Как да научим папагала да говори, полезни и интересни факти

Пет винаги носи много положителни емоции, радост и забавление. Особено, ако пернат спътник - един папагал. Тя е нежна, активен, общителен птица, която оцелява добре в плен и много привързан към мъжа. В допълнение, папагалите имат и друго умение, което ги отличава от всички други видове птици - те могат да бъдат научени да говорят.Твърде много хора, когато решат да имат папагал в дома си, разчитайки на това, че ще бъде в състояние да научи една птица да говори. Въпреки това, много от тях са много неясни, не само как да го направя така, но не знам за някой от папагали може да се научи да говори, и който - както да не се опитвате, птицата все още няма да бъде в състояние да посрещне господаря си дойде у дома. Решихме да запълни тази празнина информация, и ще помогне не само да се избере един папагал, който може да се научи да говори, но и да ви разкажа за това как може да се направи. Въпреки това, да бъдат подготвени за факта, че това обучение ще отидат часове или дори седмици, а системното и грамотни ще бъде вашият подход към обучението - по-бързата си птицата да говори.

Някои папагали могат да бъдат научени да говорят?

Добре известен факт е, че папагалите са в състояние да възпроизвежда човешка реч. Сами по себе си, обаче птици "говорят" не се стартира. За домашни любимци каза поне една дума трябва да бъдат обучени. Този процес е дълъг, че е лесно да се научи да произнася думите окосмени провалят. В зависимост от възможностите на птици и то вид обучение може да отнеме от 3 месеца до една година, при условие, редовни ежедневни дейности. Имайте предвид, че има птици, които не са в състояние да възпроизведе думите. Помислете за най-популярните видове папагали за тяхното обучение:

Как да научим папагала да говори

 • Гофрирана. Мога ли да се научи да говори вълнисто папагалче? Този вид се смята за един от най-"приказлив". Те започват да "говорят" пред другите, но бързо се обучават техните човешки думи все още не успяват. Речник тези птици може да достигне няколко стотин думи, произношението може да се нарече идеал. Има случаи, когато папагалчетата възпроизведени стихове. Ускоряване на процеса на обучение може да помогне на отношенията на доверие с домашния любимец. Въпреки това, за птица "конспирация" няма нужда от един ден или дори месец.
 • Corell. Този вид папагал е по-различно специални умения, за да се научат. Научи Corell говори напълно възможно, но процесът е по-трудно и отнема, отколкото в случай на вълнисти папагалчета време. В допълнение, в речника на тези птици е по-малко богати и изговаряне на думите не е толкова ясно. Корела може да се научи не повече от 10 думи. Обучение поддават само непълнолетни. Възрастните птици не са в състояние да възпроизведе думите.

Ако животното е млад, вие трябва да започнете да се научим да привикнат ръцете си. След птицата престава да се страхуват от хората, преминете направо към речевите упражнения и дейности. Корела - умен домашен любимец и може да се превърне в "учител". "Разговорите" папагал от този вид може да се подготвя речта на птици и други малки деца.

 • Неразделки. Тези домашни любимци са сред най-мълчалив, по отношение на човешката реч. Въпреки това, някои хора се поддават на обучение. Неразделки може да абсорбира 5 произношение на думите. Учебният процес ще бъде дълъг, бързи папагали думите на този вид не се асимилират. Освен това, да научат как да "говорят" се получава само непълнолетни. Ако неразделки "конспирация", след това казват, че думите му ясно ще го направя.
 • Rosella. Този вид, като предишните, не се различава способности реч. Rosella може да научи няколко думи. птица лексикон ограничава до името на собственика и дори някои дума, която е от значение за самата птица. Образование казано Rozelle - дълго и не винаги успешно. Ако очаквате, че животното ще бъде в състояние да научите няколко фрази, не се забавлява себе си се надява.
 • Какаду. Този светъл гигант има не само екзотичен вид, но също така и с висока способност за учене. Какаду е в състояние да възпроизвежда човешка реч - думите и някои фрази. Тази функция на птицата му позволява да се превърне в един от най-популярните членове на циркови представления. Въпреки това, в обучението на домашен любимец е необходимо дълго време. Бързо се научи да говори какаду няма да работят.

Как да научим папагала да говори

 • Джако. Повечето умните папагали са сред Сивите. тъп Появата им се компенсира от способността на птиците да имитират човешки глас. Според животновъдите, жако - най-приказлив птица сред папагали. Неговата лексика съдържа не по-малко от сто думи и кратки фрази. Благодарение на запитването си ум, Грей се учи бързо, спомня думите за дълъг период от време и е в състояние да ги прилага в строго съответствие със ситуацията.

Как да научим папагала да говори чуплива?

На каква възраст е най-добре да вземе BudgieМлади папагали напускат гнездото, гнездилки на възраст 30 дни (отклонения в двете посоки е около 5 дни). Първите пиленца летят за родители, моли за храната им, но в същото време почти от първия ден след напускане на гнездото, повечето мацки вече започва да се хранят сами.

Колкото по-бързо стигнем до птицата, толкова по-добре. Възраст 35-40 дни, като най-обещаващ, но започна да се говори, както и папагали, които се отделят от родителите си, на възраст от 50 дни.

Трябва да се избере една силна птица, която има способността да лети. Пазете се придобива папагал, който седи прегърбен, крие главата си под крилото си, седнала на пода на клетката. Тази мацка или болен, или твърде млад и може да умре в рамките на няколко дни.

Всички папагали клюн база има т.нар Cere - без опашката част на която носните отвори (с изключение на папагали, Cere е само сови).

Как да се определи пола на папагал на Cere

Как да научим папагала да говори
По пол и възраст папагалчетата отличават именно Cere. Младите мъже, които току-що са напуснали гнездото, то обикновено е изпъкнала, бледо розово. След промените Cere оцветяване и възраст папагал за около три месеца тя става светло синьо, и по-нататъшни потъмнява и пет или шест месеца вече се превръща в ярко синьо, като в много възрастни птици.

При младите жени в Cere или почти бели, или в някои случаи бледо синьо, само около носните отвори са бели зони. Тези птици са понякога е трудно да се разграничат от млади мъже три месеца. Но това е две или три седмици, а при женски синьото изчезва, Cere да стане бял. Когато женската започва да гнездят, да я Cere понякога става кафяв. Обърнете внимание на цвета на подбрани птици. Бързо започнат да имитират човешка реч зелени папагали. При естествени условия в Австралия всички вълнообразни зелени спътници. Само чрез избиране на човек в състояние да променят цвета си.

Влияние на пола вълнисто папагалче податливост на обучение

Известно е, че под папагал играе важна роля в способността си да се научат разговор.

Мъжете са по-податливи на звукоподражание в сравнение с жените, а ако сте абсолютно искате да преповтарят заговори бързо - избират мъже.

Доказателство за този факт е пример за запис лексика, собствениците на които са мъже. Тъй като повечето общителен е вълнисто папагалче Pak, който знае 1770 думи. Все пак, това не означава, че момичетата не могат да "говорят" на всички. Изключение е женският Cockatiel.

Научете се да се каже, женските са по-трудни, и да се ангажират с птица ще има по-дълго, но жените произнасят думите ясно, чисто и силно. Също така, има случаи, когато говорителя пъхнати мъжки на женски индивид, и след известно време тя също започна да се повтаря няколко думи.

Условия за обучение папагали да говорят

Процесът на обучение да се говори един папагал способност за дълъг и труден. Тя изисква търпение от лицето, което е поел ролята на учител. Според орнитолозите, папагали са по-възприемчиви реч на жени и деца, така че ролята на учителя е за предпочитане любовница домашен любимец. За да се ангажират с птицата трябва да бъде едно и също лице. Освен това, моля, обърнете внимание на следните правила:

 1. Занятията се провеждат в пълно мълчание, тъй като папагали по природа ужасно любопитен. Ако тих режим няма да бъдат изпълнени, "студентите" ще бъде разсеян и няма да си спомня правилната комбинация от звуци. Особено внимание трябва да се обърне към телевизора. Звучи излиза от него, не позволявайте на птицата да се съсредоточи.
 2. Според образование трябва да бъде придружен от съответните действия. Когато преподавам думата "здравей" трябва да влезе в стаята, а "до" се казва, ако изляза от стаята.
 3. Уроци трябва да са по едно и също време. Дължина на урок трябва да бъде 15-20 минути. В допълнение, веднъж седмично се препоръчва да се извършва продължително фиксиране активност от 40-45 минути.
 4. Първата дума за обучение трябва да се състои от две срички.
 5. За да се улесни обучението позволено да използват магнетофон или диктофон. Записване периодично се включва и изключва, но по време на урока трябва да бъде в непосредствена близост до "ученик".
 6. Трябва да се интересуват от домашни любимци и да запази любопитството му по време на урока. Такива характеристики като движението на главата, крилата потрепване и мигащи и говорят за интерес от страна на отделението.
 7. Вие не можете да крещи на птицата и наказани. Ако ученикът не е създадена, за да се направи, за да му дадат едно лечение, което ще привлече вниманието му.
 8. Едно от правилата е постоянство обучение. Дори ако "студентите" не искам да правя, трябва да му обръща внимание.
 9. Образова младите папагали трябва да са от 2-месечна възраст.

Как да научим папагала да говори

Бързи методи за преподаване на един папагал да говори

За обучение, изберете или непълнолетни или възрастни мъже не по-стари от 4 години. Най-трудно за възприемане - първите думи. "Разговор" ще запомня думи по-бързо. В тази връзка, в присъствието на домашен любимец, което трябва да се внимава за речта си. За да се научи на птица, за да "говорят" възможно най-бързо, използвайте следните насоки:

Как да научим папагала да говори за възрастни вълниста

С възрастта, чувствителност папагал да се научи да бъде намалена, и научи за възрастни домашен любимец е по-трудно да се каже. Ако все още решите да опитате - редовните часове на 10-20 минути няколко пъти на ден с време, за да даде плод. Птиците, които вече са на 2-3 години, тя може да се научи да говори. Въпреки, че случаят е известен, когато той говори и 10-годишният Budgie.

За да успее, важно е да се спазват следните условия:

Как да научим папагала да говори

Колко дълго се помни вълнисто папагалче запомнени фрази

Папагалите имат много добра памет, особено в младостта си, и изрази научени по време на първата година от живота, птицата никога няма да забравя. Въпреки, че ако не е периодично се повтаря премина материал страдат по-голяма яснота за произношението, папагал или писма започват да се смесват с цвърченето на птиците.

Често папагали спират да говорят, когато са били podselyayut друг човек, двойка и започва да бърборене помежду си вече на собствения си език. Не си мислете, че вашият домашен любимец е да празнуват всички забравен.

Обикновено тези "семейство" папагали помнят научени фрази, точно навреме, за да се ограничи използването им, както и да прекрати сесии не е необходимо.

Смешни Цитати папагалчета, която ще развесели

Можете да разширите репертоара на домашен любимец "круиз" думите на известния комикс за Kesha:

"Това, което аз отивам! В парцали, Пепеляшка! "

"Е, чакай добра отелването, след като дъжд"

Ако има котка, папагал може да се научи да крещи на подхода си, "премахване на животното", или "нека коте яде." Някои фрази дори могат да бъдат полезни, например, папагалът ще напомня на собственика на "желязо изключен?", "Купи хляб!" Или "Спри там, да гледате вашата фигура!".

Добрата грижа за вълнисти папагали, гали го третиране и редовни физически упражнения ще ви помогне в близко бъдеще да си купи истински приятел. И при условие, че лексика домашни любимци ще бъдат постоянно се обновява, любознателен малка птичка може да бъде забавно и неспокоен спътник, не само за вас, но и за Вашите гости.