Как да промените пелена на детето правилно

Днес, за грижата за бебетата е трудно да си представим, без използването на пелени за еднократна употреба. хигиена на данни значително се улесни ежедневната работа на днешните млади родители. Но за неопитни майки използват пелени наведнъж изглежда е лесна задача. Например, вече в болницата, млади майки питат как да се промени пелена новороденото и това, което ви трябва за тази процедура?Как да променя памперси

Много от жените, които са родили първото си дете, често са готови да се грижи за бебето не е много по-лошо от опитни майки. Но липсата на практика преобладава, една жена на раждането на първото си дете трябва да се научат много неща, включително как правилно да се промени пелена новороденото. В крайна сметка, това ще зависи от състоянието на здраве и на здравето на вашето бебе.

бебешка кожа е изключително чувствителна и уязвима. Неграмотни пелени употреба причиняват вреда нея. Зачервяване, обрив и подсичане може да бъде усложнена от добавянето на вторична инфекция, особено недоволство на бебето не знае граници. За да се избегнат всички тези главоболия, всяка нова майка трябва да знае как да промените пелена правилно.

Колко често трябва да се промени пелена?

Строги правила за замяната на еднократните памперси не съществуват, но има редица общи препоръки, които е желателно да се придържат към:

 1. Промяна пелена върху нова песен всеки път, след като бебето pokakal, както стол не може да абсорбира напълно от вътрешната страна на памперса и да започне да дразни нежната кожа на бебето.
 2. Промяна на пелени трябва по всяко време на деня, включително и през нощта, особено ако тя е изместен и течове.
 3. Не забравяйте да смените памперса преди посещението на лекар, разходка или се вози навсякъде.
 4. Въпреки пълнотата на пелена, промяна, е необходимо не по-малко от веднъж на всеки 4 часа, за да се избегне дискомфорт на бебето, причинена от прегряване на кожата.
 5. Ако нарушите целостта на памперса, той трябва да бъде заменен веднага.
 6. Новородено пелена петно ​​след всяко хранене, и на първо те прекарали много - до 20 броя на ден. Притеснявате това не е необходимо, тъй като детето расте потреблението на памперси, а оттам и на честотата на промяна се намалява.

Как да изберем пелени?

Пелени за еднократна употреба за бебета имат някои маркировки, на която е показан на теглото на детето. Например, пелени за новородени, предназначени за малки деца с тегло от 2 до 5 кг. Вие не трябва да купуват бебешки пелени са по-малки или, обратно, за растеж. Размер трябва да бъде избран правилно. В този случай, памперса ще бъде добре да седне на детето, а не да се намесва и да не протече.

При избора на модел на пелени трябва да се обърне внимание на усвояването, наличието на скрепителни елементи за многократна употреба, регулируем rezinochek и ръкавели на краката за защита на кожата на бебето да не изтича. Интересен модел с индикатор лента, младите родители съобщават броя на часовете за смяна на пелени новороденото. След това, на базата на нашия собствен опит, една млада майка вече знае колко бързо пелена попълнено й трохи и колко често трябва да го промените.

Всички бебета са уникални, и един и същ модел на памперси не са еднакво подходящи за всички. Ако детето ви е възникнала дори леко дразнене на кожата, както и промяна на памперси своевременно и правилно, най-вероятно, те не се вписват на детето си. Препоръчително е да се опитате с друг модел на памперси.Процедурата за смяна на пелени

Как да промените пелена новороденото - не е само въпрос на младите родители. В допълнение към смяна на памперса правилно да почистите кожата на бебето и да се грижи за тях, което предпазва от евентуално раздразнение.

Как да променя памперси

За такава важна процедура ще ви трябва:

 • гладка повърхност, в идеалния случай - маса за смяна;
 • нов пелена;
 • мокра или пречистена вода и сапун за почистване на детето;
 • кърпа;
 • бебе крем или талк.

Преди да промените майката на пелена трябва да мият ръцете си, а след това следвайте следните стъпки:

 • отворите Закопчалката на стария памперс, но не го отстранят до края;
 • премахване на изпражнения от кожата на детето пред зоната на памперса;
 • вземете бебето от глезените и леко повдигнете задника си на употребяван памперса;
 • дръпнете памперса изпод детето и след това да се хвърлят в една готова чувал или контейнер (продължавате да държите бебето в този момент, не го оставят на мира, понякога само с няколко секунди на мъника плъзнаха маса смяна или легло на пода);
 • подбиват бебе или чиста кожата с мокри кърпички;
 • суха кожа;
 • сложи на гениталните детски кът крем или пудра;
 • отново да вземе бебето от глезените и вдигна задника си върху повърхността на масата, Palming изключва бързо под него чиста пелена;
 • задните странични памперси, разпространявани от плячка бебе изправи между предните крака, фиксирана закопчалка.

Функции смяна на памперса

Ако детето ви не разполага с един месец след смяна на памперса е важно да се предотврати всяка възможна триене на пъпна раневи памперси. Това може да помогне на специалните памперси, предназначени за бебета, с нарязани на пъпа.

Трябва ли да се промени един памперс през нощта? Всичко зависи от честотата и естеството на стол малко дете, характеристики на неговото хранене, продължителността на нощния сън, възрастта на детето и др.

Въпреки това, препоръки, независимо дали е за смяна на памперс през нощта все още е там:

 • прелива смяна на памперса е задължително, без да се чака бебето на пробуждане;
 • ако детето се събужда няколко пъти през нощта за хранене, памперса се заменя с нов, по време на тези събуждания;
 • ако памперса не е пълен и детето не отиде до тоалетната, нарочно, за да го събуди само, че не се препоръчва, заради променящите се памперси.

Колко често трябва да се промени пелени на бебето през деня? През деня на процедурата за промяна на памперса неусетно Съживява, тъй като повечето деца се чувстват комфортно в един памперси за 3 часа. След това издърпайте желателно, за да се избегне "парников ефект", използван пелена да бъде отстранен и заменен с нов. По-възрастният детето, толкова по-малко той се нуждае от смяна на памперси.

Средства за грижа за кожата на новороденото

Колко често да се промени пелени новородено и след известно време, че не е имало подсичане и раздразнение? Дори и коректна и навременна смяна на памперса не може да защити деликатната кожа на бебето зачервяване на това е важно да се използват допълнителни средства за грижа. Това може да бъде бебе прах (талк) или бебе лосион, бебешки сапун или пяна за плуване.

Как да променя памперси

Средствата избират разумно, не трябва да предизвикват дразнене на кожата и да предизвикат алергия. Ако средствата за грижа за местното производство дори леко зачервяване трябва незабавно да ги изоставят - най-вероятно един от компонентите на прах или крем е алерген за детето.

Децата, които са предразположени към бодлив топлина, най-добрата форма на прах. Бебетата със суха и лющеща се кожа трябва да се откаже от използването на сапун, заменяйки я с по-меки гелове и пяни за къпане, както и за лечение на кожата, включително областта на гениталиите, използват бебе сметана.

кожа Нежна бебе е лесно раздразнен след контакт с урина и изпражнения, което е изпълнено с появата на дразнене, обрив и болезнен обрив в областта на пелените. Колко пъти трябва да смените памперса на новородено, колко често да се промени пелени дечица са по-стари - отговорите на тези въпроси, за да дойде всеки млада майка с личен опит. И без значение как се скара по-старото поколение на пелени за еднократна употреба, модерни родители оценени могат да оценят това нововъведение.