Как да приемате бирена мая, странични ефекти, противопоказания

Бирена мая е популярна добавка диетична храна, която има маса от полезни свойства и благоприятен ефект върху функционирането на целия организъм. Редът на приемане на мая зависи от желания краен резултат, както и общото състояние на организма.Съставът на бирена мая

Бирена мая е едноклетъчно растителни организми, принадлежащи към класа на гъбички. Те съдържат много полезни ензими и други компоненти, участващи в ускоряването на ферментационните процеси и окисление на органични съединения (обикновено въглехидрати). Бирена мая е склад на минерали (магнезий, фосфор, калций, селен, манган, желязо, цинк и други), витамини В, Е, РР, Н, D, естествено силно смилаем протеин, както и източник на незаменими аминокиселини, които се намират в тях почти с пълна сила. Ето защо, те се препоръчват в медицинската практика като отличен терапевтичен и превантивен агент за подобряване на цялостната устойчивост на стрес и различни заболявания, повишаване на общото здраве и жизненост, повишаване на работоспособността.

Днес има много лекарства, основният активен компонент на които служат бирена мая, и се използва като допълнителен цинк, магнезий, сукцинова киселина и т.н. Изборът на тези биологично активни добавки ще зависи от проблема е решен.

Използването на бирена мая

Използването на бирена мая за нашето тяло е безценен, те нормализират обмяната на веществата (въглехидрати, мазнини, белтъчини метаболизъм), за да се подобри процеса на храносмилането и усвояването на храна, увеличаване на апетита, подобряване и възстановяване на функционирането на стомашно-чревния тракт, поддържане на нормалното функциониране на панкреаса, стимулира отделянето процесите на токсини, като по този начин подобряване на цялостното функциониране на организма.

Те са средство за попълване на витамин група Б.

Особено полезни за диабетици, тъй като те съдържат големи количества хром, който стимулира тялото да "борба" с глюкоза.

Мая помага да се справят с емоционални и физически стрес, благоприятен ефект върху нервната и сърдечно-съдовата система.

Допринася за поддържането на алкално-киселинното равновесие в течни горива от биомаса на тялото.

При получаване на бирената мая подобрява състоянието на кожата, особено проблема и мазна кожа с разширени пори, пъпки и акне. Подобряване на състоянието на косата, укрепване на корените да се отървем от пърхот, помощ способства за тяхната употреба външно, под формата на маски. Рецепти маски от бирена мая са много ефективни, но те имат значително недостатък - това е наличието на силна и постоянна миризма на мая коса изплакване, че не е толкова прост преглед на маската тук.

Пивоварна мая допринесе за укрепване на имунитета, показват високи антиоксидантни свойства, предотвратяване стареенето по-рано, са превенция на рак на черния дроб.

Често, бирена мая се препоръчва да се вземат и двете наддаване на тегло и загуба на тегло, но подходът към използването на лекарството за всеки отделен случай ще бъде по-различно.

Приемането на бирена мая също са полезни за рани и съкращения, тъй като те имат способността да се ускори регенераторните процеси в тъканите.

Обогатена бирена мая

В аптеки и специализирани магазини можете да намерите бирена мая, обогатена с янтарна киселина, магнезий, цинк, селен, и т.н.

Бирена мая с янтарна киселина увеличаване на еластичността на мускулите, което е особено полезно за спортисти и хора с високо физическо натоварване, тъй като те се предотврати появата на битки в претоварени мускули, повишаване на способността на организма да се адаптира, за да заредите растеж без слой.Магнезиев в комбинация с мая участва в синтеза на протеини и подкрепя енергийни запаси в тялото, така че се препоръчва, когато е с дефицит в организма.

При липса на цинк в организма повишава нивото на холестерола развият болест на простатата, потиска или силно намалена сексуална активност, безплодие развива, има проблеми с кожата, косата и ноктите. Бирена мая с цинк успешно решаване на всички тези проблеми.

Бирена мая в комбинация с желязо са отлично средство, предупредителни анемия.

бирена мая със селен са най-добрият източник на селен, който е във формата на лесно смилаеми форма, укрепване на имунитета, и антивирусно стимулира защитна способност на организма, се отрази положително върху черния дроб, особено в присъствието на заболяване в нейните остри или хронични форми. Тази хранителна добавка е и профилактика на преждевременно стареене и развитието на тумори на различно естество.

Бирена мая, обогатен с калций, и укрепване на зъбите, косата и ноктите, във връзка с калиев помогне за възстановяване на човешката нервна система и увеличаване на мускулния тонус. Използването на бирена мая със серен запазва еластичността на кожата и е предотвратяването на стареенето. Обогатена с йод бира мая помощ, за да се възстанови нормалното функциониране на щитовидната жлеза.

Показания за употреба на бирена мая

 • Захарен диабет.
 • След период на възстановяване на болестта да се премахнат изчерпване (за угояване) и да се попълни недостига на хранителни вещества.
 • Превенция на В-витамини недостатъци.
 • Постоянни пукнатини в ъглите на устата.
 • Не е балансиран режим на хранене.
 • Затлъстяването.
 • Заболявания на стомашно-чревния тракт.
 • Фурункулоза (акне вулгарис).
 • Дерматит на фона на нервни състояния.
 • Екзема, псориазис.
 • Анемия.
 • Излагане на химикали, радиация.
 • Метаболитни нарушения.
 • Несигурността и прекомерно изсушаване на косата и ноктите (подобряване на 1-1,5 месеца след приемането).
 • Интензивен стрес (физическо, психическо).
 • Профилактика на заболявания на сърдечно-съдовата система.
 • Невралгия.
 • Мазна и проблемна кожа.

Бирена мая, като взема

Приемане на бирена мая се провежда курсове в един или два месеца, като се вземат предвид съществуващите проблеми. Устойчиво подобрение се случи, обикновено след месец и половина ежедневна употреба. През годината, можете да носите на не повече от три от такова лечение и превенция на курсове, с интервал от два до три месеца между всяка.

Като бирена мая за предотвратяване на възрастни и деца над 12 години: един tabletochku три пъти на ден, един час след хранене (обикновено дозата е посочено на лекарството). Най доза мая трябва да се съгласува със специалист. Деца 3-7 години се насърчават да вземат бирена мая за 0,25 грама веднъж на ден за деца от седем години - 0,5 грама два пъти дневно, между храненията.

Страничните ефекти от приемането на бирена мая

Приемането на бирена мая може да предизвика алергични реакции в природата под формата на уртикария, сърбеж.

Противопоказания за получаване на бирена мая

 • Свръхчувствителност към лекарството.
 • Бъбречно заболяване.
 • Поради съдържанието на нуклеинова киселина е противопоказан за възрастни хора.
 • Атрофия на зрителния нерв (генетично заболяване).
 • Заболявания на гъбичен произход.
 • Деца до три години.
 • Бременност (само след съвета с Вашия лекар).
 • Подагра.

Мога ли да взема бирена мая едновременно с лекарства

По време на периода на получаване на приема на лекарства от бирена мая трябва да обсъдите с Вашия лекар, тъй като те могат да се променят активността на лекарствата, както и да промени неговите свойства.

Някои могат да кажат, че бирената мая, за всички свои качества, неминуемо ще доведе до увеличаване на теглото. Трябва да кажа, че ако една жена все още няма метаболитни разстройства и заболявания на ендокринната природата, наддаване на тегло при получаване на маята няма. В крайна сметка, тези нарушения провокират пълнота. Лекарството, напротив, възстановява нарушени метаболитни процеси, подобрява процесите на усвояване на хранителни вещества, особено протеини, следователно тялото не трябва да изисква допълнителни порции храна. Често, бирена мая се използва в програмата за нормализиране на теглото.

Притеснявах се за дълго време не прибързвай само по лицето, но и в горната част на гърдите и гърба. И тук по съвет на дерматолог започна да се evisent бирена мая със сяра. Два месеца по-късно, бях забравил какво акне, тялото започва да работи по-добре като се подобри обмяната на веществата.
Сега, след като една година пия далеч курса и да изглежда перфектно, без пъпки и възпаления.