Как да положи паркет борда правилно и че

 • Какви са възможностите за полагане на паркет се считат за най-обещаващите?
 • Подготовка на основата за паркет
 • Монтаж на замазка

Преди полагането на паркета в стаята, трябва да се помисли за такъв момент, че дървото е много взискателен към външни условия за работа.Високата влажност и неподходящи температурни нива може да има нежелани лекарствени реакции.

Какво лежеше паркет

Структурата на паркета.

В случай сухо помещение, на паркет ще загубят своята естествена влага, започва да се свива, което води до загуба на форма деформация, образуване на пукнатини между отделните дъски. Ако нивото на влажност в помещението е висока, на борда започва да абсорбира излишната, набъбва, отделните ивици ще се огъват.

Оптималните условия за помещението, в което ще бъдат определени настилката. са равновесна влага 9 ± 3% относителна влажност 40-60%, температура 18-24 градуса +.

През зимните месеци, когато започват работа в отоплителни системи, препоръчваме да използвате овлажнител.

Какви са възможностите за полагане на паркет се считат за най-обещаващите?

Как да се сложи на паркета, кой вариант може да бъде избран за оформяне на стаята? Преди да започнете работа, трябва внимателно да се доближава до избора на което ще се формира от редица фактори:

 • размерите и пропорциите на стаята;
 • производство на подови настилки материал, цвят;
 • присъствие лаково покритие;
 • светлина ниво в помещение;
 • цялостния стил на бъдещия интериор.

Помислете за основните варианти за полагане паркет в продължение на няколко помещения:

Какво лежеше паркет

Опции за полагане ламинат и паркет.

 1. Линейната стил. Това е най-лесният начин инсталация, в която паркет е паралелни, прави редове. Ориентацията на тези серии зависи до голяма степен от размера на стаята. Препоръчва се по посока на дъските е до прозорците, но ако стаята е много тесен и дълъг, можете визуално да го разшири с помощта на хоризонтални редове. Обикновено такава опаковка се използва за бамбуков паркет малки правоъгълни помещения.
 2. За да създадете декоративни паркет, е възможно да се приложи метод за полагане "бордюр", който се намира на кратко дъски монтажни перпендикулярни стени и основната инсталация. Често тази опция се използва за голям площад или правоъгълни помещения.
 3. Декоративна опаковка е "гнездо", облицована с дървени елементи с различни форми. Тя може да бъде отделна дъска с един модел под формата на кръгове, дъги, и така нататък. Тази опция се използва само за големи помещения.
 4. Закуска квадрат - е начин на монтаж дъбов паркет лак, която е изложена под формата на правоъгълници, застанал перпендикулярно един на друг. Брой на табла в това поле може да бъде от две на четири, на външен вид се превръща един вид тъкане. Такова паркет ефективно изглежда правоъгълни, квадратни малки пространства.
 5. Рибена кост - метод на полагане, която включва подреждането поредица от дъски под ъгъл един към друг, като в резултат се превръща модел, наподобяващ рибена кост. Поставянето на реда зависи от нивото на осветеност, стая пропорции.
 6. Checker - този стил е подобен на шведския площада само получава фигура има равни страни.
 7. Разширение - е година, в която редове са разположени правилно в разширението. Също така често се оставя да се използват малки елементи от контрастен цвят, които се редуват с основната дъски сянка. Подходящ такава опция за всяка стая, използвайте ярки цветове, за да визуално разширява малко пространство дори.


Освен това, специфични варианти на подреждане може да се редуват един с друг, създавайки уникални и оригинални картини. Ефектът е съвършен.

Обратно към съдържанието

Подготовка на основата за паркет

При вземането на решение как да се сложи плочката. Тя трябва да се вземат предвид такива фактори като материал в основата на подовата настилка. Това ще зависи от паркет полагане технологии, използването на основи, замазки или закъснение.

Какво лежеше паркет

Схема шперплат изравняване етаж за полагане на паркет.

Паркет може да бъде положен в тези области:

 1. Тухла, или сглобяеми къщи с тавани под формата на монолитна бетон или стоманобетонни плочи. За тези домове, предварително покритие, с достатъчна височина на тавана може да се използва и греди.
 2. Дървена рамка къщи с подове от дървен материал, метални греди. За такива сгради, използвани груби подове, подови настилки за греди.
 3. Вили, частни домове. Монтаж на изпълнение плочки за подова настилка ще зависи от материала, от който припокриването е изпълнено.

Това как правилно да се подготви почвата под пода? Основните етапи на тази работа. В бетонна основа първо трябва да се направи изравняване плоча, осигуряване на достатъчен сухота етаж.

Вижте тази проста: една голяма плоча от пластмаса лента, прикрепена към повърхността на база пода в продължение на два дни. След изтичане на плаката се отстранява - ако не се изобилни следи от конденз по повърхността си, то е необходимо да се извърши работа по хидроизолацията на пода.

Като такъв слой е подходящ покривен материал, пароизолация мембрана, полиетилен. Ако нивото на влажност е много висока, е необходимо да се извършва отделно, което води до повърхността на двата слоя bitumastic.

При конструирането на забавяне изисква пространство между тях пълни с изолация от минерална вата е поставен на върха на шперплат листа разширение. Фиксирането на всеки лист трябва да бъде в тридесет и две точки с винтове и дюбели стомана.

Подовата основа обикновено се извършва на метални или дървени тавани греди със съдържание на влага до дванайсет процента. Bruce се обработва антисептично (за дърво). Тъй като уплътнението по време на монтаж пода използвани материали от естествен корк, полиуретан, катран хартия, полиетилен.

Обратно към съдържанието

Монтаж на замазка

Монтаж на замазка - е най-често използваната версия на произведението. Така правилно нагънат "кръгова" представлява: бетонна плоча, слой от непромокаем материал, плоча, първичен слой, водоустойчив шперплат, паркет борда, трислойна покритие (лак, праймер, покритие).

Съединител обикновено се използва в случаите, когато има силни различия в етажна височина и неговата повърхност се нуждае от изравняване. След е необходимо изготвяне на пода, че паркета около три до пет дни лежаха в стаята, а след това можете да започнете опаковане.

Специално паркет лепило с мистрия прилага към повърхността на шперплат. След като направите това наблюдение за подова настилка по ръба на острието, която осигурява еднакво удобно. В зависимост от начина на определяне на подреждането борда и може да бъде щифтове.

След полагане паркет обработват и теглилки и се оставя да технологичен пробив за една седмица, за да имат време да се измъкне от влага на материала.

След това, всички неравности и капките отстраняват барабан машина, направени смилане и обработка праймер. Последната стъпка е да се покрият паркета със специален лак (препоръчително е да го направя в няколко слоя).

Полагане направо на пода и греди

Схема стифиране плочката

Полагане на настилката се изисква спазването на тези условия: на пода трябва да е равна, е направена от борда на стабилно фиксиране на греди, не трябва да има колебания, скърцат.

Процедурата по инсталирането включва: настройка слой водоустойчив шперплат черен под (с помощта на лепило и винтове), монтаж на паркетни дъски и шперплат шпакловка покритие, грунд и няколко слоя лак.

Полагане на паркет с лаг предполага изключение, когато работите на всички мръсни, мокри строителни процеси. Така Pie правилно сглобени паркет изглежда така:

 • бетонна плоча;
 • греди подсилени с винтове;
 • два слоя водоустойчив шперплат;
 • паркет лепило;
 • паркет;
 • покритие с три слоя дъски използвайки кит, праймер материал лак.

Полагане метод е много прост: дървени трупи с размери 50-55 mm или 70-100 мм и влажност в дванадесет процента импрегнирани с антисептици. Въз основа на трупи, подредени перпендикулярна на пода на бъдещето. Те са закрепени с винтове, вдлъбнати за три до четири mm под повърхността.

След това задължително се вписват между греди нагревател, монтиран на най-добрите два слоя водоустойчив шперплат със специално лепило за междинен слой между тях. Дебелината на този двоен слой не трябва да надвишава двадесет мм. Шперплат лакове, след което се поставят върху избрания вариант паркет полагане.

Резултатът е идеално гладка паркет.

Даря Vadimovna Сорокина