Как да пишем за да отговори или да се срещнат

Български език - един от най-трудно правопис. А набор от правила, изключения от тях и различни начини на изписване на една и съща дума в зависимост от резултата на факта, че не само децата, но и възрастните имат затруднения в правописа. Повечето грешки се правят в глаголите, особено тези, които завършват с -tsya и -tsya. За написването на ь, възникват много въпроси. Например, много хора се интересуват от това как да се "срещнат" или "срещне".Защо пиша тези думи го прави трудно

Как се пише за запознанства
Модерен наставка Xia ухапа необичайно. Той е единственият, който не стои преди и след. Това кара хората неприятности. Трябва да се обясни, че той използва, за да бъде една-единствена дума, която по-късно се сля с глагола. И "измиване" - което означава "да се измие себе си" и "отговарят" - ". Да се ​​срещнат помежду си" Това е способността да се замени глагола -tsya и -tsya такива фрази ще ви помогнат да се отговори на въпроса правилно: "Как да пиша - да отговарят или отговарят"

Истинският въпрос не е съвсем вярно, тъй като и двата варианта са правилни. И писане зависи от ценностите и форми на изразяване. Така например, в изречението "Ние трябва да се отговори на" Необходима е ь, и в комбинация ", той се срещне с нея утре" - не е необходимо. За да научите как да се направи разграничение между тези два случая, е необходимо да се знае правилото.

Правопис -tsya и -tsya

Необходими или не ь, в зависимост от формата на думи. Глаголи настояще и бъдеще време в трето лице единствено число не е написан. Тези думи да отговорят на въпроса "какво да правя", и вече е ясно, че няма ь. Ако глаголът отговаря на въпроса "какво да се прави?" или "какво да се прави?" - тя стои във формуляра за инфинитив. В този случай, на меките знак винаги е писано. За да operedelit, каква форма трябва да глагола, е необходимо да се намери, от какво зависи дума, както и да повдигне въпроса. Ако въпросът не може да бъде казано, глаголът в трето лице, и ь пред Ся не е написана. Например, "да се учи винаги е полезно" - думата "полезен", че не е в предната част на Ся.По-лесен начин да се определи дали е необходимо на "S"
Как се пише за запознанства

От тези, които въпрос предизвиква трудности, как се пише "срещат" или "срещат", много малко хора могат бързо да определят смисъла на комбинацията, глаголната форма и не забравяйте правилото. Следователно, има по-лесен начин да се напише чек. Преди да завърши думата преди края, постави въпроса за него. Ако въпросът може да се чуе ь, след това да напишете дума с него, също както ако въпросът без ь, а след това думата ще бъде без него.

Както можете да видите, това е много проста. "Met" - "Той ще правим?" - писмен без ь. Но "какво да се прави?" - "Запознайте се" вече е с него. Трябва внимателно да погледнем глаголът приключва и психически изхвърли наставка Ся. "Какво?" - "отговарят", но "какво да направим?" - "срещне". Същото нещо, но без наставката Ся има никой не предизвиква затруднения.

Оформете "ще се срещне с"

Тази дума се използва, без да е мека знак с думите "той", "тя", "то". По смисъла това означава, че действието ще се случи по някое време. "Той ще се срещне с нас утре", "тя ще се срещне с него час по-късно." Тази дума се посочва конкретно действие, което е необходимо, за да се осъществи. Но подобна форма, но несъвършена действие винаги е написано без ь. Например, "той се запознава с другата."

Как се пише за запознанства
Оформете "срещне"

Тази дума е написана с ь в отговора на въпроса "какво да се прави?" Това означава, че действието все още не е завършена и не е известно дали се осъществи. Например, "Ние трябва да се отговори", "той е готов да се срещне с нея." За да проверите заместител въпрос и психически премахнете Ся. И ще: ние трябва да направим? - се срещат.

Опитът показва, че тази грешка е най-често. По някаква причина, хората дори грамотен, е трудно да се определи веднага, необходимо ь или не думи "срещат" или "се срещат". Най-вероятно те са объркани от тази необичайна наставка Xia, които използва, за да бъде една дума.