Как да расте хризантеми в букет цветя Описание

Хризантеми, чието име се превежда от китайски като есенните звездите, засегнати елегантен своята красота и невероятно разнообразие от цветове и форми. Колко често ще получите подарък от един букет в същото време луксозни и красиви цветя, искам да се повтори този изискан разцвет сами по себе си прозореца или в градината.

Как да расте хризантема
Оказва се, нищо не е невъзможно, и в тази публикация ще говорим за това как да расте хризантеми в букет. Цветари, специализирани в отглеждането на това не е най-взискателните от цветове, а не само знаят тънкостите на възраждането на приятната разнообразие, но и начини за улесняване и ускоряване на този процес.Като букет от хризантеми расте хризантеми

Повтарянето на подобни опити вендинг видове имат много градинари. Разбира се, не всички от тях завършват с успех, но по-голямата част не успее да растат нови растения от всички майчини черти. Така че, човек се чуди дали е възможно да растат хризантема от букета, ние се обръщаме към основите на ботаниката. Основните и единствената техника, използвана за отглеждане и култивиране на цветето на съществуващите отрязани растения, резници е. Опитните производителите отбелязват, че успешните и бързо коренови издънки melkotsvetkovyh корейски хризантеми, въпреки че индийските екземпляри с големи шапки с цветя се размножават по същия начин, поставяйки малко повече усилия и търпение.

Как да расте хризантема
Така че, може да букет от хризантеми расте нов хризантема, просто трябва да изпълнява всички стъпки в последователността, която се предлага чрез присаждане технологии: изборът на жизнеспособни резници, правилната подготовка на почвата, за да се създадат условия за покълване и специфичните грижи, необходими за успешното развитие на растението.

Получаване на резници

За да растат хризантема от букета у дома, ако е правилно рязане и подготовка на резници, които се смятат за основа за бъдещи успехи. За да започнете да вендинг стволови растения трябва внимателно да проучи, изберете силна страна, т. Е. Rising от пазвите на листата, леторастите. Жизнеспособна са "маргинали", който се намира до цъфтящи стъбла, завършващи с пъпки и почти без листа. Използва се за размножаване и стъблени резници, като ги намали с 10-12 см. Тяхната зелен чисто отрязани с остър нож. Могат ли да се съборят, но така, че стъблата завършиха с "алея" - част от стъблото майка.

Как да расте хризантема

Per стволови се отстранява всички пъпки и листа, оставяйки само най-горната 2-3, които също могат да бъдат съкратени с една трета. Те правят това, за да се стимулира развитието на корена, а не набор от зелена маса, което неминуемо ще унищожи дръжката.

Как да расте от издънки на хризантеми букет: оптималната субстрат

Докато резници се обработват активни съставки, необходими за получаване на субстрата. Би трябвало живот дишащ и в насипно състояние. Различни производители са различни изгледи на състава на почвата. Това може да бъде:

  • градинска почва се смесва с торф, пясък и вермикулит поравно;
  • торф почва, се смесва с лист плесен и речен пясък (1/1/2);
  • чист перлит.


Или на почвата попълнено резервоари за вкореняване: Можете да използвате големи саксийни резници или незабавно се поставя в отделни малки съдове.

Как да расте хризантема
Важно е да се помни, стените им не е необходимо да бъдат прозрачни, особено ако субстрата се използва като бял перлит, защото в образуването на тъмен корен е много по-бързо.

засаждане технология

Напълнени контейнери са добре навлажнени с топла вода и супернатантата се поставя в резници субстрат: един в отделни контейнери и на интервали от 5-6 см - вкарана. Чрез засаждане обучени бегачи, не забравяйте, че да влязат в контакт един с друг изрезки не трябва. Това ще намали възможността от гъбични инфекции, тъй като по това време растенията са най-уязвими по отношение на условията на висока влажност. Контейнери с резници могат да бъдат скрити филмово покритие осигурява оптимален микроклимат. За успешното вкореняване важен температурен режим: не е необходимо да се организира на контейнерите в близост до източници на топлина, за оптимално формиране корен е стайната температура в 18-20˚S. Тъй като въпросът за това как да се развива хризантема от букета, засаждане на краищата за разфасоване, отидете на основните дейности, болногледач, необходими за успех в съживяването хареса култура.

Особености грижат резници

А покритие филм с контейнера трябва да се отстрани периодично чрез навиване кацане. Много производители не използват приюти, позовавайки се на предотвратяването на появата на гъбични инфекции.

Как да расте хризантема
В този случай, специално внимание се обръща на редовно поливане, тъй като изсъхване на субстрата вреден ефект върху пристрастията и може да привлече акарите - първият враг хризантемата, който се появява в условията на ниска влажност на въздуха. Поради това са необходими дневно пръскане резници: те ще създадат нормално ниво на влага в контейнера и около него, както и предотвратяване на възникването на паяк вредителите.

По време не е необходимо вкореняване на храненето на растенията, но след 3-4 седмици корените са се формирали и те се нуждаят от храна. За да се стимулира развитието на кореновата система на млад хризантема костюм тор OZHZ серии, които са органо-минерални комплекси, използвани за корен и листно приложение. Супена лъжица тор се разрежда с вода и разтвор на литър настоява 10-20 часа. Така инфузията седмично поливане установени растения. Обичаен график младата хризантемата успешно пуснала корени и значителен ръст възлиза на 2-3 месеца за мен.

Друга причина за тревога

Това става силно rostochku седнал, който е снабден в отглеждането на саксийни изпълнение, след това време могат да бъдат трансплантирани в отделен контейнер, напълнен със смес от градинска почва, листа плесен и торф в равни пропорции. Това е последният етап от процедура, наречена "Как да расте хризантема от букета."

Как да расте хризантема
Саксията се поставя върху най-долния слой на разширени глина, машини, съоръжения преобърна с буца пръст, като се внимава да не се повредят корените: докато те все още са много малко, крехко и чуплива. Успешното развитие на растенията в последствие да допринесе за правилното място, поддържането на оптимални светлинни и температурни условия, редовно поливане и торене.

Грижа за растението в саксия

Оптималните условия за растежа на хризантеми са удобни:

  • 18-20˚S температура на въздуха в стаята;
  • околна светлина, но не пряка слънчева светлина;
  • дъждуване и напояване;
  • защита от остър температурни колебания и течения.

Отглеждани от цеха за разфасовка е в състояние да цвете след 6-8 месеца, считано от момента на установяване, въпреки че, разбира се, важна роля в тези условия да играе фактор, принадлежащи към културата на разнообразието майка на по-рано, в средата или в края на цъфтежа.

Засаждане на изрезки станаха по-силни в градината

Растенията не могат да бъдат засадени прекалено близо, разстоянието между тях трябва да е поне 35-40 см. При засаждане на растенията щипка върховете да стимулира разклоняване. Фед култури, засадени два пъти месечно, полива, ако е необходимо с топла вода.

Как да расте хризантема

Тези земеделски техники, приложими за корейски разновидности на трайни хризантеми. Те растат на едно място в продължение на 2-3 години. Тогава изисква трансплантация. Големи хризантема отглежда главно в годишния култура и, най-вероятно, в оранжерията.

Така че, ние се опитахме да намерите отговор на въпроса за това как да се развива хризантема от букета, и ние се надяваме, че тази публикация ще ви помогне новак производител.