възрастни котки

Алтернативен суха храна - влажни и консерви. Те съдържат всички необходими елементи и котките се различават балансиран състав, като по този начин по-лесно да се поберат и дъвчене малки котенца, възрастни животни и котки с чувствителна храносмилателна система. Консервирани продукти в единични опаковки и контейнери, съдържанието на влага е 85%, така че при подаване консервирана храна котка пият по-малко вода.

От минуси може да се отбележи, мокри храни по-ниска в сравнение с химическо срок на годност, както и необходимостта да се запази отворен пакета в хладилника. При закупуване на такъв фураж, трябва внимателно да се запознаят с пакета - той не трябва да има отоци, увреждане, ръжда, храна срок на годност и трябва да се провери.

Приготвени храни - видове и характеристики

При избора на готовата храна, е необходимо да се обърне внимание на неговия състав. Приготвени храни съдържат:

 • месо и месни продукти или риба;
 • житни растения;
 • зеленчуци и фибри;
 • минерални добавки, по необходимост включително калций и фосфор;
 • витамини.

В зависимост от качеството на своите продукти и фуражи пропорции са разделени в класове:Храна икономиката

Котки в евтин привличат ароматни фуражни добавки като коча билка. Поради това, че е трудно да се преведат на котката с евтин и не много полезно за качество на храните и скъпо.

Емисия на средната класа

Нахранете Premium

Котките обичат да се хранят котките

Premium емисия напълно отговаря на нуждите на котките

Те са по-скъпи храни, но поради високото си съдържание на протеин и протеин котка ги яде по-бързо. Като част от скъпи храни - месо, една малка част от страничните продукти, висококачествени зърна и зеленчуци, минерали и витамини. Те напълно отговарят на нуждите на котките, в допълнение към нея се хранят само трябва чиста вода.

Производителите на висококачествен фураж предлагат различни продуктови линии, като се вземе предвид конкретно вида, възрастта, както и отделно захранване линия за стерилизирани котки и животни със здравословни проблеми. Например, храна регулиране сол баланс при животни с уролитиаза или понижено калорични храни с котки, страдащи от затлъстяване.

естествена храна

За да се хранят на котка естествена храна, собственикът трябва да знаете основите на избора на съставки. Време за тяхната подготовка се изисква и повече. Но е възможно да се избере най-общо за хранене на животното, което отговаря на техните нужди и вкус.

Основните компоненти на естествената храна:

 • протеинови храни: месо, риба, месни продукти, мляко, сирене, яйца;
 • въглехидрати: пълнозърнести храни, съдържащи скорбяла, зеленчуци, кореноплодни;
 • мазнини: главно от животински произход;
 • витамини и минерали.

Месо, риба и карантия

Котките обичат да се хранят котките

Хранене на риба води до влошаване на обмен сол

Основният доставчик на протеини в диетата на котката - месни и рибни продукти. В допълнение към месо протеин съдържа незаменими аминокиселини за котки, желязо, витамини, животински мазнини. Котките могат да се дава почти всяко месо, трябва не само да се включат в мастни свинско месо. Карантия котки също ядат с удоволствие, може да е в черния дроб, сърцето, белите дробове, бъбреците.

Риба без кости - ценен източник на диетични белтъчини, мазнини и нейното голямо разнообразие насищане на организма с витамини А и D. Въпреки това, рибата котка съдържа малко калций и фосфор, стига хранене риба сам ще доведе до влошаване на метаболизма сол. Това може да доведе до загуба на коса, отслабване на костите, уролитиаза. Рибата трябва да се редуват с месо и допълни, за да се хранят с месо и костно брашно - източник на калций и фосфор.

Мляко и млечни продукти

Не всички възрастни котки обичат мляко - някои животни има непоносимост към лактоза млечен протеин. Така че животинското мляко е противопоказано. Останалата част от вас може да даде не само мляко, но също така и млечни продукти с ниско съдържание на мазнини, както и ниско съдържание на мазнини извара - чудесен източник на протеини и калций.

Овесена каша, зърнени храни, зеленчуци

Котките обичат да се хранят котките

Краставиците са най-полезни за котки

Котките не обичат зърнени култури и зеленчуци в чист вид, така че трябва да се даде ги смесва с месо или млечни продукти. Зърнени котки полезен пшеница, ечемик, овес, ориз и царевица. Зърното съдържат предимно въглехидрати - до 80%, около 10-15% протеин, до 5% от растителни мазнини.

Богатите смилаеми протеини, пиле или пъдпъдъчи яйца обикновено дават по хранене на малки котенца, възрастни котки се препоръчва да не се даде повече от два пъти седмично. Те съдържат витамини А, D и В, както и желязо, дават по-добре яйце варено.

Готови храни за котки съдържа всички витамини, необходими за това. С самостоятелно приготвяне на храна не винаги е възможно да се създаде една диета, която отговаря на всички нужди на котки, така че трябва да се даде на вашата котка специални витаминни комплекси под формата на таблетки или капки.

Дневна порция: колко често да се хранят котка

Котките обичат да се хранят котките

Котките се хранят на ден не повече от три пъти

Възрастните котки се хранят два до три пъти на ден. Ако котката е почти готов да се хранят, единични и дневната доза се изчислява в съответствие с препоръките на производителите на фуражи, посочени на опаковката.

При хранене на природен хранителни продукти дневна доза е около 200 грама за средни по големина котки, съотношението на продукта трябва да бъде: 120-130 грама месо, риба или карантии, останалите 70-90 грама - млечни продукти, зърнени храни, зеленчуци и яйца.

Животински мазнини котки обикновено приготвени с месо, риба хранене постно или карантии мазнини могат да бъдат добавени към - масло, например. Също така, добавени към храните витамини и минерални добавки. Дневната доза се разделя на три части и продукти могат да бъдат разделени: в едно хранене на извара и яйца, в другата - овесена каша, в третата - месото със зеленчуци.

Как котката трябва да се пият?

Котките, както и други бозайници, които се нуждаят от вода, както и достъпът до него трябва да бъдат постоянни. Много котки пренебрегват малките ястия и предпочитат да пият от една кофа или кана. Идеално - голяма купа на куче, че е трудно да се обърнат, и водата в него остава чиста по-дълго.

Количеството на водата пиян здравословен котка е перфектно се настройва. По-възрастните животни не винаги жадни, така че трябва да се уверите, че те не са имали запек, както и предотвратяване на дехидратация, храненето им полутечна храна.

Съдове за хранене котки

Котките могат да имат едно от ястията, но това е по-добре да се използват специални купички за котки. Техният размер трябва да съответства на една единствена доза, така че храната не се разлее и намазва по дъното. Удобно, купичките се разширяват към дъното, така че те са по-малко плъзгане и преобръщане.

Да не се използва двойни чаши, половината от които изляха вода. и в друго - сложи храната. Много е вероятно, че храната попадне във водата, и котката да я пие.

Съвети за хранене на котки

Котките обичат да се хранят котките

Фуражите, котката ви насрочено в същото време

Котки - капризните животни, те имат дълъг помиришат преди ядене, проучване на храната и да опитат своята част от денонощието. Поради тази причина, че не е необходимо да се наложи една купа прекалено много физическо или консервирана храна, тя може да изсъхне. По-добре е да се хранят на умерени порции. Котките се използват, за да се яде по едно и също време, а собственикът е по-добре да се спазват режима.

Животните, склонни към затлъстяване, е необходимо да се ограничи в храни, фуражи по-често, но в малки дози. Преди да седнем на масата, трябва да се хранят котката - гладна котка особено чувствителен към миризмата на човешка храна, започва да попитам едно лечение, а след това се хранят с двойно апетит. Хранене тези котки е по-добре да се използва специален готовата храна.

котка хранителни предпочитания обикновено сами избират. Признак за коректността на менюто - активен и здравословен вид и добро чувство за хумор котката. Ако вашето животно е весел и закачлив, така че сте били в състояние да се намери подходяща диета за него - ключът към дълъг живот и отлично здраве.