Как да плащат сметки за комунални услуги в Интернет

Сподели в социалните мрежи:

В двора - до края на месеца, а късно през нощта си сметка, че днес е последният ден, когато можете да плащат сметки за комунални услуги, без санкции. Бягайте да Сбербанк (или която и да е друга банка - всички банки приемат плащания за комунални услуги, но не всеки знае за това) по-късно, отидете на длъжника също няма желание. Какво да се прави?Има начин, и много от тях. Имате ли интернет връзка и сте повече или по-малко насочване в мрежата? След това плащат по интернет, за да е истинско. По-долу ще разгледаме няколко начина на плащане.

Плащане на комунални услуги (HCS) чрез онлайн банкиране

Може би това е най-прост, удобен и бърз начин да се плати за "общински". Като се има предвид, че днес почти всеки има банкова карта, тази опция е достъпна за почти всички. Помислете плащат за апартамент през Интернет по примера на най-популярната онлайн банкиране "Сбербанк Онлайн". Подобна система е почти на всяка банка, така че изборът е доста голям.

Сбербанк съобщи преди няколко дни около 100 млн. Банкови карти. Това означава, че Сбербанк карта почти всеки, което означава, че всеки може да си плащат сметките за комунални услуги чрез онлайн банкиране. Единственият недостатък - да се свърже с "с повече" все още трябва или да посетите банков клон, или да получите на най-близкия банкомат, поставете картата и да отпечатате потребителско име и парола, и едновременно с това се свържете услуга SMS-известяване (Сбербанк тя нарича "Mobile банка") , Тази услуга може да бъде свободен (подходящ за използване с повече), и се изплаща. По принцип, можете да се запишете за с по-независимо, но в този случай, вашата сделка ще бъде ограничен.

Има един в с по- "бонг", който все още не се коригира: когато търсите по име на фирма, често можете да намерите нищо. Ето защо, на завода в полето за търсене или INN, или разплащателна сметка. Тя работи в 100% от случаите.

След това въведете данните си, сумата за плащане, изберете карта и т.н. Потвърждаване на сделката, като въведете SMS парола. Voila! Вече не е длъжник. Ако искате проверка, можете да го отпечатате веднага. Ако ви харесва. Можете да се свържете и да avtoplatezh, а след това на следващата фактура ще се изплаща автоматично.

Плащане на комунални услуги чрез Yandex пари и Webmoney

Така че, да отидете във вашия електронен портфейл, за "Приходи" в раздела гледам. Това е вашият билет за света на електронните плащания. Като кликнете върху "Приходи" отваря празно поле с много празни редове. Можете да въведете името на организацията, подробности за сумата на плащането, ако е необходимо - от личния си профил. Можете да платите директно от вашия електронен портфейл или кредитна карта (в този случай ще трябва да посочите своя номер). За да завършите плащането, ще трябва да въведете паролата си, който можете да използвате, когато влезете в услугата "Yandex пари". Всичко платено разписка. Парите ще бъдат кредитирани веднага или в рамките на един ден. По същия начин, има плащане в Webmoney.Универсална система за плащане

Универсална система за плащане позволява да плащат за апартамент по интернет, са доста популярни. Обслужва "Oplatil.ru", "Platezh.ru", "A3.ru" и т.н. За да работят в тях трябва да се регистрират в системата и, разбира се, банкова карта - без да го навсякъде. След влизане в системата, можете да отидете на раздела за плащане на сметки за комунални услуги (всяка система се нарича по различен начин, но по принцип, интуитивно), въведете необходимите данни, размерът и натиснете бутона "Плащане". Системата е удобен и бърз. Например, не може да има веднага "щракне" карта, която допълнително ускоряване на операцията. Скоростта на операцията - както за банките: от "почти веднага", докато на следващия ден, ако операцията, което сте направили през нощта.

Плащане на интернет страницата на доставчика на услугата

Плащане на сметки за комунални услуги в интернет може да бъде и доставчици на услуги уебсайтове. Почти всички големи компании правят на своите уебсайтове услуги да плащат за услуги - общински, отопление, газ, електричество. Системи са доста различни. Помислете плащат един пример за един от доставчиците - Ярославъл Retail Company. Отиди на yrsk.ru. уебсайт Ние считаме, "Моят профил" и да се регистрирате. Тъй като компанията доставя електроенергия, регистрацията се извършва с помощта на личния си ... и експонирана в размера на последната касова бележка! Това е може би мястото на парола. След като въведете временната парола изпратена на вашата електронна поща ще чрез личен кабинет, преминете към "платежни услуги" и въведете сумата. Променливи величини - само сумата, тъй като компанията осигурява само една услуга. След това автоматично ще отидете на RBS - платежни услуги Алфа-банка, и да плащате. По принцип, лесна и удобна.

И накрая, най-важното - за комисията. Това зависи от отношението на платежната система и доставчик на услуги. Ако има споразумение между тях, Комисията не може да бъде на разположение на всички, или се изисква минимална сума. Например, 1%. Ако не се постигне споразумение, Комисията може да достига до 3 или дори 5%. Във всеки случай, тази информация ще бъде представена системата за плащане комисионна. И, разбира се, Комисията в интернет е много по-малко, отколкото когато плащате директно към банката. В крайна сметка, служителите на банката в тази операция на практика не се използват.

Разбира се, тези системи само опциите за плащане за комунални услуги чрез интернет не е ограничено. Някои региони идват с тяхната система и да ги връзват на сайта на правителството на регионите, скоро ще достигне пълния си капацитет на портал държавни услуги, където ще трябва да плащат нищо. Като цяло, много предложения. Основното нещо - не се мързеливи, защото има само трудно за първи път.

Сподели в социалните мрежи:

Харесва ли ви? И това ще бъде още по-интересно!
Абонирайте се за седмичен бюлетин: