Как да отворите изпълнение караоке бар бизнеса и тайни за успех

Как да отворите караоке

Знаете ли, че караоке - толкова много популярни и любими развлечения - това е изобретение, което стана през миналия век. И това излезе с японски музикант, който реши да играе в паузите на концертите си музика без думи. Така че публиката може да пее любими песни (те са били раздава на думата), докато бандата си почивал. Тогава имаше много технически постижения, и светът научил за звукозаписи, "Музика Минус Едно", а също получи специална изобретение на караоке система и микрофон. ( ". Karaoke" Япония - "празен оркестър") японски караоке бар или нари-забрана представена институцията, в която имаше много изолирани стаи: има една група от хора се събраха, за да пее каквото си искат.Днес все по-популярна е караоке бар в американски начин, това е, когато певицата изпълнява на публични места. Пей като много, дори и да не знам точно как. Експерти смятат, че между различните ресторанти заведения хора ще изберат точно там, където има караоке. Нещо повече, днес конкуренцията на вътрешния пазар в този бизнес е почти не съществува.

Особености и нюанси на бизнеса

За стартиращи фирми ще бъде много по-трудно. Като цяло, етапите на откриване и разработване на ресторант караоке не са много по-различни от стъпките за обикновените места:

Тази идея може да ви направи успешна и да донесе значителни стабилен доход. Но ще трябва да работим усилено. Ако се страхувате да се впуснат в независима пътуване, може да се наложи да си сътрудничат с функционираща клуб или ресторант, предлагащ собственика си за допълване на услугите в караоке. Така че можете да започнете бизнес под друго крило. Но разходите си, ще бъде много по-малко, а печалбата ще бъде на разположение скоро. Разбира се, това може да бъде процес печеливша само временно средство: ви има изградена клиентска база, внимателно да се проучи капаните на бизнеса, ще бъде в състояние да се види на практика, че е в търсенето и кое не е. Podnatorev в това и изкарват начален капитал, вие вече ще притежава.

Как да отворите караоке бар: откъде да започнете?

Ако сте твърдо решени да стане собственик на бъдещия успех на караоке клуб, тогава вие трябва да започнете да предприеме решителни действия. За да започнете, разберете колко във вашия град има подобни институции и как те работят. С други думи, провеждане на задълбочен събиране на важна и актуална информация и да направи съвестно анализ на пазара. Това е необходимо, тъй като разходите са ви идват много.

Инструменти за търсене също трябва да бъдат разгледани. Ако не искате да зависи от инвеститорите не разполагат с достатъчно капитал, тогава е необходимо да се разчита на кредит.

Open караоке бар - почти същото като отваряне на караоке клуб и ресторант с караоке. Единствената разлика може да бъде фактът, че лентата ще се нуждаят от много по-малко пространство и, съответно, по-ниски разходи за оборудване и други организационни въпроси. Но който и да е институция от този тип, независимо от неговия размер и мащаб, трябва да предлага на посетителите си топла и гостоприемна атмосфера, качество на обслужване, за да се отпуснете и да пея много.

Изпълнение на документи

Ако не сте регистриран в данъчната служба, само че е дошло времето да се регистрирате. При избора на правна форма на бъдещата бизнес (IP или LLC) Outlook Наръчник и степента на нейната дейност: за малка институция могат да се регистрират и като личност, но за да достигне и повече възможности, по-добре да се избере форма на фирмата. Особено ако планирате в бъдеще да се развие цяла мрежа от ресторанти / барове / клубове.

 1. След регистрацията и получаването на документите от пакета, който сега сте легален бизнес устава й, име, банкова сметка и печат изисква да плати съдебните разходи и да се справят с форма на данъчно облагане. Можете да изберете един данък - UTII или опростена система - STS. Ако не можете да запазите себе си книги, не е необходимо да се вземат служител в държавата: тя ще бъде достатъчно и дистанционно специалист (аутсорсинг). Също така, може да се наложи адвокат (за съвет за работа при непълно работно време).
 2. Освен това, е необходимо да се получи разрешение от градските власти, ЕЕН и Rospotrebnadzor избраната стая. Най-DCO ще го инспектира, за да се провери как условия отговарят на санитарните изисквания и общи правила, а след това ще ви бъде даден официално становище, че можете да поставите на това място им караоке заведение. Също така проверете стаята трябва да носи огън (плюс - да се направи подходяща инструкция) и помощните програми на града.
 3. Всички служители, които ще работят, трябва да са валидни медицински книги. Те ще трябва да се подложи на редовни професионални изпити и записване на данните. В допълнение, от време на време, служителите трябва да бъдат оценени.
 4. SES ще ви запознаят и в бъдеще. Трябва да имате медицинско списание, където ще се съхранява информация за всички проверки и предприетите мерки (Pest т. Н.). Споразумения те могат да се регистрират с различни компании. За мащабни операции ще трябва да сключи договор и пране: за осигуряване на пране и почистване на дрехи офицери.
 5. Не забравяйте и за договорите с експлоатационните дружества или частни компании на отстраняването и унищожаването на органични отпадъци, твърди отпадъци и така нататък. Г.
 6. Rospotrebnadzor също дава разрешение (сертифициране) за услугите, които ще се предоставят (списъкът е фиксиран и при добавяне на нещо ново, се изисква издаването на допълнителни документи). За да се продават и търговията с алкохолни напитки и тютюневи изделия изискват отделни лицензи.


Избор на помещения

Тъй като караоке - приятен свободно време, което трябва да даде на посетителите обвинение в добро настроение и положителни емоции, тогава ще трябва да се вземат предвид всички подробности и на малките неща в подбора и подреждането на стаята за него. Ето някои основни насоки, които ще ви помогнат за това:

В идеалния случай, ако това е вашето собствено пространство, защото в наета няма да имате такава свобода на действие. Но дори и да няма възможност за ремонт, вашата основна задача при ремонта и декорацията - да направят клиентите се чувстват комфортно и уютно. След това идва да те за първи път, те ще станат редовни посетители и ще доведе до с приятели и познати. Той е не само репутацията на институциите, но и своите печалби.

някои нюанси

Оптимално могат да се настанят 10-11 маси (за 6-8 души). Обикновено в такива места има последователност, така че не прекалявайте с броя на клиентите, защото хората идват да пеят, но не и за неопределено време изчака реда си.

Ако достатъчно място не може да бъде ограничен до един американски формат (сцена за представления) и добавете няколко изолирани кабини за отделни компании, нетърпеливи да неприкосновеността на личния живот, които ще бъдат малкия си караоке система.

Оборудване и услуги

Музикално оборудване - това е точно това, за да спаси това, което не може във всеки случай, въпреки че той е най-скъпият статията на всички в процеса на отваряне. Но всичко за успеха на вашата институция за това как удобни и приятни хора ще ви пее. Единственият начин можете да очаквате добра печалба и добра промоция.

Като се има предвид спецификата на караоке заведения, не е нужно музиканти. Но необходимостта е висококачествен машини, оборудване и специалисти, които ще бъдат в състояние да управлява всички от тях:

Как да отворите караоке

 • професионална система и инсталиране на караоке. Сред най-добрите - EvolutionPro и други;
 • няколко портативни радио микрофони (4-5 минимални). Вземете най-малко полу-серия за една или две години, и не се изхвърля микрофоните не се купуват нови. Най-добри начини: Leadsinger, AKG, Shure, Sennheiser;
 • система от високоговорители, усилватели и превключване - JBL, DAS Audio или ElectroVoice;
 • голям миксер (многоканален параметричен EQ, и външен процесор гласови ефекти) - Soundcraft, Yamaha, Lexicon;
 • плазмен дисплей или проектор;
 • лазерна светлина или монтаж, прожектори и други инструменти.

Останалите вграждането са същите като в конвенционален ресторанта на отваряне или бар:

 • мебели (бар, фризер, кухненско оборудване, маси, столове, дивани, столове и т.н. ...);
 • офис техника, офис оборудване, касови апарати;
 • кухненско оборудване (шкафове, стелажи, хладилници, фризери, рязане маси, съдове и други необходими елементи).

Е, ако институцията е специален гардероб. Ако не, ще трябва да се грижи за кошниците до масите.

Организация на работата и персонала

Освен обичайните готвачи, бармани, сервитьори и управителите на залата, ще трябва истински професионалист, който може да управлява системата караоке, т.е., звук или диджей. Вземете и добра преднина в щата. Неговите отговорности ще включват:

 • мониторинг на опашката и плесен;
 • запълни паузата;
 • задръжте конкурси;
 • помогне при избора на песни;
 • контролира настроението в залата.

Някои институции наемат допълнителни вокалисти, които помагат на хората да пеят или просто са на вокалите (бек вокали). Има хора, които могат да си позволят да поканим знаменитост или звезда, но все пак хората идват на караоке да се пее, а не да слушат изпълнение на живо.

Всички служители трябва да бъдат добре обучени, любезен, общителен, стрес-устойчив и готов за всякакви нестандартни ситуации, тъй като публиката идва на място, където да се отпуснете и да се отпуснете, и е на всички. По-добре е да се предвиди, такси за материални щети или неадекватно поведение.

Може излезе с PR кампания и отстъпки за първите посетители, с цел привличане на максимален брой хора: безплатен вход за жените в определени дни, бонуси за големи компании, и т.н. ...

Експерти твърдят, че този вид бизнес е много висока доходност - най-малко 40-60%. В допълнение, създаването на караоке се смята за много по-добро и обещаващо от просто един обикновен ресторант, бар или клуб.

приблизителни разходи

(Цените са в рубли)

Наем на място (с площ от около 100 кв. Метра)