Как да разберете малко за себе си

Как да "каже малко за себе си?"

Преди да отидете на интервю, вие определено трябва да обмисли отговора си на искането на интервюиращия да разкажа малко за себе си, защото със сигурност включите с такова желание. За тази цел Практикувайте това мини-презентация на къщата (което, между другото, ще дойде по-удобно повече от веднъж), след тези принципи.Не повтаряйте информацията, съдържаща се в резюмето.

По-добре е да направите няколко препратки ( "За повече информация относно уменията, придобити по време на работа в компанията, е писано в моята автобиография", и така нататък). Ако по някаква причина интервюиращият иска да продължава да звучи информация, която вече се съдържа в автобиографията си, че е вероятно да поиска допълнителни въпроси.

Не се карам с рамки от учебната програма.

Подарете си професионална позиция.

Работодателят със сигурност очаква от Вас да ни кажете защо смятате, че сте подходящ кандидат за въпросната длъжност. От вас искам да чувам за вашето образование, опит, ако има някаква промяна нелогично работа - какви са причините за това. Е, ако просто разказа за очакванията си от новата работа.Ако, например, напълно усвоили свири на виолончело или скейтборд, че е малко вероятно, че тя ще ви помогне в работата си. Но фактът, че институтът сте капитан на баскетболния отбор - много по-интересно за бъдещата си лидерство факт от биографията. Посветете събеседник в детайлите на вашите семейни проблеми, разбира се, не е необходимо. Въпреки това, историята на едно семейство не става доказателство за вашите позиции несъответствия. За някои позиции, дори и този вариант е плюс: показва как важно за вас семейни ценности, вие проявяват интерес към по-голяма степен в стабилна работа и в по-малка степен в кариерното израстване.

Най-доброто нещо ще се възприема сбит (кратък, но ясен!) История за себе си, на две минути, след което тя ще бъде подходящо да се предложи да поиска допълнителни въпроси, ако има такива моменти работодател за себе си все още не е схванал.

В крайна сметка, целта на работодателя по време на процедурите за оценка в процеса на наемане е да се отговори на три основни въпроса: "Ще", "Ще го искам?" И "да се побере?". Ако вашият разказ притежава съответната посланието, че е вероятно да задоволи работодател.

Споделяне на страницата