Как да използвате gidrourovnya съвети време

  • Строителство и ремонт
  • Как да използвате gidrourovnya

Gidrouroven - това е просто устройство за измерване на хоризонталните идеални двете точки отдалечени един от друг по отношение на земната повърхност. Gidrouroven необходима за определяне на нивото на различните повърхности са разположени на голямо разстояние. Най-често се използват в строително-ремонтните дейности. Тя се състои от две стъклени или пластмасови колби, на които се прилага деление те са свързани между един гъвкав маркуч дължина от два метра до двадесет и пет, тежи от пет грама на един килограм. Това устройство работи на хидростатично закона, който гласи, че в скачените съдове на ниво на течността винаги са равни помежду си.Какво gidrourovnya се случи?

Строителни нивелири, има няколко вида:

 1. Gidrouroven или нивото на водата;
 2. лазер;
 3. Pipe;
 4. Puzyrkovy.

Обикновено gidrouroven на прозрачен гъвкав маркуч и два резервоара от пластмасов материал в краищата си. Това устройство работи на принципа на корабите на Паскал съобщават помежду си. Инструментът се използва за монтиране на таван и замазка изравняване на под, както и с високо качество тапети поставяне. Това дава възможност да се приведе в съответствие на обектите, които се намират зад ъгъла или в различни стаи. Например, осветителни тела или живопис. Това помага да се движи този или онзи марка в хоризонталната равнина на голямо разстояние.

Флакони, които идват с см маркировките между една тръба, след това цялата система се пълни с течността, която се намира там. Когато устройството се намира в една и съща равнина по отношение на земята, на нивото на водата в резервоара е абсолютно идентични. Доста често, тези колби се свалят излишни професионалисти. Ето защо, по същество gidrourovnya може да поеме всички прозрачен залив. Значително опростяване на процеса на работа с устройството, с голям диаметър на тръбата. Стойността на оптимален диаметър е десет или дванадесет мм и дължина може да варира от три до тридесет метра, ако е необходимо.

Някои модели имат гумени плъзгачи инструменти под колба. За да се улесни значително работата на начинаещите, тя може да се отбележи, на нивото на течност в устройството.

Описание gidrourovnya

Gidrouroven. Използването на средства е толкова просто, колкото самото си устройство. Стая за температура на водата попълнено маркуч. Начин на сравняване на течността в два резервоара за проверка на точността на устройството. За да отбележат точната височина изисква на сайта, една колба трябва да се съхранява на място, а вторият да се движи в пространството. В сравнение с нивото на течността, да направи показателите.

Лазерният лъч е в състояние да осигури на ниво до сто метра, но това устройство е на стойност повече от хиляда долара. Когато голям строителен всъщност го прилагат.

ниво балон - е директна конус в петнадесет сто сантиметра от колбата с вода. Това устройство се използва за определяне отклонения в хоризонтални или вертикални равнини. Ъгълът на наклона на устройството по отношение на земната повърхност се определя от позицията на балона.

ниво Tube - има малък размер, но има същия принцип на работа. Той е оборудван със специални крепежни елементи за удобство.

За разлика от всички по-горе устройства, gidrouroven дава възможност да работи на по-голямо разстояние с неравни повърхности.

И все пак има gidrouroven Electronic - го преобразува ъгловата скорост и наклон в електрически сигнал.

Предимства и недостатъци на сграда gidrourovnya

нивото на водата се счита за просто устройство, което е почти незаменим в ремонта на апартамента или къщата.

Gidrouroven има няколко предимства, като:

 1. Най-ниската цена на готовия инструмент gidrourovnya на;
 2. Лесен за употреба;
 3. Благодарение на гъвкавостта на работата на маркуч в тесни пространства. Удобен използване в напълно различни ъгли на сградата, където може да има пряка видимост желания обект;
 4. Перфектното привеждане в съответствие на обектите, които са разположени една от друга на разстояние;
 5. Възможност за работа извън помещенията;
 6. Инструментът не е взискателен в съхранение и употреба. Тя може да падне, не стъпвайте върху него, той не е това не влияе върху точността на работата си.

Строителство gidrouroven също има своите недостатъци, като например:

 1. Необходимостта да работят по двойки при работа с лазер ниво, за да се справят сами;
 2. Сложните зареждане вода дълги маркучи;
 3. Работата само при температура над нула;
 4. Редовната смяна на течността;
 5. Пълен изолация инструмент на два метра от горещите и нагревателни елементи;
 6. Изпълнение на работата изключително в хоризонтална равнина, за да се приведе в съответствие вертикалната повърхност, тя няма да работи.


Правилната подготовка за работа с gidrourovnya

За да работите с gidrourovnya следния са необходими инструменти:

 • Нивото на водата;
 • Поливането може, кофа, контейнер за течност;
 • фуния;
 • Молив заточени;
 • мярка и линийка лента;
 • Scotch;
 • течност багрило, по ваша преценка;
 • Ас.

Преди да започнете работа с gidrourovnya, се препоръчва да се измие обилно с вода и сапун за замърсяването не влияе на точността на устройството. След маркуча спретнато пълни с вода.

 1. устройството изправете внимателно маркуча така, че няма една единствена гънка;
 2. Придобиване на който и да е съд с чиста вода, тя може да бъде банка, бутилка или кофа;
 3. Поставете го на хълм;
 4. Единият край на нивото на водата се поставя на дъното на контейнера за течност;
 5. Liquid се изтегля през втория отвор на маркуча.
 1. Единият край на крушката се понижава, колкото е възможно близо до земята;
 2. Добавя се откриването на втория край на фунията;
 3. Равномерно gidrouroven черпак се излива в чиста вода.

Попълнете нивото на водата може да бъде директно от чешмата. Но с този метод в маркуч проникне въздушните мехурчета. А това е доста трудно да се правилно регулиране на потока на вода, за да се отървете от тях. Има някои майстори, които използват преварена вода, за да запълни ниво маркуч. Защото в преварена вода съдържа много по-малко кислород. Друг течност могат да бъдат боядисани с калиев перманганат и хранителни оцветители. С цел опростяване на визуалното произведение. Капацитет прилага един към друг и да се постигне пълно съответствие на нивото на водата. С помощта на специален фиксатор отбележи тази стойност. Това е на нулево ниво, когато контейнерът ще бъде в същата хоризонтала към земята. След като устройството се пълни с вода, да определи крушката и покриване на крановете върху тях.

Как да използвате gidrouroven

В сърцето на строителни изделия е основният принцип на взаимодействието на съдови съобщения между самите тях. Когато перфектно съвпадение на нивото на водата във всеки един от елементите на флакони са подредени спрямо земната повърхност, на същата височина. Използването на строителството на нивото на водата изисква участието на двама души. Всеки ще управлява една от колбите. Взети заедно, те изпълняват паралелно съгласувани действия:

 • Колбата се поддържа на необходимото ниво в близост до един от обектите.
 • На пръв поглед, направи знак с молив. Фиксирайте перфектна фигура gidrourovnya течността. И остава във фиксирано положение.
 • Вторият колбата да вземе помощник и да се премести към следващото желаната точка.
 • Бъдете сигурни, да се търси, за да се избегне усукване на маркуча.
 • Молив направи марката.
 • За да се направи третата точка, gidrourovnya трябва да се премести в колба направи и втората колба с планирано за провеждане на нова марка.
 • Освен това работи на вече описаната схема.
 • Ориентир са тези, които маркирате. С тяхна линия е свързан с един ред.
 • Извършва перпендикулярна права линия нагоре или надолу от желаното количество. За да направите това, използвайте владетел и ролетка. По същия начин се свърже окончателното им марка.
 • За да се приведе всички елементи в достатъчно използване на помещенията на едно и също ниво.
 • Gidrouroven по време на работа е задължително да се прилага за повърхностите в изправено състояние.

Ако имате намерение да работят самостоятелно, се препоръчва да се приложи на планината до една от колбите, като кука. Или опитайте primotat до края на маркуча на реката. След като щателно се определи нивото на ръба на винтове, самозалепваща се хартия до желаното място.

Как да направите своя собствена gidrouroven

Точна стойност на нивото на водата, като по този начин той може лесно да бъде направено от някои вторични суровини. За да се направи свои ръце нивото на сграда вода трябва да:

 1. Прозрачен тънка гъвкава тръба или маркуч с диаметър от осем до десет милиметри;
 2. Две еднократни медицински спринцовка в пет блока;
 3. Остър нож канцеларски материали;
 4. контейнер вода;
 5. Сапун топъл разтвор;
 6. Папки и маркер или светло.

Дължина на маркуча се избират въз основа на общата площ на помещенията, в които работата ще се извършва. Най-често, дължината на маркуча от шест до десет метра, е повече от достатъчно. Когато диаметърът на тръбата се намалява наполовина cm проблем на образуване на различни въздушни мехурчета.

Инструкции за правилното сглобяване gidrourovnya

 1. Маркуч внимателно пропуска през топла вода и сапун разтвор, за да се отстрани напълно остатъците от различни индустриални масла и други замърсявания;
 2. Игли със спринцовки изхвърлени и извади буталата;
 3. Конуси са изрязани от остра игла офис нож;
 4. спринцовка дупка се разширява до диаметъра на маркуча;
 5. Side, за да инсталирате игла спринцовка се вмъква в gidrourovnya на маркуча;
 6. По същия начин е възможно да се произведе едно и също ниво на водата, без колби. Тъй като те често мухи и да стане основните причини за образуването на въздушни мехурчета;
 7. В края на маркуча, за да се направи такова устройство сантиметрови маркировки светъл маркер. Ако слушалката не е ясно, в краищата си обезпечен допълнителни стъклени или пластмасови сегменти.
 8. Gidrouroven да работи правилно, се препоръчва от кухината на неговия маркуч внимателно да освободи всички мехурчета:

Полезни съвети при работа с ниво на водата

 • Системата се напълва с вода;
 • Краищата на маркуча издигнаха нагоре;
 • Определяне на средата на gidrourovnya на маркуч. Jam върху крака й.
 • Мехурчетата заедно с течността се издига до определено ниво. Мястото, на които те се качиха, натиснете надолу и така да продължи дотогава, докато всички мехурчета кислород не излизат.
 • Свържете маркирате бързо лесно помогне нишка. За да направите това се втрива по цялата дължина на молив или креда и издърпайте Mezhuyev всички точки маркировка. я издърпа в средата на една cm и понижава. Кликнете, за да оставите низ от прав и гладък пътека.
 • Gidrouroven препоръчва да се запълни само защитава и чиста вода. Тъй като съдържа по-малко въздух.
 • За gidrouroven работи в минусови температури, използвайте антифриз течност за миене на превозни средства.
 • След работа винаги оттича вода. Тя може да вкисва, като наклонът да цъфти.
 • За да се запази на течността в него се препоръчва добавянето на водка или алкохол.
 • С цел да се провери точността на показанията gidrourovnya, свържете краищата на маркуча. Нивото на течността в двете колби трябва да бъде абсолютно еднакъв. Ако започне да се променя, а след това, че е във въздуха или той се наведе към кухините на маркуча.
 • се препоръчва да се използват добре подострен молив проста за по-точни нива.
 • По време на работа, е строго забранено да се огъват gidrouroven. Увийте той трябва да бъде само в отворено положение, за да се предотврати скъсване.
 • Gidrouroven трябва да бъдат защитени от пряка слънчева светлина, за да се избегне облака на материалите си.