Как да расте син смърч от семена

Както отглежда син смърч

Закупуването сини смърчови разсад не е евтино. Ето защо, много градинари го отглеждат сами по себе си с помощта на семена или резници. Това е доста дълъг процес, но е интересно и вълнуващо. Как да расте син смърч без професионална помощ?подготовка на семената

Първата стъпка е да се подготвят семената. Това ще изисква:

  • сини смърчови шишарки
  • плодородна земя (тя трябва да бъде неутрална или слабо кисела)
  • контейнери за отглеждане на стайни растения
  • дренаж

Първоначално трябва да бъде да се търсят зимните пъпки. От тях можете да получите на семената. През зимата, шишарки се събират, а след това те трябва да бъдат въведени с топла температура. По този начин те се сушат. След известно време ще бъдат разкрити конуси. След това трябва внимателно да се отстранят семената. Необходимо е да бъдете внимателни, че те не са повредени. Получени Seminal суровина се поставя в контейнер, напълнен с пясък, който първо е необходимо да се овлажнява и поставя в хладилник. Те са оставени в такива условия до пролетта.

Преди засаждане на семената трябва да бъдат лекувани с margantsovki.Suschestvuet много ефикасен метод за подготовка на семена за засаждане на решение. За да направите това, използвайте snegovanie. Снегът, който е в сянка, трябва да бъдат уплътнени, се изкопае дупка, в която е поставена една торба семена. Най-високо трябва да се поръси с дървени стърготини. Това се прави, за да се гарантира, че не се случи бързо топящия се сняг. По този начин семената се съхраняват до пролетта. След това, те трябва да се третира с разтвор на калиев перманганат. Това предотвратява заболявания.

засаждане на семена

Както отглежда син смърч

Семената засаждането се извършва в конвенционални съдове, предназначени за отглеждане на саксийни растения. Използва се за да бъде градината на земята, която е смесена с хумус и торф. Семената се засаждат на дълбочина 1,5 см. Когато те са засадени, почвата се навлажнява. Тя трябва да се поддържа влажността на почвата, преди семената започват да покълнат. Ако всичко е вярно, то след 2-3 седмици ще има издънки. Blue смърч е устойчив на студ, така че младите растения трябва да се поставят в открито поле, за да приемат, когато стартирате студове.

Отрицателно въздействие върху синя смърч варовити почви. Ето защо, преди засаждането се подкиселява. Тази процедура се извършва с използване на амониев сулфат или амониев нитрат. За да се гарантира, че растенията не са изгнили коренище, когато вали силно, преди кацане в ямата трябва да направи дренаж от чакъл или натрошени тухли.

Първоначално разсад бяха внимателно отстранени от опаковката, в която отлежала. Трябва да се внимава да не се повредят корените. Това трябва да стане бързо, така че разсад не се изсушават във въздуха. След това корените се обработват глина каша.Засадени синьо смърч на място, което е защитено от пряка слънчева светлина. За да се предотврати загниване на коренища, не обилно напоени растенията. Всеки ден трябва да се извършва пръскане. След процедурата трябва да се прави с много търпение, внимателни, за да се грижи за смърч. Тя ще започне да се развива и расте. След 3 години разсад трябва да седнем на по-голямо разстояние един от друг. Между тях трябва да е 1-2 метра. Не е необходимо да се засадят смърч мястото, където той веднъж отглежда картофи или kukuruzu.Ochen трудното си син смърч от семена. Но в резултат расте красиво дърво, което пречиства въздуха, има положителен ефект върху човешката нервна система.

завършени разсад

Ако поникването на семената изглежда трудна задача, а след това можете да си купите готови растения. Трябва да ги избере толкова важно за качеството на кореновата система, нейната големина, като цяло синьо смърч. Засаждането на растенията е препоръчително през зимата. Това е точното време. Blue смърч замръзване. Ако го сложите през зимата, повишена вероятност да се запази коренище дървото.

Предварително подготвени дупки за засаждане на дървото. Тя трябва да бъде топло зеленина. Копаене на дупки имате нужда от подходящ размер, за да се побере свободно коренова система. Но почвата не трябва да се замразява. Растението се потапя в дупка и се покрива с почва. След засаждане, земята е в състояние на малко prosest. Поради тази причина, трябва да се засади дръвче, така че кореновата шийка наднича на почвата при 5 см. Когато е налице промяна в синьо смърч, че е необходимо да се запази предишното си място. Дървото не е разбит от вятъра, тя се определя с тел. Ако кацане в началото на зимата, когато коренище изолирана. По такъв начин, за да се създаде защита от замръзване.

За засаждане трябва да следват тези препоръки:

  1. Разсад трябва да бъде на височина около 70 cm.
  2. Мястото трябва да е слънчево, но защитени от пряка слънчева. Sun ви позволява да запазите красива гледка на дървото.
  3. Имайте предвид, че кореновата система на едно дърво расте бързо. Поради тази причина, опитни градинари спират за нея. За тази цел, основа лента.
  4. Яма, които копаят за засаждане трябва да бъде достатъчна.

Както отглежда син смърч

За растежа на синьо смърч трябва да изберете правилния грунд. Той трябва да бъде добре пропуснете влага и въздух. Това ще позволи на корените да дишат правилно, а водата ще се абсорбира бързо. Ако земята е лошо изтичане, тогава трябва да използвате drenazhem.Esli не засадени един разсад, тогава ще трябва да следват определено разстояние между тях. Тя трябва да е около 1-2 метра. По този начин, всяко дърво ще има свой собствен пространство за развитие.

дълбочина на засаждане трябва да бъде около 0,5 изяде метър. На дъното на ямата е положена смес, която помага на дървото, за да консолидира властта си. Това чакъл и дребни камъни. Също така се използва натрошени тухли. Необходимо е да се направи тор почва.

правила за отглеждане

За да растат син смърч, опитни градинари дават съвети да се препоръча да се обърне внимание на земята, което се дължи на подкрепата и хранене на младите разсад. Това растение не е взискателен към почвата, тя не се нуждае от много по-плодородна почва. Това обикновено е достатъчно земя. Но това не трябва да бъде суха, и вар. Често той е забелязал, че разсад загинали след зимата. Поради тази причина, ние препоръчваме засаждане младите разсад през пролетта, така че те са добре вкоренени преди следващата зима. Необходимо е да се следи влажността на почвата. Ако е необходимо, вода него.

Младите растения са по-чувствителни към студено. Поради тази причина, се препоръчва да ги защити със сняг или lapnika. Често смърч, страдащи от гъбични заболявания. Систематично трябва да се води с помощта на биологични продукти. трябва да постави подкрепа за младата дървото. По този начин тя няма да се огъват, но ще расте нормално. Ако ние считаме, всички прости правила, синьо смърч ще расте нормално и украсяват крайградски район.