Как да плащат за комунални услуги (HCS) в hotels.com

Модерна технология, която стана част от ежедневието там не е всеки човек едва засегне почти всички сфери на дейност и заплащане на комунални услуги чрез Интернет за сметка на жилища и комуналните услуги, домоуправител (в ефир), управляващото дружество или доставчикът не веднага се превърне в изключение. Тази възможност прави живота по-лесен и спестява време, като заплащане за услуги чрез интернет могат да бъдат навременни и безопасно по всяко време и във всеки удобен начин от комфорта на дома или където и да е по света.Как да плащат сметки за комунални услуги в Интернет
Старата схема, на празен ход, на опашката, топче хартия и зависимостта от работни графици, да продължи да използва тази разлика, че хората, които не знаят как да плащат комунални услуги в ефир, с помощта на интернет. За да плати за всички услуги чрез съответните обекти може да бъде в спокойна атмосфера и много по-бързо. В допълнение, по банков път е безопасен и точен, а системата остава доклад за колко, на кого, за какво и колко е платил.

Спестете време и нерви. Кликнете тук, и в продължение на 5 минути ще получите безплатен професионален правен съвет.

Онлайн банковата система

А много често и удобен начин за заплащане на публични услуги на HOAs, жилища е системата за интернет банкиране. За всеки гражданин, който има банковата си карта, като Сбербанк е достъпно он-лайн банкиране, която предоставя на клиента с различни опции за плащане.

За да изпълняват пълноценно целия списък на плащания чрез Сбербанк, трябва да бъде веднъж свързан към системата, като посетите банкова институция, или да го направите сами, чрез банкомат, не забравяйте да включите SMS известия. Би било добре, ако вашата система има банков служител, защото тогава клиентът ще има повече възможности и увереност, че всичко е направено правилно.

Клиентът избира карта, от която желае да прехвърли, което прави данните за него, количеството и потвърждава операция под кодовото вход, получена от SMS, след което се извършва плащането. Ако е необходимо, веднага можете да отпечатате разписка, ако принтерът е свързан с компютъра.

E-портфейли и гъвкава системаСъщо така в интернет са със специално предназначение, система за плащане на различни услуги, включително жилищното настаняване и етажната собственост. Тяхната работа е почти по-различно. Вие също ще трябва да се регистрират, да се посочи броят на кредитна карта и адрес.

Доставчици и Комисията

Не по-малко удобен и, може би, това е най-надеждният метод на плащане чрез интернет страниците на доставчиците на обществени услуги в ефир. Единственият недостатък е фактът, че ще бъде необходимо за всяко получаване на плащането да отидете на съответната интернет страница. За тези, които преди това са използвали онлайн банкиране, където на входа на системата са достъпни веднага всички услуги, може да не изглежда толкова привлекателен.

Как да плащат сметки за комунални услуги в Интернет
Принципът на плащане, като цяло, като например:

 • Отиди на доставчиците на комунални услуги на сайта;
 • С регистрирането, ние потвърждаваме регистрация в електронната си поща и да въведете личен кабинет;
 • Фишове за заплати и да видите историята на всички плащания, извършени по-рано.

Трябва да се отбележи, че често, когато се регистрират за услугата портали доставчик трябва да определи размера на последното изплащане на произведени.

Що се отнася до Комисията, когато плащат за плащания по интернет, ние можем да се отбележи, че това зависи от избраната опция, както и споразумение между доставчика и на системата. Като общо правило, тя определя в процент от сумата на плащането, но в някои случаи това може да нарасне до три или пет процента от това, което със сигурност ще бъде написан преди бутона на кликванията на клиентите "Pay".

мрежовите терминали

Как да плащат сметки за комунални услуги в Интернет
За плащане чрез онлайн система може да се дължи на специални терминали, чрез който можете да плащат за комунални услуги в брой. Те са разположени в целия град и има много просто и ясно меню. Платецът трябва да бъде избран от представената списъка на желаната функция, а само да следвате указанията-съвети. По принцип, човек изпитва трудности само при първото плащане. Освен това, за да се разбере, че е много по-лесно. Освен това, ако терминалът е в банката, обикновено са налице редица консултант, който ще ви помогне напълно безплатно, за да плати.

Използването на терминала, трябва да бъдете внимателни и не забравяйте да се вземе разписка, която действа като официален документ, потвърждаващ плащането.

 • Как да плащат сметки за комунални услуги в Интернет
  Научете неизплатени наем за кода на платеца
 • Как да плащат сметки за комунални услуги в Интернет
  Извлечение от Единния държавен регистър по интернет за 10 минути
 • Как да плащат сметки за комунални услуги в Интернет
  Как мога да разбера неизплатени наем през интернет