Как да изплакнете косата с къна

Как да изплакнете косата с къна?

Оцветяване на косата с къна - най-старият начин за промяна на естествения си цвят. Много жени предпочитат да боядисване на косата е къна. тъй като тази боя е естествено и безвредно коса. Но той има един недостатък - това е практически невъзможно да се измие къна, а ако се боядисват косата си с химически бои, има риск да се получи екстравагантни зелени или оранжеви нюанси.Ако искате да се отървете от досадното червения цвят на къна, можете да се действа по два начина:

1. Издърпайте боята от структурата на косата с помощта на народни маски, които ще ви помогнат да си възвърнете естествения цвят на косата. Не забравяйте, че напълно се измие къната, че няма да успее, но неми reddishnesses и цвят на косата по-близо до оригиналните рецепти на хора, ще ви помогнат.

2. пребоядисване или тонизирана косата тъмен цвят. Въпреки това, съществува риск, че цвят на косата ще хетерогенни (regrown корени са оцветени тъмен). Преди да се използва химическа боя, трябва да се консултирате с фризьорски салон. Преди боядисване, къна се нуждае от малко коса измиване.

Как да се измие косата къна лекарствата от народната медицина:

1. Добро дърпане къна от косата масло маска. Най-добре е да се направи маска от зехтин. Прилагане на масло (за предпочитане предварително загрята) по цялата дължина на косата, изолиран купол глава и се оставя в продължение на 2 часа. Изливането на маска шампоан за мазна коса или полиране.2. мокра коса 70% етанол и задръжте за 5 минути. След това, без измиване на косата с алкохол, смазване тях с масло (минерално, растително, блажна боя отстраняване) и Изолирайте глава. Дръжте маската за 30 минути, е препоръчително да се затопли с сешоара. Изливането на маска шампоан за мазна шампоан или полиране на коса. Може да се наложи да повторите процедурата няколко пъти. Алкохолът отваря люспите на косъма и масло дърпа къна. (Вместо на алкохола на косата може да се изплаква с топла вода, тя също така отваря люспите на косата).

3. Леко заглушен цвят на къна ще заквасена сметана. Нанесете крема върху косата, носи шапка и да запази маската за 1 час.

4. Частично измийте косата с къна, можете да използвате сапун. Тъй като сапун - това е алкален, той се отваря люспите на косата. След като се измива главата си със сапун, нанесете масло маска. Повторете процедурата за един месец. След това ще бъде възможно да се боядисват косата си с различен цвят.

5. Опитайте с маска на кисело мляко и мая. На чаша кисело мляко, добавете 40 г мая, сложи на косата в продължение на 2 часа. Направете маска всеки ден, докато не сте доволни от резултата.

6. Напълнете леген с вода и добавете 3 супени лъжици оцет. Задръжте косата в продължение на 10 минути в разтвор, след това измийте с шампоан, балсам и прилага болногледач. По този начин тя отмива голям процент от боята.

7. Ако не ви хареса в червено къна, можете да промените наситеността с помощта на кафе. Вземете 4 супени лъжици кафе и 2 супени лъжици къна. Цветът ще потъмнее значително.

Не забравяйте, че най-лесният начин да се измие косата къна рамките на две седмици след боядисване. По-късно, почти "родния" косата с къна, и се измива много по-трудно.