Как да се грижим за дървото мандарина у дома

Как да се грижи за домакинството мандарини
Tangerine дърво принадлежи към семейството на трайни и вечнозелени растения, и по тази причина ще зарадва очите ви за дълго време. Освен това, вие може дори да бъде в състояние да събере от него добра реколта. Малък мандарина дърво произвежда около 70 плодове! Те узряват в началото на есента и ще остане на дървото в продължение на няколко месеца. Но всичко това е възможно само с дължимата грижа. Но как трябва да бъде същата грижа, сега знам.Каква трябва да бъде на земята за младите мандарините

За дърво нараства и добри плодове, почвата трябва да има състав: земята лист (1 част), торф земята (2 части), пясък (1 част), хумус от кравешки тор (1 част).

Каква трябва да бъде почвата за възрастни мандарини

Възрастни растения изискват малко по-различен състав на почвата: 1 част листа земята, 3 части хумус, 1 част хумус от кравешки тор, 1 част пясък и малко мазнини глина.

Къде да поставя мандарина дърво

Каква трябва да бъде с температура

Мандарини взискателни не само към отразяването, но също така и за подгряване. През пролетта и лятото, това дърво е най-щастливият при температура от 15-18 градуса. Тя е в такива условия се извършва формирането на пъпките, цъфтеж и плодове в стаята.
През зимните месеци, температурата на въздуха трябва да е малко по-ниска - около 12 градуса. Неспазването на това дърво няма да даде плод.

Как правилно да се напоява мандарина дърво

През летните месеци, вода растението трябва да бъде няколко пъти на ден. През зимата, той ще бъде достатъчно, както и няколко пъти седмично. трябва да се приема на вода за напояване, за да защити и топло.

Каква трябва да бъде влажността

Редовно (три пъти дневно) мандарина дърво спрей вода при стайна температура, не само през лятото и през зимата, особено ако тя е в една стая с централно отопление. В случай на недостатъчна влажност на дървото може да се получи въшки, кърлежи и други вредители. Експертите също така съветват да се сложи до купата на централата с вода. Това ще помогне за увеличаване на влажността на желаното ниво.

Как и какво да оплоди мандарина дърво

Възпроизвеждането на мандаринови дървета

Размножаване (пъпкуване) на мандарина дърво се извършва по няколко метода:

  • Семена за посев - дава добър резултат, но плодовете трябва да чакат достатъчно дълго.
  • Въздушни изрезки - са по-подходящи за по-големи дървета, тъй като можете да изберете един клон, който се очертава по-добре от други.
  • Изрезки - подходящи само за някои класове.
  • Присаждане - да вземе бъбрек от средната част на мандарина дърво рязане плодните и тя се премести към Т-образен разрез на подложката. Местоположение ваксинация непременно вятър лентата. Тя може да бъде отстранен само когато бъбреците е свикнал.


Талантливи млади два пъти в годината може да се извърши - през пролетта и края на лятото. Точно по това време мандаринови дървета са активно растящи.

Как да се намали мандарина дърво

Обрязването растение значително да ускори своята плодообразуване. Mandarin започна да се разклони, своевременно щипка апикална издънки. Също така, не забравяйте да се намалят ненужните клони и слаби.

Как и кога да трансплантация мандарина дърво

Младите растения се нуждаят от годишния презасаждане. В случаите, когато корените на дърветата все още не е сплетен буца пръст, те могат да бъдат оставени в една и съща почва. Но за да се промени най-горния слой на почвата и канализация все още има.
Плодните дръвчета мандарина трябва да се пресажда на всеки две до три години. Опитайте се да изравнят в началото на растежа на растенията, в противен случай не се препоръчва да се пресаждат.
Осигурете добър дренаж дърво. Новият пот кореновата шийка мандарина трябва да е на същото ниво. Също така, не силно унищожи земята МС.
Надяваме се тези съвети ще ви помогнат да расте силно и красиво дърво, което ще ви зарадва със сладки и полезни плодове.

Имам мандарина дърво, той е бил на около една година, по-малко от един метър височина, тази пролет е много добра отне, но в средата на лятото до голяма степен започва да падне на листата, това бях доста голи! Много съжалявам, аз не знам какво да правя, ако имате най-малко нещо, което може да го оправи! ми кажете!

Благодаря ви много за статията!

Помогнете, моля трансплантирани mandarinchk имам го на височина sm50 трансплантирани в ново гърне просто става малко повече, за да падне листата пожълтяват и какво да правя.

Александър, трябва:
1) Поставете дървото в близост до 2 плочи (средна височина) на водата.
2) Opyrskivat 2 пъти дневно. (Сутрин и вечер).
3) Желателно е до 1 на всеки 3 дни за наторяване.
4) промяна на температурата до 12 градуса. (Когато израстък поне един listochok, промяна на температурата до 18 градуса).
5) "отдаване" му цялата душа, и не губи надежда.

Pіdskazhіt дали невестулка. W IFHT мандарина листа, kolis takozh Такео Bulo, бира смрад vіdrosli. Vіn Буда Жити.
В I пререже takozh obkidayut две мандарини листа, и един navіt pozhovtіv. Мени Scho Robit?

Дадоха ни мандарина дърво. Случило се така, че ние трябваше да напусне в продължение на седмица (в същия ден и когато са представени).
Нищо за ухажване на това растение, ние не знаем :(.
при пристигането на една седмица по-късно открих, че дървото се изхвърлят 95% от листата.
Пренаредени от слънчевата страна, започнах полива 2 пъти седмично в продължение на 600-700 мл. Вече един месец е минал, той имаше бели цветя.
Плодовете, които са израснали малко и пожълтели.
Радвам се :)))
Ръст от около 60cm. 9 мандарини.
Какво да правим със сухи клонки. Те дойдоха от начина, по който са капчиците смолата ..
Than си медицинска сестра? Много ми се иска да го задържи.
Благодаря.

Здравейте, Моят мандарин за около една година, но е израснал само на десет сантиметра, че аз просто не правят всичко, както се препоръчва, но не е rastet.Podskazhite какво да правя.

много вкусно

Анастасия, кажете ми, моля, какво е необходимо, за да се оплоди дървото? Благодаря предварително!

мандарини около един месец, два жълти listochechki какво да правя. създанието. Prompt ktonibud pazhaluysta!

Добър ден.
Моят Mandarin вече е висок 1 м. С това, което кадри кое време на годината е най-добре да се започне рязане на върха? той вече е бил 3 години

Мандарин слуз с което мога да направя

Здравейте Не съм от дълго време е имало малко дърво с мандарини седяха в саксия. и оставя падат ми каже какво да правя. или това е начина, по който трябва да бъде.

Имам едно дърво с мандарини! Трябва ли да ги вземете? Той е малък плод 30 см толкова много жълти и кисело!