Как да премахнете боята от балатума с ръцете си, отколкото скраб, измиване, за употреба, видео и снимки

Тъй като, ако не сте били внимателни по време на прилагането на бои, винаги има възможност за пръскане на околната интериора. В тази статия ще разгледаме как да премахнете боята с балатум, без да вреди на себе си, а чувствителен материал.Разбира се, в идеалния случай, вие всички трябва да бъде покрита с полиетиленово фолио. Но това не винаги е възможно. Така например, на същия етаж рядко успяват да изолират напълно. И ако все пак и по-горе балатум, тогава ще трябва да се действа решително и бързо, за да спаси привлекателността на външния му вид.

балатум за скраб

Ликвидация на разсипан боя с балатум, покриваща свои ръце

Премахване на боя

Съществуват две ситуации, които изискват намеса от ваша страна, за да почистите линолеум боя: кашата е все още пресен, а когато тя е изсъхнала. Вторият вариант, разбира се, изисква повече труд и грижи, защото замръзналата решение замъка, може да надвишава силата на подовата настилка.

Но първо, погледнете как да търкат боята линолеум в по-прост начин.

пресни петна

балатум за скраб

Снимки само паднали капки боя

По време на Боядисване, дори и най-опитен художник не е имунизиран срещу решението на боя спрей. Но ако се реагира бързо, че не трябва в бъдеще да се чудя как чисти балатума от боята, която вече е усвоила в порите и се втвърди (научете също и как да нарисува кора бръмбар).

Ръчно възнамерява да използва един от трите метода:

 1. Първият е възможно в случай, че сте работили суспензии на водна основа. Тяхната основа е съставена от вода, така че това ще бъде достатъчно просто да избършете получената петното с хартиена кърпа или кърпа, намокрена с Н2О

Съвет: За да сте сигурни, да се поддържа под ръка по време на боядисване произведения на купчина от хартиени салфетки или няколко парцал. Това ще ви даде време и без усложнения, за да се отстранят в капан в спада на балатум.

балатум за скраб

Салфетки, което позволява бързо и лесно да се отстранят следите от суспензии на водна основа

 1. С бои на маслена основа, ситуацията е по-трудно, тъй като те представляват основата на сушене масло.

Ето защо, ние се процедира, както следва: • Най-голямо количество на разтвора, както и в предишния случай, опита се да се премахнат с помощта на памучен тампон.
 • След запълване на оставащите мастило петно ​​слънчогледовото масло. Тя ще предотврати по-нататъшното усвояване на окачването и ще се отлепи линолеума.
 • Остатъците се промиват със сапун или друг препарат.

балатум за скраб

Изпрани следи от слънчогледово масло и боя материал с помощта на битова химия

 1. Как да премахнете боята от линолеум, независимо от неговата структура? За тази цел подходящи средства - ацетон или минерален терпентин.
 • Вземете марля или памучен тампон.
 • овлажняването в разтворител.
 • Внимателно избършете замърсени място до пълното почистване.

Съвет: Преди измиване балатум с боя с помощта на реактивни форми, е препоръчително да се провери тяхното действие върху отделен лист от същия материал. Тъй като много проби са особено евтини, могат да бъдат засегнати от контакт с разтворителя.

балатум за скраб

Проби от какво да се измият боята с балатум-лесният

Упоритите петна

Но също така и да си тръгне, прекалено, тъй като тя не е естетично, така че се опитайте да премахнете:

 1. С дълбоко проникване само ще помогне на най-горния слой на рязане с остър нож. Цена погрешно движение в този случай може да бъде цената на покритието. Но чист парче може да бъде доста забележими.
 2. Почистващата боя от балатум, ако тя се нанася тънък филм? В този случай, трябва да използвате телена четка или стъргалка. И за да се разслояване настъпили лесно покриване на предварително място в продължение на десет минути в ацетон, напоен парцал. Важно е да не фанатизиран на метал не е повреден декоративно покритие.

Съвет: ако материалът е чувствителен към реактивни реагенти, вместо десет минути, използвайте кратки периоди по две минути, които обхващат. Съкращаване на времето за контакт, можете да спестите балатум непокътнати.

балатум за скраб

Предварително овлажняващи петна с минерален терпентин

Също така трябва да се разбере, че по-лесно ще бъде за отстраняване на боя от tselee самата балатум. И наличието на микропукнатини и износването ще насърчи бързото и по-дълбоко проникване на окачването. Ето защо, в случай на стария покритие заслужава да се обмисли възможността за почистване.

заключение

Бояджийски работи са придружени от риска от замърсяване на околната среда. И това е по никакъв начин не заобикаля страната на балатум. Много висока степен на вероятност на капеща на пода, което може да развали външния му вид. Ето защо е необходимо да притежавате методи за тяхното своевременно отстраняване.

Fresh все още не е имал време да се втвърди петна избършете е много по-лесно, така че когато те се появят, не се бавим. разтвори на водна основа се отстраняват лесно с влажна кърпа или нормална тъкан. И маслото трябва да бъдат предварително третирани растително масло.

Ако сте пропуснали този момент и боята е имал време да изсъхне, ще трябва да се опита да запази непокътнат линолеума. Дълбоко всмуква смес може да бъде отстранен само чрез рязане с част от topsheet материал. Замразени на повърхността на боята разтворител и изстъргва влажна телена четка или остър нож.

балатум за скраб

Време за дистанционно боя не оставя следа върху линолеум

Акт своевременно, и ви етаж няма да загуби своята привлекателност.