Как да почиствате принтера у дома - жена и ден

Мастилено-струен принтер е необходимо, когато искате да покажете цветни снимки, отпечатани. Все пак, ако на касетите не се използват повече от месец, остатъкът мастило може да запуши дюзата. За да реши проблема, а не непременно само за да си купи нова касета. Достатъчно е да се спазват няколко прости насоки за това как да почистите печатащата глава с ръка. • Касетата с четка

Почистете вашия принтер у дома е лесно

Когато принтерът мастиленоструен се нуждаеше от почистване?

Най-често срещаните ситуации, когато принтерът се нуждае от услуга, могат да бъдат следните:

- започва да печата след дълго без работа, без работа;

- Това не помага за почистване на дюзите чрез програмата за принтера на компютъра;

- печатни страници се появяват различни дефекти: бели ивици, няма никой на цвят, лошо качество на печата;

- за предотвратяване на почистване веднъж месечно може да се извърши.

В допълнение, когато пълненето на мастилото трябва да се обърне внимание почистване на главата принтер. В този случай, вие не можете да се страхуват, че когато извеждате за отпечатване на изображение или текст спестите неприятни изненади.Как да почистите принтера сами?

За самопочистващи принтер глави ще трябва: течно стъкло (препоръчително с амоняк), плитка тава за пластмаса касета, спринцовка с игла, памучни тампони или кърпа салфетки.

 1. Първо, отворете капака, при които има устройства за печат. Така превозът се внася в позиция за извличане на касети.
 2. Имайте предвид, че в кой момент са патрони за след това правилно настроени.
 3. Касети са отстранени от устройството и прекъснете захранването на принтера.
 4. На оградата монтаж вътре в принтера приложни напоена с почистващ препарат памучни тампони.
 5. На дюзи касети лекувани с влажна памук. Избършете необходимо толкова дълго, колкото памука няма да останат следи от мастило.
 6. Тогава главата се поставя в тава с течни дюзи надолу. След един час otmokaniya обекти почиства струя течност от спринцовката. В същото време трябва да се избягва течности върху дъската с електрическите контакти.
 7. Тогава касети изличи и изсушена със сешоар. С принадлежности отстранен мокра вълна. Патрони се пускат на суха кърпа и сухи в рамките на няколко минути.
 8. Ако на една салфетка няма следи от мастило, лечението е успешно. В противен случай отново печатащите глави спуска в чиста течност за промиване.
 9. печатащата глава е инсталиран в съответните притежатели и фиксиран. След това да включва: храна и отпечатате тестова страница.
 10. Ако печатащата глава е малко мастило, отпечатването е съвършен. Въпреки това, ако значителна консумация на мастило, за да се попълва с помощта на спринцовка и специални пигменти.