Как да научим мопс до тоалетна, decordog

Образование mopsika до тоалетната не се различава от другите привикнат кученца.

Вашето бебе иска да ви угодят във всичко. Той слушаше вашите команди, той знае колко. Само тук, за да отпразнуват тяхната дейност не работи както трябва. И в апартамента са от различни по размер басейни. Въпреки, че това и преподава като. Какво да се прави? Как да научим мопс до тоалетната?На първо място, търпение. В крайна сметка, въпреки че той е куче, но все още дете. Образованието му започва с тоалетна обучение.

На първо място, изберете място, където кученцето ще бъде удобно и спокойно, където нищо няма да го спре. И тогава не променят това място. Привикнат мопс може да бъде само за няколко дни.

Понякога кучето избягва тавата. Какво да правим с проблема за тоалетната?

Пъг пикаеш навсякъде

Защо е игнориране мопс тоалетна?

Виж, какъв е проблемът.

Ако вашият мопс все още е малко кученце, може да се окаже, че е трудно да се получи в тавата. А той просто се отказва пред трудна задача. Той трябва да бъде най-малко 3-4 месеца.

Как да се обучават мопс до тоалетната
Просто трябва да се направи тавата за мопс беше по-малка, с по-ниски брони. В най-лошия за кученцето слезе и вестник или кърпа. В първия ден, накиснете го в първата локва кученцето и го постави на място, където след това пуснати на тавата.Преминаването на този процес е кученцето с неприятни емоции. Може би го е страх, твърде интензивно обучени, влачат за яката и го злоупотребява. И уплашени кученце. Насилието не е възможно да се научи мопс до тоалетната, трябва само мека ласка и постоянство.

Няколко дни заделени всички "образователни дейности. Тогава си купите друга тава, че е различен по размер и форма. Цвят не е от значение, далтонист куче. Сложете го на друго място. Досега не са кученца плашещи асоциации. Сложете в lotochek парче вестник, напоена с урината на кучето си. Pugs са много умни, и това парче ще послужи като сигнал за него. Той скоро разбира, че това е lotochek му тоалетна.

Има "химически продукти" - някои изплаши кучето, като поръси с нея в тези места, където мопс лайна на. Той няма да отида там.

В същото време, друг начин противоречи привлече куче. Спрей в средство чип тава няколко пъти. Тази миризма ще го привлича,

Така че можете бързо да привикнат мопс кученце да ходят на поднос.

Ако не се запази

Първоначално, когато току-що сте започнали да се обучават мопс. това ще се случи достатъчно често. Не се притеснявайте, бъдете търпеливи. И не забравяйте, че не може да се кара на вашия домашен любимец, ако "инцидента" не се случи пред очите ви. внимание кученце е много разнообразна и "акт", той няма да се налага да помните миг по-късно. Вашето недоволство си разстроен, но той не разбираше нищо. И това не трябва да бъдат наказани твърде тежко. Стриктно порицание "Уф!" Или изоставен калай ще бъде достатъчно.

Бъдете търпеливи и ще успеете!

Може да се интересувате