Как да отворите караоке бар от нулата

Как да отворите караоке

По-долу са инструкции стъпка по стъпка как да се отварят караоке бар, го правят популярен и печеливш за собственик на място за почивка на.

регистрация

За да отворите караоке от нулата, ще трябва да регистрира фирма и се определят кодовете по NACE: 55.40. - "Дейност на заведения", 55.30. - "Дейност на ресторанти и кафенета", 93.29. - "Услуги в областта на спорт и развлечения услуги».Други документи и решения:

Списък на услугите

При изготвянето на бизнес план, за да бъдат взети предвид. че институцията предлага на клиентите си само най-алкохолни, освежаващи и топли напитки, коктейли и леки закуски. Това елиминира необходимостта да се сдобие с напълно оборудвана кухня и да се наемат професионални готвачи.

Що се отнася до песните. в "диапазона" трябва да бъде най-малко 3-4 хиляди песни. Публичност композиции изискват лиценз. Най-лесният начин да го получи до специализирани компании, които продават готови библиотека. Цената на лиценза започва от $ 50 за най-простият пакет от песни.

Задължителни изисквания:
  1. Високо качество на изолация, особено когато се намира в жилищна сграда;
  2. Наличие на бани, сервизни помещения и склад;
  3. Топла и студена вода, ВиК, вентилация;
  4. Наличието на система за противопожарна защита.


Общата площ на обекти - 100 квадратни метра, 70 квадратни метра. м - стая за гости и 10 квадратни метра. м, определена за кухни, бани, мокро помещение, съхранение.

На първо място, със собствен бар е по-добре да се отвори в наети помещения. месечен наем ще бъде $ 1100-1500. Ремонт и полагане на комуникация - разработването на идеен проект от $ 1000, за довършителни работи и декорация -. Около 2 хиляди долара ..

Оборудване за караоке бара

Оборудването се състои от две основни части: обзавеждане и оборудване на помещението и малка кухня и оборудване за най-караоке.

зала декорация

Къде да започнат да оборудват клуба? Със закупуването на мебели. Бар 15 маси (70-80 места), необходими таблици, удобна мека мебел, бар, малка сцена, гардероб. Кухня е достатъчно, за да си купите хладилник, маса за рязане, микровълнова фурна. Това ще изисква инвестиции в района на сменя на всеки 3500-4000 долара.

оборудване

Цялото оборудване ще трябва да похарчи около 6000 долара.

За една малка институция достатъчно, за да се наемат 10 души, които ще работят на смени. Например, седмица след седмица. Имаме нужда от двама бармани, сервитьори четири, две готвачи за закуски, администратор, по-чист. Наемаме счетоводство аутсорсинг. За да се плащат заплати на месец отнема около $ 4000.

Разходи и ползи

Очакваме рентабилността на предприятието, въз основа на минимална посещаемост от 40 души на ден, а средната билет в $ 6. Приходи от около 8 хиляди долара нетна печалба - .. $ 4000. С течение на времето, клубът набира популярност, увеличаване на броя на посетителите и обеми на приходи.