Как да расте син смърч у дома, смърч засаждане и грижи

Както отглежда син смърч
Blue смърч - благороден иглолистно растение, което ще зарадва очите ви през цялата година. Но това е точно това, което е свързано с високата цена на посадъчен материал от смърч. растение принадлежи към изчезващите видове. Какво да направите, ако искате да засадят смърч на лятната си къща? В тази статия ще научите как да расте син смърч в дома, както и начинът, по който засаждането и отглеждането на смърч.Как да расте син смърч у дома?

Как да се засадят смърч? Основното нещо е да не бъде несериозна. При благоприятни условия смърч са склонни да живеят 250-300 години. Представете си как ще се развива през годините? Ето защо, когато засаждане трябва да бъде на първо място, не забравяйте, че това дърво не трябва да растат по-близо до дома си от 15-20 м. В допълнение, смърч неочаквани са от вида, а вятърът може да бъде реална заплаха за вашия дом ,

кореновата система на от смърч расте в хоризонтална посока, което прави това растение важно предимство в сравнение с други дървета - смърч глоба ходове трансплантация.

Как да се засадят смърч?

Има три вида на засаждане синьо смърч: семена, резници и посадъчен материал. Сега ще разгледа засаждане сини смърчови семена.

Засаждане семена синьо смърч

Преди засаждане, сини смърчови семена се нуждаят от малко прах или fundazol bayletonom. Също така е възможно да се направи малко podkislivaniya торф или хумус в почвата. смърч ще растат слабо върху варовити почви. Не се препоръчва за растителна смърч, където по-рано отглеждат картофи, домати, зеленчуци, царевица. На тези места смърч избледняват. Най-добре е, ако решите да расте син смърч на място, взети от тревни площи или когато смърч ще нарасне до борова гора.

Как да се засадят смърч?

За засяване синьо смърч, е необходимо да се подготви предварително zemlesmes и капацитет. Zemlesmes трябва да бъдат направени от торф тор. По едно кофа с торф, използвайте малко доломит. Bury е необходимо контейнер на такава смес в оранжерия при филма. И преди да посее семената в градината, предварително чиста тор и да се подготвят почвата. Преди сеитба, почвата трябва да е за да се справят, а след това се разширява в 3-5 семена, почва, обхващащ една см на торф смесени с дървени стърготини дървета и земята. Разсад се появяват след 10-25 дни. Но те трябва да бъдат разредени, оставяйки растението със силно стъбло. Оптималната температура за отглеждане на бактерии - 15 градуса. Spruce трябва да бъде защитен от нощния мраз и пряка слънчева светлина. По-добри семена не се поливат и пръскат с вода няколко пъти на ден, че почвата не е подгизнал.

Засаждането в приземния яденето

Смърч трансплантирани в почвата необходимо през пролетта, преди разсад растат добре. За тази цел, на корените преди засаждане трябва да се потапят в каша с глина. Разстоянието между разсад трябва да бъде 10-15 см. При засаждане, е необходимо да се добави на земята, взети под иглолистни дървета. Три години разсад са седнали на разстояние от 1 метър. Те ще растат още три години, които са загубили около 50 на сто от разсад. Едва в края на този период могат да бъдат засадени смърч на постоянно място.

Blue смърч издържат на студ и суша, както и вятъра. Освен това, те лесно се прехвърля към замърсяването на въздуха. Решавайки да расте син смърч, трябва да знаете, че яденето не е за бързото им растеж. Те не растат по сухи, варовикови почви с плитък плодородна почва. За ели нужда плодородна почва. Най-добре е да се използва земята, върху която да се развива този картоф или царевица.Ако всичко е направено правилно, вие ще бъдете в състояние да растат син смърч, и през последните пет години тя ще бъде до един метър височина. След това си растеж ще се забави значително. Spruce обича влага, че природата не може да го осигури. Затова нейният растеж е временно спряно, но можете да в изкуствени условия на малкия си раздвижване. За тази цел, син смърч да се полива доста активна, и има понякога, най-малко веднъж годишно, за да се създаде подкиселена решение за поливане, за да се запази свойствата на почвата, в която смърч вирее най-добре.

Смърч - засаждане и грижи

Blue смърч е много красиво растение, което има предимството, че може да им се наслаждават, а лятото и зимата. Тя ще бъде отлично допълнение към вашата обработваема земя. Въпреки факта, че иглолистни дървета имат много бавен потенциал за бърз растеж, дори и малки сини коледни елхи изглеждат добре и впечатляващи, като възхити окото и децата, и възрастните. Те са естествен декорация на областта на пейзажа, така сложно и да растат дървета на моравата, че си струва.

По-лесен начин да расте син смърч - купуват малки коледни елхи в детска ясла. Но удоволствието е скъпо, макар и да се налага и времето, прекарано ще бъде много по-малко, преди да можете да се насладите на сините елхите в страната.

И разбира се, когато засаждане синьо смърч в земята, осигуряване на адекватна й поливане, особено през първите няколко седмици след засаждане, и внимателно да следи състоянието й. В случай на нужда, да се грижи за синята смърч подхранване може да се използва за подобряване на външния вид на дървото и общото му състояние.

Сините смърчови разсад

В момента, клиентите се предлагат голямо разнообразие от детски ясли синьо смърч, отглеждани с буца земя или в пластмасови съдове. За да растат син смърч разсад могат да бъдат закупени с голи корен. При закупуване, обърнете внимание на качеството и размера на кореновата система и общото състояние на растението.

Засаждане на синьо смърч

Зимата е най-доброто време на годината да се засади синьо смърч. Всички представители на този вид студоустойчив и засаждане през зимата позволява да се запази кореновата система на дървото.

Pit за засаждане на дървета трябва да бъдат подготвени предварително, за да се изолират листата му. Размерът на ямата за кацане трябва да бъде по-голям от размера на пръстен буца е 30-50 см. Земя в никакъв случай не трябва да се замразява. Празнините, останали след засаждане на смърч, трябва да бъдат покрити с почва. Важно е да се помни, че част от утайката на земята ще настъпи след засаждане, така че кореновата шийка яде, трябва задължително да е над повърхността на почвата до 5-10 см.

При пресаждането смърч го препоръчва да се поддържа една и съща ориентация на централата на новото място. За да се защити от смърч от разхлабване от вятъра, тя може да се фиксира със специални метални скоби. Ако сте решили да се пресаждат смърч в началото на зимата, той трябва да бъде предварително затопли цялата коренова система, за да се избегне неговото замразяване.

Как да засадим дръвче синьо смърч?

За засаждане изберете синьо смърч ела около 70 см.

За добър растеж на синьо смърч изберете доста слънчево място. Въпреки че е сенкоустойчива дърво, но тя предпочита слънчево място. Това е благодарение на елата слънце запазва своя сребърен цвят.

Сините корени смърчови растат много бързо на място. Поради това е препоръчително да се направи край на това. Например, нещо като фондация ивица.

Центърът подготвени за засаждане на смърч мястото изкопае дупка. На ширина, дължина и дълбочина: 1x1x1.

За да растат син смърч се нуждае от почвата, и позволява на водата и въздуха, корените трябва да диша, и водата се абсорбира добре.

Ако почвата лошо водонепропусклива, а не "диша", е необходимо да се дебел слой дренаж. По принцип, който искате да 15-20 см.

При засаждане на няколко фиданки смърч е необходимо да се придържат към разстояние от около два метра. Дървета трябва да имат пространство да расте.

дълбочина на засаждане трябва да бъде възможно най-близо до нормалното (45-55 см)

На дълбочина на отвора трябва да бъде смес, тя помага за укрепване смърч. Сместа се състои от ситен и камък (натрошени тухли могат да се използват). Имайте предвид, че все още трябва да избухна в компост или тор.

Отглеждане на синьо смърч

За да растат син смърч е много плодородни почви не са необходими. Подходящ е за засаждане на син смърч е умерено добър грунд.

Сините смърчови разсад често умират след зимата. Ето защо е необходимо да се започне, за да го засади през пролетта, за да смърч е имал време да се утвърди.

Младите посадъчен материал от смърч не трябва да се засаждат в сухи варовикови почви. Те се нуждаят от поливане по време на тежка суша.

Младите сини смърчови разсад през първите няколко години след засаждане е много чувствителен към студ. До зимата те трябва подслон смърч клонове и сняг.

Blue смърч имат малко устойчивост на гъбични заболявания. Срещу които помагат на нови биологични продукти, както и в тяхно отсъствие - двойно fundazol лечение (10 г на 10 литра вода) на всеки 10 дни.

За първи път постави дървото засадени близо до подкрепа. Това е необходимо, така че дървото не е наклонен в първия поливане.