Как да почиствате принтера у дома - жена и ден

Мастилено-струен принтер е необходимо, когато искате да покажете цветни снимки, отпечатани. Все пак, ако на касетите не се използват повече от месец, остатъкът мастило може да запуши дюзата. За да реши проблема, а не непременно само за да си купи нова касета. Достатъчно е да се спазват няколко прости насоки за това как да почистите печатащата глава с ръка.

 • Касетата с четка

Почистете вашия принтер у дома е лесно

Когато принтерът мастиленоструен се нуждаеше от почистване?

Най-често срещаните ситуации, когато принтерът се нуждае от услуга, могат да бъдат следните:

- започва да печата след дълго без работа, без работа;

- Това не помага за почистване на дюзите чрез програмата за принтера на компютъра;

- печатни страници се появяват различни дефекти: бели ивици, няма никой на цвят, лошо качество на печата;

- за предотвратяване на почистване веднъж месечно може да се извърши.

В допълнение, когато пълненето на мастилото трябва да се обърне внимание почистване на главата принтер. В този случай, вие не можете да се страхуват, че когато извеждате за отпечатване на изображение или текст спестите неприятни изненади.


Как да почистите принтера сами?

За самопочистващи принтер глави ще трябва: течно стъкло (препоръчително с амоняк), плитка тава за пластмаса касета, спринцовка с игла, памучни тампони или кърпа салфетки.

 1. Първо, отворете капака, при които има устройства за печат. Така превозът се внася в позиция за извличане на касети.
 2. Имайте предвид, че в кой момент са патрони за след това правилно настроени.
 3. Касети са отстранени от устройството и прекъснете захранването на принтера.
 4. На оградата монтаж вътре в принтера приложни напоена с почистващ препарат памучни тампони.
 5. На дюзи касети лекувани с влажна памук. Избършете необходимо толкова дълго, колкото памука няма да останат следи от мастило.
 6. Тогава главата се поставя в тава с течни дюзи надолу. След един час otmokaniya обекти почиства струя течност от спринцовката. В същото време трябва да се избягва течности върху дъската с електрическите контакти.
 7. Тогава касети изличи и изсушена със сешоар. С принадлежности отстранен мокра вълна. Патрони се пускат на суха кърпа и сухи в рамките на няколко минути.
 8. Ако на една салфетка няма следи от мастило, лечението е успешно. В противен случай отново печатащите глави спуска в чиста течност за промиване.
 9. печатащата глава е инсталиран в съответните притежатели и фиксиран. След това да включва: храна и отпечатате тестова страница.
 10. Ако печатащата глава е малко мастило, отпечатването е съвършен. Въпреки това, ако значителна консумация на мастило, за да се попълва с помощта на спринцовка и специални пигменти.